Украйна - Русия какво ви е мнението

продължение на много кратката историческа разходка, проследяваща изграждането на несъществуващата хамериканска пропагандна машина, чийто лозунги чуваме да лаят тук и навред от разпалени палета

SORO

През 1956 г. Службата за изследване на специалните операции (SORO) се появи от тези програми. Натоварен да управлява психологическата и неконвенционална тактика на американската армия по време на Студената война и да изведе работата на HRAF на следващото ниво, SORO се заема с монументалната задача да определи политическите и социални причини за комунистическата революция, законите, управляващи социалните промени и теории за комуникация и убеждаване, които могат да бъдат използвани за трансформиране на общественото възприятие.

SORO формира централен компонент от милитаризацията на Пентагона - на социалните изследвания, и по-специално на идеите и доктрините, които ще доведат до постепенно преминаване към воден от Америка световен ред. Неговият изследователски екип се намираше в кампуса на Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия, и включваше изтъкнати интелектуалци и учени от епохата.*
(*бел.: същите като днешните интелектуалетата, на които нашите субекти на майнд-гавра им ги лапат на като шаранчита на гола кука:))

Ансамбълният екип на SORO, от областта на психологията, социологията и антропологията, ще се потопи в теорията на социалните системи, анализирайки обществото и културата на много целеви страни, особено в Латинска Америка, като същевременно се изправя срещу универсалните закони, управляващи социалното поведение и механизмите на комуникация и убеждаване във всяка юрисдикция. Ако армията на САЩ можеше да разбере психологическите фактори, предизвикали революцията, те биха могли на теория да предскажат и пресекат революции, преди да излязат от земята.

SORO беше част от бързо разрастваща се връзка на федерално финансирани изследователски центрове (FCRC), които преориентираха академичните среди към интересите на националната сигурност. Работейки на пресечната точка на науката и държавата, SORON, както бяха известни, се застъпваха за демокрация, ръководена от експерти, независимо от тоталитарните последици от това, че социалните инженери и технократи придобиват контрол върху мислите, действията и ценностите на обикновените хора.*
(* прилича на нещо)

В онези ранни дни на Студената война академици и учени, работещи на пресечната точка на военните и академичните среди, твърдо вярваха, че интелектуалците трябва да ръководят геополитиката. Това беше прието като най-стабилната форма на управление, за да пренесе свободния свят в следващия век. Обяснява как стигнахме до рубриката „установена наука“ днес. Или поне политики, маскирани като наука. От състоянието на биосигурност до фундаментализма на науката за климата, голяма част от постигнатото през онези златни години на милитаризирани социални изследвания оформя двадесет и първи век.

До 1962 г. функционират шестдесет и шест федерално финансирани военни изследователски институции. Между 1951 и 1967 г. броят им се утрои, докато финансирането нарасна от 122 милиона долара на 1,6 милиарда долара.

Но тъй като противопоставянето на войната във Виетнам се засилва през 60-те години на миналия век, все по-голям брой интелектуалци, политици и учени се притесняват, че държавата за национална сигурност се превръща в етатистката, глобалистка сила, с която се е борила по време на Студената война, и започват публично да критикуват финансираните от Пентагона социални учени като технократични социални инженери.

Това вдъхнови вълна от недоволство срещу милитаризацията на социалните изследвания, за да обхване Америка, кулминирайки през 1969 г. с администраторите на Американския университет, прогонващи SORO от техния кампус и прекъсване на връзките с техните военни партньори. Този ход беше ендемичен за променящото се отношение към тези специални операции в сивата зона и доведе до 60-те и 70-те години на миналия век с отлъчването на военните изследователски центрове от университетските кампуси в САЩ: ход, който принуди военните да погледнат другаде - към частния сектор за техните възможности за алтернативна война.

Следвайки дълга традиция на публично-частно военно сътрудничество, от Rand Corporation до Smithsonian Group, тези квази-частни институции се отделяха от военните със скорост на възли от 40-те години на миналия век.

...
още в началото, следва - нощеска/утре...
---
Само с "пътешествията на редитко и моливко в страната поп-ин-формацията" не се живее. Тва не е реален форумен живот и води до трайни увреди....
Само да отбележа че това не ти го четох.
Няма картинки.

Няма картинки.
Защо скъси подписа?

То нищо чудно само джендърите и трансовете от САЩ , да изгърбят руските прошляци за 1 ден и да ги изтласкат, че даже може и до масква да стигнат, като гледам каква яка армия е руската.
По численост ли? Най-вероятно да.

Няма картинки.
Ма ти сиенен не гледаш, кво да очаквам. Ватенка.. (Затва съм пуснал ено с картинки - да има за сички)

Наградиха убития войник препсувал руския кораб.
100% достоверен източник, че е войника е бил убит
Ако ще чета нещо , е от тези сайтове:
...

Статия с награждаването...

Да пожелаем на момчето след ден победи.. и оскар.

То пак добре, че Змийски остров е Snake Island на англе, че..
Ми Zelenskiy кво ше го прайм, позволен ли е още?

Наградиха убития войник препсувал руския кораб.
100% достоверен източник, че е войника е бил убит

Статия с награждаването...

Да пожелаем на момчето след ден победи.. и оскар.
Поне след атаката на Белгород, не им ли стана ясно кой наистина иска ДЕСТРЪКШЪН, кой ще провокира и прави всичко възможно за да има наистина война. Мащабна и зловеща. (каквато @бебето и @мандито си мислят, че водя с тях) :)

Според мен руснаците няма да отговорят с масирана атака. Няма да отговорят дори бегло РЕЦИПРОЧНО.

И нюансите изобщо не са тънки. Те са като да кажеш черно и да ти кажат, че освен бяло има синьо, зелено, червено и много други.

Не знам дали ще ме разберат тия някои тук и там. Отговарят реципрочно на икономически, политически действия. Но няма да отговорят реципрочно на такива долни подли номера.

Но отговор ще има.

Да, и те използват някаква пропаганда, тук-таме вмъкват и СССР, да се държи морала на хората, на различните групи, някои си падат по СССР.
Изгониха НПО-тата съвсем, защото много добре знаят каква им е ролята. Чистят, каквото хванат. Винаги, винаги, винаги ще има хора, които ще се продадат и майката за пари. Не могат да ги изчистят всички. Но не ги чистят буквално, казват им измитайте се. Пускат ги да си ходят. Чубайс си замина. Малко по-малко един по-един ще си заминат.

Между 19:34 и 20:21 часа ще ви кажа най-накрая защо @етерИум беше спрял да пише и се спотайваше в храстите.

@nandibandi , @Noke , извинявам се искрено, че не ви подкрепих да натиснем още за БАН на дефа. Чувствам се ужасно, но не мога да върна хубавото време назад...:(
@ хакери - колко пари да ме научите как да хакна дефа?
(То па ква толко трудна ша му е паролата, rossikirilova?)

Поне след атаката на Белгород, не им ли стана ясно кой наистина иска ДЕСТРЪКШЪН, кой ще провокира и прави всичко възможно за да има наистина война. Мащабна и зловеща. (каквато @бебето и @мандито си мислят, че водя с тях)

Руснаците се насраха да бомбандират складове за гориво, пристанища, летища, заводи и какво ли не ама видиш ли лошите украинци са дестръкшъни батко... да се смее ли човек, да плаче ли.

Поне след атаката на Белгород, не им ли стана ясно кой наистина иска ДЕСТРЪКШЪН, кой ще провокира и прави всичко възможно за да има наистина война. Мащабна и зловеща. (каквато @бебето и @мандито си мислят, че водя с тях) :)

Според мен руснаците няма да отговорят с масирана атака. Няма да отговорят дори бегло РЕЦИПРОЧНО.

И нюансите изобщо не са тънки. Те са като да кажеш черно и да ти кажат, че освен бяло има синьо, зелено, червено и много други.

Не знам дали ще ме разберат тия някои тук и там. Отговарят реципрочно на икономически, политически действия. Но няма да отговорят реципрочно на такива долни подли номера.

Но отговор ще има.

Да, и те използват някаква пропаганда, тук-таме вмъкват и СССР, да се държи морала на хората, на различните групи, някои си падат по СССР.
Изгониха НПО-тата съвсем, защото много добре знаят каква им е ролята. Чистят, каквото хванат. Винаги, винаги, винаги ще има хора, които ще се продадат и майката за пари. Не могат да ги изчистят всички. Но не ги чистят буквално, казват им измитайте се. Пускат ги да си ходят. Чубайс си замина. Малко по-малко един по-един ще си заминат.
те, плъшоците, отдавна напуснаха, ето малък списък за украинските

те, плъшоците, отдавна напуснаха, ето малък списък за украинските
Долу-горе е така. Пускам едно откъсче от Платон, подбрал съм си го още вчера, но не го пуснах защото в крайна сметка и тази философска притча не завършва добре.

След всичко това, започнах аз, уподоби нашата човешка природа според знанието и незнанието на следното. Представи си хора в някакво подземно пещероподобно жилище, което има открита и дълга пролука за светлината по цялата пещера. Нека в него да живеят хора от детинство с така поставени на нозете и на шията окови, че като се намират тук, да виждат само това, което е пред тях, без да могат да обръщат главите си поради оковите. Светлина да им идва от огън, който гори от високо и далече зад тях, а между огъня и затворниците да има път; по неговата дължина си представи издигната стена, както издигат фокусниците преграда пред зрителите, над която показват фокусите си.

- Представям си - рече той.

@nandibandi , @Noke , извинявам се искрено, че не ви подкрепих да натиснем още за БАН на дефа. Чувствам се ужасно, но не мога да върна хубавото време назад...:(
(То па ква толко трудна ша му е паролата, rossikirilova?)
Изтрай още малко бе.

Noke-то може да ти каже как да си направиш дублиран профил и да пишеш от негово име. ;)

Миналата година си имахме такъв ивент - с моя и на блинки профилите. Беше забавно... :)

Поне след атаката на Белгород...

Все ми е тая, да си рашават там проблемите.. мейнстрийма ми е интерсен на мен.. и как влияе на масовката и тези, които си мислят, че са над нея, де. Най-якото е как подбна статия още си седи и то при доста "сериозни" медии.. няма ъпдейт, няма еншулигу бите, ма сме са пообъркали.. седи си за слава на гериоите.. и многооо други, доказани вече фейкове.. пардон.. бустерки.
Иначе уж фак(ю)чекъри и блокаж на фейка навсякъде.

Руснаците уж.. пропаганда..криене на истината, А:У, а човека днес си каза, че са ги думнали два Украинеца от все сърце..

В другия форум, къде е интернационал.. положението е 1към1 като тук.. един младеж се ежи на русите, препсува... пуска сника пратена му от "приятели" в Украйна.. на разрушен квартал.. един друг се включва и му казва, че снимката е от Сирия.., дава му линк.. а онЯ, ежещия се го прокълнЕ за комунист и казва, че повече няма да пише в темата щото имало само идиоти.. :D AjkajimiIMAlismisal?

Последните 2 години са си нов дял у психологията..

Ае вие най-важното пропуснахте. Посолството на Украйна с официална нота, да се сменят имената на улиците в София:
Драган Цанков (руско посолство) да стане бул. Украйна
Никола Мирчев (руско консулство) да стане Героите на Украйна
И още една торба други, ама те са за замазване на горните две пикливи искания.
Да не стане утре Блинки да получи нота по трима азовци с бради до коленете, предприемача да се казва "украйнски вечери на поезията" или "мариополски труженици", а Римайнда да разжалва Кулис и да скъса нашивките на другия му ник :)

Горе