Това към кого беше? Човекът си работи на доста сносна заплата, и за да го заинтригувам ще трябва да му кажа цифра да прецени дали си заслужава.Нямам дизайн. Ще се поддържа от 2-ма човека в началото. Няма да има нужда от нови неща скоро. Изпрати ми тел. на лично, за да се чуе и да ти обясня какво искам.
Това към кого беше? Човекът си работи на доста сносна заплата, и за да го заинтригувам ще трябва да му кажа цифра да прецени дали си заслужава.
Теб може и да не те интересуват тези неща, но човека който ще се хване с работата да го интересуваЗарежи. Нямам време за това. Какви заплати,какви хора.. нищо не ти разбирам. Трябва ми човек, който да изработи сайт за запознанства..какъв, как и за колко време и пари ще говорим по-късно. Не ме интересува дали ще работи един или 5 човека. Какви заплати, какви заинтересовани...
Теб може и да не те интересуват тези неща, но човека който ще се хване с работата да го интересува
Имаш ли идея колко труд се иска за привеждане в работещо състояние на такъв проект? Дори още не е ясно защо се отказваш от готови проекти.Ок. Както и да е. Може нещо да не съм разбрал . :roll: Не знам защо я въртим тази тема?! Можеш ли да правиш сайт, който искам ( в случая за запознанства от А до Я?) Който може да ми пише на лично, за да се разберем за цена, време и т.н. По-кратко и ясно как да го кажа?
Ок. Както и да е. Може нещо да не съм разбрал . :roll: Не знам защо я въртим тази тема?! Можеш ли да правиш сайт, който искам ( в случая за запознанства от А до Я?) Който може да ми пише на лично, за да се разберем за цена, време и т.н. По-кратко и ясно как да го кажа?
Ти може да се облещиш на 2-3К, но не си мисли, че и аз съм като теб. Говори по темата. Не се разсейвай с излишни приказки.И като му кажат цена 2-3К лева и ще се облещи 100%
Продължаваш да подхождаш страшно аматьорски. "Запознанства от А до Я" са общи приказки и никой адекватен изпълнител няма да се хване да работи на това.
Начинът е: пишеш ясно и точно проектно задание / спецификация и го показваш на кандидатите, за да си преценят и да могат да оферират нещо. За да няма после изпълнения от типа "ама защо нямам еди-какво си" и отговори "е сега за тия пари и това ли искаш".
Понеже в началото на темата те попитах вече за това, а ти не отговори нито на мен, нито на останалите, ще ти предложа ако искаш да ти изработя спецификацията на заданието срещу определена сума Също така, ще ти дам и един (безплатен ) съвет, ако седнеш да направиш това и ако го правиш сам. Прецени си много, много добре какъв трафик гониш да има този сайт за запознанства. От това зависи с какви технологии ще трябва да се реализира твоят проект. А оттам и цената ще варира.
Uphero е споменал цена от типа на 2-3 хил. лв. Това е вярно, отчасти. В смисъл, че там ще ти бъде долната граница. За горна граница сложи примерно още една нула в цената. Защото ако трябва да е "запознанства от А до Я" и да е оптимизиран за тежък трафик, примерно няколко десетки хиляди души онлайн едновременно, решенията за 2 бона също ще издъхнат. Сървърите (и поддръжката им), на които ще се хостваш, са отделно.
Пращай ми тия дето могат да пишат в ентърпрайз слоя на Java. Дават ми 2000 лева само да намеря и да препратя. Досега не съм намерил някого да препоръчам и да иска да се премести, парите не са ми излишни. Предложението е повече от сериозно. За 1500 лева заплата нето най-много да си направи труда да се бъзика, дори CV-то му няма да видиш.Започва от 3К нето заплата на програмист? Той екип само от TeamLead и ProjectManager-и ли ще наеме? Не че нещо, но да - има фирми в които голяма част от хората взимат такива пари, че и отгоре, но за жалост дори в София заплатите над 4-5к са обикновено на меринджеите. На много места програмистите работят за средно 1000-1500лв заплата. Не говорим за фрийленсърите, а за хората на заплата. Аз лично познавам много добри програмисти, които работят за по 1200-1500лв заплати и с лекота ще се справят с подобен проект.
...
Пращай ми тия дето могат да пишат в ентърпрайз слоя на Java. Дават ми 2000 лева само да намеря и да препратя. Досега не съм намерил някого да препоръчам и да иска да се премести, парите не са ми излишни. Предложението е повече от сериозно. За 1500 лева заплата нето най-много да си направи труда да се бъзика, дори CV-то му няма да видиш.
Отворилият темата предполагам иска нещо по-сериозно, и с просто php няма да мине. 15 пъти е по-бавно от Java.
А неграмотни меринджеи под път и над път. В нашата фирма няма такива паразитни структури, и бутаме бая тежки проекти. Оцеляваме си рахат.
п.с. Предлагам 50% от комисионната за намерен програмист, хилядарка за нищо работа. Мисля, че е справедливо.
Започва от 3К нето заплата на програмист? Той екип само от TeamLead и ProjectManager-и ли ще наеме? Не че нещо, но да - има фирми в които голяма част от хората взимат такива пари, че и отгоре, но за жалост дори в София заплатите над 4-5к са обикновено на меринджеите. На много места програмистите работят за средно 1000-1500лв заплата. Не говорим за фрийленсърите, а за хората на заплата. Аз лично познавам много добри програмисти, които работят за по 1200-1500лв заплати и с лекота ще се справят с подобен проект.
Според мен се искат 4-5 неща, сравнително базови засега:
- сайт с профили(вход, регистрация, профилна страница, интереси, права за кой да ти вижда страницата, снимки, профилна снимка, приятели/любими/съпруги)
- съобщения между потребителите;
- филтри за броузването по жени/мъже/интереси и т.н.;
- кой е онлайн
Според мен човека иска нещо ей такова, като има мерак да го опише по-подробно само на евентуалните кандидати.
Има много начини да стартираш бизнес - човека вероятно има излишни некви пари и някаква идея занапред във времето и иска да инвестира част от тях, пък ако времето покаже ще инвестира повече и повече в проекта. Не е необходимо всеки да стартира с голямата кошница, че като иска дейтинг трябва да е подготвил 100к
Дано се намери подходящ кандидат, но според мен ще трябва да се обърнеш към фирма, за да ти е чиста работата.
Поздрави и успех с проекта,
Мануел