С днем победы! Помнете!

От: С днем победы! Помнете!

Въйййййй, това докато дремна малко и американските лизачи направили кавгата гоуема. Напред Русия и България винаги заедно!!!
Аде бе, таман си помислих, че ти се е случило нещо.

Въйййййй, това докато дремна малко и американските лизачи направили кавгата гоуема. Напред Русия и България винаги заедно!!!
И кои са тия американски лизачи?

Нищо ми няма поспинках малко, че станах още в 5:30. :p
Аде бе, таман си помислих, че ти се е случило нещо.

Като блекито, математиката и от този сорт, аз даже се чудя бърню как са не е появил.
И кои са тия американски лизачи?

Проф. Никола Алтънков: Съветският съюз ни подгони като овце да участваме във войната срещу Германия

И по-специално от интервюто:

- Остава да се изясни какво чества нашето отечество България, кога, на коя дата го чества и защо го чества.

- В миналото, до 1989 год. нещата бяха ясни: ние празнувахме Победата над фашизма на 9 май, радвахме се и се гордеехме с участието ни във войната, бяхме я даже нарекли „Отечествена война”. И до ден днешен родните комунисти и заслепените москвопоклонници продължават да настояват върху тези погрешни тези и съвсем не е за чудене, че преди месец комунистически депутати предложиха да внесат в Народното събрание Проектозакон за признаване на още живите „борци против фашизма” (и против капитализма?) статут на участници в „Отечествената война”.

- Кое е погрешното в тези твърдения?

- Почти всичко. Изглежда уточнено, даже и от казионните историци, че в България не е имало фашистки режим и следователно не е било възможно да има борци против фашизма. Възможно е да е имало хора с фашистки въгледи, но това не прави страната фашистка, както наличието на комунисти днес не прави България комунистическа. Ако някой българин се е борил против фашизма извън България, той би трябвало да си търси признание на заслугите в Италия, или там където се е сражавал. Не е възможно като народ, нация и държава да честваме каквато и да е победа във Втората световна война, понеже ние бяхме съюзници на Германия (и на Италия и Япония) и в края на войната се оказахме победена страна. Да, победена от СССР, САЩ, Великобритания и многоброй-ните техни съюзници, повече от 40 на брой, включващи и съседите ни Гърция и Югославия. По време на преврата на 9 септември 1944 год. ние бяхме в състояние на война с всички тези страни, било по наша или тяхна инициатива.

- Историята с категоричност ли е отчела този факт?

- Като победена страна бяхме официално признати и на Парижката мирна конференция през 1947 год. От 1941 до 1944 год. ние бяхме съюзници на Германия и участвахме с въоръжени сили според изискванията на военните действия и според нашите възможности. Във връзка с освобождението и присъединяването на територии, принадлежащи тогава на други държави – Гърция и Югославия – впрочем, не признато ни от врагове, нито съюзници, ние водихме военни действия срещу гръцки и югославски военни части (партизани), признати от емигрантските им правителства в Лондон като легитимни техни бойни части. Жертвите ни в тези наши действия, които ни бяха обяснени навремето като „гарнизонна служба”, не са уточнени, но вероятно възлизат на не по-малко от 10 000 души (убити, ранени, пленени, изчезнали). Отделно са жертвите от бомбардировки върху цивилното население в България. Това е до преврата в 1944 год. и малко след това. Подгонени като овце от окупатора – Съветския съюз и неговите армии – ние бяхме принудени да участваме във военни действия срещу Германия, дотогавашния наш съюзник. Може би около 500 000 българи са участвали в тази нелепа акция извън наши територии, представена ни като „Отечествена война”. Жертвите ни чак до 12 май 1945 год., когато бяхме стигнали до Клагенфурт, Австрия, на повече от 1 000 (хиляда!) километра от България, също не са обявени, но възлизат вероятно на около 100 000 души (35 000 са официално признати, без да е известно колко са ранените, пленените и изчезналите).

[h=4][/h]
  • Валентин Райков · СОУ Гео Милев ВарнаДо кога бе хоооорааа ?....До кога ще се излагаме пред Руснаците ????.....Нима не разбрахме че ако те спрат да идват на почивка тука и спрат напълно търговските си отношения със нас сме за никъде.Не съм от никоя тъпа партия но се надявам да се вразумим скоро и да си подобрим отношенията със Русия щото в противен случай ще се превърнем във втора Босна .Имайте в пред вид че с Русия имаме доста история а със Американците какво ни свързва едно голяяяямооооо нищо.....ама на .........да сме "ДЕМОКРАТИ".....

:lol:

От: От: С днем победы! Помнете!

Ша видиш какво ще е на морето тази година, бъзикаш се на човека, но е прав. С това отношение към Русия и лизане само на черни задници сме за никъде. ;)
[h=4][/h]
  • Валентин Райков · СОУ Гео Милев ВарнаДо кога бе хоооорааа ?....До кога ще се излагаме пред Руснаците ????.....Нима не разбрахме че ако те спрат да идват на почивка тука и спрат напълно търговските си отношения със нас сме за никъде.Не съм от никоя тъпа партия но се надявам да се вразумим скоро и да си подобрим отношенията със Русия щото в противен случай ще се превърнем във втора Босна .Имайте в пред вид че с Русия имаме доста история а със Американците какво ни свързва едно голяяяямооооо нищо.....ама на .........да сме "ДЕМОКРАТИ".....

:lol:

Като блекито, математиката и от този сорт, аз даже се чудя бърню как са не е появил.

Много ме кефи какво двулично .... комуне си - казвам това, което казва Редрума, Редрума в очите ви казва че сте българофоби и чалнати в главата, но аз съм лизач - вземи си научи историята платен българофоб! Те комунистите по дефиниция нямат род, така че за теб е ясно - дори и генетически ...

Глупости, под германско влияние сме 10 години преди това. Германия е най-големият (или един от най-големите ни) търговски партньор. Въоръжава ни с военна техника, обучава ни военните, изкупува ни продукцията. Не ми е известен нито един опит за преврат спонсориран от германци, нито дори слухове за такъв. Така че, ще споделиш ли кое те кара да мислиш така?

п.п. И какъв по-добър случай за преврат от това в България да има германски войски? Що не ни превзеха и не ни хвърлиха на източния фронт, както по-късно правят комунистите? Нещо логиката липсва :wink:

Националсоциализма сам по себе си ти казва за какво иде реч. Национален социализъм, т.е. социализъм в рамките на една държава, в случая - империя. Хитлер взема идеята от марксизма, но заменя борбата за социално равенство с расовата теория. Расовата идея е подсилена с желанието за възстановяването на Свещената Римска империя (Първия райх).Останалото е жива пропаганда.

Митовете за руските туристи

Необятен е европейският пазар, не руският.

И още едно сравнение - повече българи ходят на почивка в Гърция, отколкото руснаци идват на почивка в България (съотношението става още по-драстично, ако включим Турция, Италия и др. предпочитани от българите дестинации).

Защо толкова много българи избягват родните курорти, е въпрос, над който секторът трябва да се замисли. Това не означава, че Русия не е важен пазар за туризма - просто не бива да се надценява неговата роля и когато този пазар е в стагнация трябва да се насочат усилия към алтернативи. Руската икономика е в рецесия, но повечето европейски икономики вече са във фаза на възстановяване, което се случва дори по-бързо от очакваното.

http://www.webcafe.bg/id_682265638_Mitovete_za_ruskite_turisti

Националсоциализма сам по себе си ти казва за какво иде реч. Национален социализъм, т.е. социализъм в рамките на една държава, в случая - империя. Хитлер взема идеята от марксизма, но заменя борбата за социално равенство с расовата теория. Расовата идея е подсилена с желанието за възстановяването на Свещената Римска империя (Първия райх).Останалото е жива пропаганда.
Честно, нищо не ти разбрах.

Хитлер взимал идеята от марксизма :lol: Че глупака Маркс да не е измислил нещо ново? По-скоро е откраднал доста по-стари идеи, идеи които ги има в Европа още от средновековието. Иначе, ти за пруски социализъм чувал ли си?! Знаеш ли, че социализмът може да е антимарксистки и това да няма общо с никакви расови теории?

Безинтересно ми е да те ограмотявам. Ти си вадиш изводи за един режим от името му, а не от фактите. Отделно, вземи прочети какво е включвала Свещената Римска Империя, прочети и за Карл Шмит (и нещо от него), за да ти стане малко по-ясно какви са били геополитическите планове на германците.

Щото американците не пуснаха атомна бомба, а пък англичаните не избиха милиони в Индия през 1943, нали? Кефи ме как игнорираш част от историческите факти, щото не са ти изгодни. Не виждам с какво Чърчил е по-малък престъпник от Хитлер или Сталин.

Щото американците не пуснаха атомна бомба, а пък англичаните не избиха милиони в Индия през 1943, нали? Кефи ме как игнорираш част от историческите факти, щото не са ти изгодни. Не виждам с какво Чърчил е по-малък престъпник от Хитлер или Сталин.

Ако не беше Чърчил - Сталин щеше да копне цяла Европа и сега нямаше да има Интернет в Европата, нито ЕС.

:lol: :lol: :lol:

И все пак Чърчил е бил на избираема позиция и след като не го избират спира да управлява. А, да и пести кръвта на своите, за разлика от другите двама. Все пак е избран от тези дето ги праща да се бият.

Ако не беше Чърчил - Сталин щеше да копне цяла Европа и сега нямаше да има Интернет в Европата, нито ЕС.

:lol: :lol: :lol:

И все пак Чърчил е бил на избираема позиция и след като не го избират спира да управлява. А, да и пести кръвта на своите, за разлика от другите двама. Все пак е избран от тези дето ги праща да се бият.
Не ми се влиза в безсмислени спорове, но до колкото ми е известно и в Германия ония с мустака идва на власт с демократични избори ;) Просто казвам, че в тоя живот играта се играе по един и същи начин, без значение от играчите. Ако трябва да казваме кой е престъпник, да не се върнем до там кой изостави Чехословакия и Полша, въпреки че уж трябваше да ги защити от агресия. Така е в голямата политика, понякога малките (като нас) служат за пушечно месо.

Значи аз ако убия човек, не съм аз престъпника ами полицая, защото не е защитил жертвата. :D Голяма логика. Ами нали обявяват война след нахлуването в Полша. По-голямя защита от това? Закъсняли са според мен. Ама все пак другото е да направят някаква магия за закрила, но Гандалф сивия не им е разкрил как се прави.

Ами нали обявяват война след нахлуването в Полша.
Обявяват война на СССР?

Горе