Да живей научния прогрес. Добре че загърбваме това ретроградно християнство и следваме науката.
Нали - всичко по "свободните от митове атеистични учени".
(Иначе аз не съм много християнин, освен, че съм кръстен; по-сложно е. Но не мога да си обясня как нямало Източник. Мечтая си само някой някога да ми обясни откъде е дошла тая точка, която си кибичела в нищото. (А какво е това нищото?) Тя не е дошла отникъде, но си кибичела свръхконцентрирала първичен матрял. Напънало я и избухнала. След милиарди години се образували сложните системи, и - ей ни на (и всички елементи и възможности за еволюцията им са били в точката).
И за: какво има след края на времето и пространството, си мечтая някой да ми обясни. Или пък: как така нямат край, да обясни. Май няма да доживея, освен "вярвай в научния консенсус" - дошли сме от точката отникъде, която никога не е започвала да съществува. Просто си била в нищото.
Да кажем, че това, което е присвоило и сглобило като идеология християнството, считам за най-добро. Щото другото явно е това: щом душата е мит, то човек е просто случайно еволюирала биомаса и тогава силните всичко могат да направят. Те , не че т.нар "християнски" аристокрации, които несъмнено също са си били гуляйджии, инквизитори и диктатори, биха направили друго с тия технологични възможности в ръцете; обаче аристокрациите в момента (и от доста време) не са християнски, дори и лицемерно, може да се провери. Но кое е по-добре да следват т.нар. "широки маси" - разбира се, че е лицемерно следване и естествено, че не го спазват много - и все пак наръч от внушения като 10-те божи заповеди като средство за контрол над неблагоразумни хора, не е ли малко по-добре от "всичко може". Какво ще стане с поколение израсло от люлката с такова възпитание? (Сега ще видим впрочем, че май и вече виждаме.) Сложна работа и дълъг разговор, да не вдигам темата.
Най-добре мнозинството да са умни и съвестни, ама май няма да стане. (И) при тия обстоятелства идват/налагат ги соц кредитните системи.)
Иначе, аз не съм такъв песимист и не мисля че до толкова са промили обществата, че това да мине. На 100% съм сигурен, че на изток от Германия, това няма да мине. Най-много скоро да видим нов съюз/пакт на Източна Европа (за което вече се говори).
Ехее, а дано. Ще те черпя бири на мач на Локото, ако излезеш прав.
(Иначе, обществата имат законно избрани да ги представляват управници, които строго следват планове от международни спогодби (Програма 2030; Цифрови пактове, GPPP, ала-бала). Управниците гласуват и приемат изпълнението и съответните му изменения и допълнения, и го узаконяват. Нарушителите фирми и граждани, които не спазват/не отговарят на изискванията, се наказват.
Та, не съм убеден, меко казано, че избранниците следват интереса на народите си. По-скоро следват такива неща:
"Непрекъснато разширяващата се дефиниция на глобалните общи блага и твърдението, направено от
капиталисти на заинтересованите страни , че те трябва да бъдат попечители както на глобалните общи блага, така и на обществото:
Какво е капитализъм на заинтересованите страни?
Клаус Шваб , основател и изпълнителен председател на Световния икономически форум
Питър Ванхам , ръководител на комуникациите, кабинет на председателя на Световния икономически форум
"Какво означава „глобални общини“ в очите на капиталистите от Глобалното публично-частно партньорство (GPPP)? За тях това показва притежаването на всичко: всеки ресурс на планетата, цялата земя, цялата вода, въздуха, който дишаме, природния свят в неговата цялост и цялото човечество."
И т.н., тва си е за мойта си умряла тема.
Ше видим, ако си прав, че няма да стане - бири на Локо - Ботев