Украйна - Русия какво ви е мнението

Полша, Латвия, Литва и Естония ще започнат процеса на пълна изолация от Русия през следващите 48-72 часа. Те ще затворят сухопътните си КПП-та за доставка на всякакви стоки за Русия.

Това съобщи заместник-министърът на инфраструктурата на Украйна Мустафа Найем в своя канал в Telegram.

"Миналата седмица официално помолихме нашите колеги да спрат всякакъв трафик по пътищата с Русия и Беларус. Благодарим на всички министри на транспорта на изброените страни. Отговорът беше незабавен. Очакваме окончателния резултат", пише Найем.

Според него в случай на положително решение границите с Русия и Беларус ще бъдат напълно затворени, което означава, че всички транспортни потоци ще станат невъзможни.

В сряда се очакват и нови санкции на ниво ЕС срещу Кремъл. Най-вероятно тогава ще бъде забранен достъпът на руски кораби до пристанищата на Европа.

Забраната е разбираема и става въпрос за забрана на видеа, които могат да покажат позициите на украинската армия, а разбира се винаги и казват, да снимат безчинствата от войната и пораженията.

@NovaPS добре, така да е.

Поставям ти задача. Намери туита на Рогозин.
Да пуснеш и ти нещо, което не е фейк...

Лъжливите овчарчета, доста от тях знаят, че лъжите им ще бъдат разкрити, колкото и да ги крият. Само, че този път май няма да се мине с едно извинение и смотолевене.

Имай предвид, че тези разследвания и съдилища за Русия, с които плашат могат да се обърнат срещу тях.

"Да не забравяме, че и НАТО разполага с ядрени оръжия". Това ли? Ами човек, то се вижда кой иска да провокира и да ескалира ситуацията. Спомняш си началото на войната, Путя нареди висока ядрена бойна готовност, и почна да прави учения нагоре в Русия, с ядрените му сили. САЩ казаха, че няма да повишават готовността, и да ескалират. От всичките речи, които съм гледал на Стотенберг, той е последния човек, който иска да ескалира положението, даже за мен лично, е прекалено мек, но явно не искат да оставят Путин без възможност и изход, че такъв човек може да натисне ядреното копче, ако се почуства притиснат.
Не, не е това.

Само Путин ли има право на ядрено оръжие в Европа? Същия мрънкаше за разполагане на ядрено оръжие в Беларус. А и от измежду 9-те ядрени сили, само Русия и Северна Корея, ги споменават във всяка реч, и плашат с бутона.
Ми, ето, вече и Полша се нареди до Русия и Северна Кореа - браво. Аз лично се радвам за Полша. :)
В сряда се очакват и нови санкции на ниво ЕС срещу Кремъл. Най-вероятно тогава ще бъде забранен достъпът на руски кораби до пристанищата на Европа.
Към които санкции Турция отново няма да се присъедини, и какво от това?

След като се вижда, че санкциите не вадят очи, а изписват вежди, оставам с впечатлението, че ес ес наистина иска да унищожи европейската икономика и живота на хората изобщо.

Ти наистина ли не виждаш, че с тия действия се цели ескалация на конфликта? Ако искаха мир, щяха да пуснат в ход дипломацията, ама реално работеща такава, а не изпълняваща заповедите на сащ.

След като се вижда, че санкциите не вадят очи, а изписват вежди, оставам с впечатлението, че ес ес наистина иска да унищожи европейската икономика и живота на хората изобщо.

Ти наистина ли не виждаш, че с тия действия се цели ескалация на конфликта? Ако искаха мир, щяха да пуснат в ход дипломацията, ама реално работеща такава, а не изпълняваща заповедите на сащ.

Каква дипломация бе Нанди - Макрон 18 пъти разговаря с Путлер, и онзи го лъжеше, че само ще си правят Ученията, после колко пъти говореше с него, и нищо, дипломация с Русия не може да става, защото те не признават такава. Дай ми пример как Русия цели деескалация на конфликта, след като тя е главния виновник за войната, тоест нападателя в ситуацията.

Ако искаха да ескалират, щяха да влязат в Украйна, да обявят No Fly Zone, и клошарите за 1 ден щяха да се ометът до Калининград. Русия ясно каза на Европа сдействията си, че не може да и се вярва - на 24-ти създадоха хуманитарна и евакуационна криза, със 'специалната им операция' - това вече месец.

Борсата отвори ли?
Не можеш да купуваш, но можеш да продаваш (не ти излиза опция купуване от нов акаунт, пробвахме вече няколко нови акаунта :( ).

Тук уж е пълно с мастити конспиратори. Помагайте.
Кой го беше казал това. Ако ми изредите имена на високопоставени генерали северноатлантици. Не мога да се сетя кой беше. Не не е бивш шеф на НАТО, но беше от най-висок ранг.
Това беше, мисля че от преди около 20 години и смисъла на изказването беше, че САЩ няма да се поколебае да използва оръжие срещу Европа, ако решат, че интересите на САЩ са застрашени.

Каква дипломация бе Нанди - Макрон 18 пъти разговаря с Путлер, и онзи го лъжеше, че само ще си правят Ученията,
А, не е така. Дипломацията принуждава и двете страани да направят отстъпки, докато в месеците преди ''операцията'' такава реално нямаше. Нито едно искане на Русия не беше взето под внимание, когато в Москва се вървеха британци, французи и т.н. Много елементарно е да твърдим, че Русия просто не признава дипломацията. Отново ще стигнем до въпроса: сащ колко време щяха да чакат на мястото на Путин? Не 8 години, гарантирам ти.

Провокациите на Украйна просто трябваше да бъдат спрени.

И друго - зеления се е запънал за области, които вече не са негови - просто не са. Крим си е изконно руски, както и Донбас, както и други области, подарени на украйна от лошите комунисти от политбюро като част от СССР. Ми щом искаш независимост, връщай подаръците и иди нахуй, та да се приключва тая драма, мама му стара.

Ако на някой му се гледа.. тоя бляд задава интересни въпроси.

М/у другото някой ше ми обясни ли каква ни е файдата от статуса на подлога на САЩ?

Субсидии ли пращат, оръжие ли, инвестиции ли правят тука, външна търговия ли въртим с тях, какво?

Поясни, пак ли ще плашат с ядреното копче?
Щатите разбират само от сила. Това е. От всякъде от където успяха да ги изгонят не беше по тяхно желание.
Но Путин беше казал едно нещо.
Семпло и вярно.
Ракети на границата с Украйна - това е на три минути от Москва по неговите думи.
Време за реакция няма.

Ракети на границата с Украйна - това е на три минути от Москва по неговите думи.
Време за реакция няма.

Що за глупости. Прибалтийските републики са в НАТО и базите са по-близо от всяка възможна база в Украйна. Не съм чувал НАТО да изявява желания да напада Русия, самият алианс е отбранителен, а не атакуващ, ама няма кой да знае.

Ако от Украйна са три, от прибалтика е една и половина, цялата тая теза с базите на НАТО не е сериозна като аргумент и дори Путин го знае.

NPR-NATO-Map.png

М/у другото някой ше ми обясни ли каква ни е файдата от статуса на подлога на САЩ?

Субсидии ли пращат, оръжие ли, инвестиции ли правят тука, външна търговия ли въртим с тях, какво?
Подлога? Мутрофанова ряпа да яде по дипломация. Такава голяма подлога сме, че откакто влязохме в НАТО, не можем си махнем СССР въоръжението и да вземем адекватни самолети / превръоръжаване с модерна техника.

А, не е така. Дипломацията принуждава и двете страани да направят отстъпки, докато в месеците преди ''операцията'' такава реално нямаше. Нито едно искане на Русия не беше взето под внимание, когато в Москва се вървеха британци, французи и т.н. Много елементарно е да твърдим, че Русия просто не признава дипломацията. Отново ще стигнем до въпроса: сащ колко време щяха да чакат на мястото на Путин? Не 8 години, гарантирам ти.

Провокациите на Украйна просто трябваше да бъдат спрени.

И друго - зеления се е запънал за области, които вече не са негови - просто не са. Крим си е изконно руски, както и Донбас, както и други области, подарени на украйна от лошите комунисти от политбюро като част от СССР. Ми щом искаш независимост, връщай подаръците и иди нахуй, та да се приключва тая драма, мама му стара.
Усетиха се. Даже четох една статия. Един подир друг се влачеха в Русия. Да протакат.
Наистина ли хората не разбират, че САЩ не искат мир.
Атаката в Белгород стана точно за да се осуетят преговорите.

От години ги следя чат-пат. Ако някой си направи труда да се върне назад (сигурно някой си го е направил) ще разбере, че още от най-късно от интервютата на Оливър Стоун с Путин властта в Русия откровено каза, че са изгубили и последната капка доверие в добрите намерения на "западните ни партньори".

Знам какво се случваше с години в Украйна. Но наистина доста време не бях следил и не очаквах, че ще се стигне чак дотук.

Трябва да си припомним, че и по географски причини населението на Украйна процентно дава най-много жертви през ВСВ.

Не разбрахте ли какво стана в Сирия. Русия отиде и даде жертви да ги изтръгне от лапите.

Какво трябва да си да държиш хората пред щиковете. Накъде ще избие това? Зеленски може и да друсат. Няма да се учудя. Това се използва много често.

Дори кой го знае къде е. Не забелязахте ли, че почти всичките му изявления са от някаква стая с военна фланелка.

Усетиха се. Даже четох една статия. Един подир друг се влачеха в Русия. Да протакат.
Наистина ли хората не разбират, че САЩ не искат мир.
Къде са се влачили в Русия? Я дай да прочета.

САЩ не искали мир, ама Русия нападна Украйна - go figure. Русия не искала да напада, ама била притисната, и принудена от САЩ, голям шахматист тоз Путин ей.
САЩ имат нулев интерес от тоя конфликт вмомента. Русия още повече. Даже виж колко е просто - няма значение какво искат САЩ, защото всичко може да спре, ако Путя нареди да се приключи с войната и си съберат парцалите и си отидат в Русия.

Прибалтийските републики са в НАТО
Време е да започнеш да правиш разлика между Литва и Латвия и Украйна - огрооомна е!

Със сигурност и на тяхна територия са останали хораа, самоопределящи се като руснаци, но не са били подлагани на геноцид - 8 години! 8 години!

Подлога? Мутрофанова ряпа да яде по дипломация. Такава голяма подлога сме, че откакто влязохме в НАТО, не можем си махнем СССР въоръжението и да вземем адекватни самолети / превръоръжаване с модерна техника.
Не е виновна Митрофанова, да ти кажа. Откакто сме в нато освен, че се разоръжихме и разпуснахме донаборната армия друго не сме правили за войската си. А, да - отстъпихме БЕЗПЛАТНО базите си на сащ. Сигурно по нареждане на Митрифанова и посланиците преди нея;)

Къде са се влачили в Русия? Я дай да прочета.

САЩ не искали мир, ама Русия нападна Украйна - go figure. Русия не искала да напада, ама била притисната, и принудена от САЩ, голям шахматист тоз Путин ей.
САЩ имат нулев интерес от тоя конфликт вмомента. Русия още повече. Даже виж колко е просто - няма значение какво искат САЩ, защото всичко може да спре, ако Путя нареди да се приключи с войната и си съберат парцалите и си отидат в Русия.
Мога да ти препоръчам филми. Но няма да ги гледаш.
Например "Империята на доброто".

Горе