Украйна - Русия какво ви е мнението

Пропагандите ги пуска Кремъл, а ти и тичаш по свирката с техните аргументи, че Янукович има заначение в тая тема. ЦРУ сигурно знаят и долните гащи на ватенките в ФСБ, досега информацията им е точна, и то говоря от 2014 , като пуснаха всичките данни за БУКА, дето терористите удариха самолета. Иначе дай някоя пропаганда дето ЦРУ са казали за Войната, да видя - опорните точки са в Кремъл, ЦРУ-то няма нужда да се занимава да омаскарява Путлер - те вече са засрани тотално.
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/10/08/mh17-the-open-source-evidence

Ей ти да видиш за какво говоря, а, пък впрочем, за долните гащи на ФСБ/ ГРУ - не се шегувам - онзи ден са дали на Украинците да публикуват списък с всички сътрудници работещи в Европа - https://gur.gov.ua/content/sotrudny...sty-stranyahressora-na-terrytoryy-evropy.html
 
Не знам какви надеждни източници търсиш - отваряш видеа от протеста и как млатят протестиращи и стрелят по тях- и то не в края , където беше мазало и се бяха събрали всякакви крайни хора и провокатори. И Янукович да не търсиш доказателства, че е избягал? Или че Путлер прати малките зелени човечета в Крим, и почна да фундва тероряги със зенитно оръжие и военна техника.

Такива като тебе, дето не вярват на никакви източници, най-лесно биват заблуждавани - просто и казват обратното, на това което са чели.
 
Пропагандите ги пуска Кремъл, а ти и тичаш по свирката с техните аргументи, че Янукович има заначение в тая тема. ЦРУ сигурно знаят и долните гащи на ватенките в ФСБ, досега информацията им е точна, и то говоря от 2014 , като пуснаха всичките данни за БУКА, дето терористите удариха самолета. Иначе дай някоя пропаганда дето ЦРУ са казали за Войната, да видя - опорните точки са в Кремъл, ЦРУ-то няма нужда да се занимава да омаскарява Путлер - те вече са засрани тотално.
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/10/08/mh17-the-open-source-evidence

Ей ти да видиш за какво говоря, а, пък впрочем, за долните гащи на ФСБ/ ГРУ - не се шегувам - онзи ден са дали на Украинците да публикуват списък с всички сътрудници работещи в Европа - https://gur.gov.ua/content/sotrudny...sty-stranyahressora-na-terrytoryy-evropy.html
Язък ти верно за акъла, щом се връзваш на това и го мислиш за истина. И изобщо целия цирк в редита, телеграм и фейсбук. Беше ли на Орлов мост?

А и да не забравя един ли двама от "Обитите" генерали се оказаха живи :) Кораба уж дето го запалили се оказа американски запалил се сам в базата си през 2020, има едни снимчици за пожари в Мариупол или там някъде са пожари в Канада и наоколо щъкат едни канадски огнеборци и т.н.
 
:DТака не съм се смял от както Уил смит плесна оня другия смешник. Ако изчакаш още половин- един час и кака ще ти обясни с първото кафе.
 
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/10/08/mh17-the-open-source-evidence

Крумчо това ли е глупост? Питай Холандия, и Малайзия, дето разследваха и те. Ама няма да обориш фактите в статията, а ще казваш, че всички лъжат.

Погледни другите статии в белинкгат, новините не, но статии разследвания - ЦРУ и МИ6 шепнат в ученцето на Путин, няма тайни там, нали си в Англия - да не те подсещам как Англичаните се подиграха с Путлер, като издириха онези двамата дето снимали църкви за Скрипал - и 20 минути след като Путлер каза, че ги открили, МИ6 и пуснаха цялата биография, включително оценките, паспорти и .тн..

Слез на земята, няма грандиозна конспирация против Рашките, те просто не стават и не са адекватни.
 
Ми смейте се, къв е смисъла да се пускат факти, като всичко се отрича, без да се дискутират защо и какво не сте съгласни - пак ли трябва да стане като в началото на темата, седмица преди войната, да ви обяснявам като тогава, че Рашките ще нападат, и тогава Славчев викаше, че ЦРУ правят пропагандата и нандито подгласяше, като спамеше ИСКАНДЕР-М, че пътували към Франция.

Кажете просто, че не приемате никакви сайтове, новини, разследвания, изказвания и всичко що е свързано с целия свят, ако не идва от Русия и Мутрофанова / Копейкин - тогава ще се разберем.

Казвам ви фактите, че ЦРУ са напред винаги с рашките - статията с бук може да я отричаш колкото искаш - имаше съд, който се произнесе, както и независимо разследване. Кажете поне какво ви е толкова смешно, и се опитайте да опровергаете фактите, ама не става нали, не е като статия от ПОГЛЕД.ИНФО , дето някой комуинистически дебил прави анализ и тълкувание в свободен стил.
 
Абе сетих се и за Литвиненко - като го утрепаха с Полоний, как ги проследиха, дори предния им опит като са изхвърлили течността. Ей тъжно е явно да работиш във ФСБ / КГБ днешно време - май само ги бива в това да търсят пропагандатори на руски фалшиви новини.

Ето ти един пример - е познай пак кой им е дал данните... Ватенките не стават бате, особено с армия и разузнаване - и двете искат много пари, и голяма икономика, да се поддържа, не може да пращаш ярмията си да ближе захар на фронта и в същото време да имаш ясното съзнание, че могат да се конкурират със западни подобни.



Ей го един руски Клошар агент, как се договаря за пропаганда



@partytime КРУМОВ е трагичен клошар и изгубена кауза, но ти може да провериш тези неща, и да видиш, че от 2014, ЦРУ са винаги пред руснаците, и винаги са ги хващали в крачка, дали предварително, дали с данни, дето не могат да оборят, и се излагат с операциите им.
 
belingcat утре ще ги разгледам кои са, кои са им спонсорите. Засега, отгоре-отгоре погледнато, е интересно:

"GIJN получава щедра основна подкрепа от различни фондации, включително Bay and Paul Foundations , Ford Foundation, Humanity United , Craig Newmark Philanthropies , Nicolas Puech Foundation , Oak Foundation, Open Society Foundations и Reva & David Logan Foundation.

Финансирането за конкретни проекти идва от Porticus за нашата програма за Азия, Google News Initiative
...
Подкрепата за минали конференции идва от Konrad-Adenauer-Stiftung ,
Adessium Foundation , MacArthur Foundation, Charles Stewart Mott Foundation , Seattle International Foundation, Arcus Foundation и Google ."

Трябва да ги видим подробно къде са на масата, не ги знам половината - кой с кой е свързан, какви общи, припокриващи се линии по въпроси поддържат различните свободни медии, финансирани от общи източници и т.н. Ако се направи обстойно, наистина ще е интересно.
Инак - да си избереш страна, да вярваш и да надграждаш с "истини от надеждни източници" - това всеки може.
 
Белингкат са ЦРУ , неофициално :) , да ти спестя труда и ровенето, мислех, че се подразбираше - там си изнасят неща, дето не искат явно да ги изнасят те. @етерИум

Ако си спомняш клошарите от ГРУ , дето тровиха Навални, - https://www.bellingcat.com/news/uk-...plicated-in-alexey-navalny-novichok-poisoning - белинкгат се 'сдоби' с пълните им биографии, че даже и локациите къде са били, щото са толкова добри агенти, че са провеждали операцията с включени данни и смарт телефони, та явно от там са засечени и публикувани данните , белинкгат казваха, че купили данните от 'дарк уеб' - на дали.




Ей го и тука единия клошар от великите разузнавателни служби на Расия, колко му е акъла...



Абе като говорим за пропаганда, кво стана с биолабораториите, дето правели ВИРУС срещу СЛАВЯНИ, дето се разпространявал по ГЪЛЪБИТЕ? Сега правиш ли разлика между информация подплатена с данни , и празни глупости, дето руснаците разправят, като това със СЛАВЯНО-ГЪЛЪБ вируса .
 
Последно редактирано:
Белингкат са ЦРУ , неофициално :) , да ти спестя труда и ровенето, мислех, че се подразбираше - там си изнасят неща, дето не искат явно да ги изнасят. @етерИум
И ЦРУ изнася точна и безпристрастна информация. Те са м/у др. благотворителна организация. А какво казват те за безбройните мръсотии на ЦРУ? Че не съществуват и са кремлинска пропаганда. Толкова.
Нооо и тези тук
Също подкрепят всевъзможни свободни масмедии и всякакви специализирани издания, дори също ги подкрепят задружно. Които медии и издания какво говорят? Дали не е нещо много подобно, а дали не говорят почти едно и също? И т.н. Но не е банда? Еми, добре де - кой както му харесва да вижда:)
Айде Лека ви нощ вече.
 
Ето една нова песен на Поляците. Голяма любов имат към ватниците. Все пак администратора на форума, предложи Варшава да бъде ударена с ядрени ракети, за наказание, че не траят руските дебили да ги баламосват :) .

Не ти го казвам аз, казва го руската ядрена доктрина (документ кога ще ползват ядрено оръжие) написана още преди 22 години....

Тактиката е наречена Escalate To De-Escalate

Има си го описани и по големите и сериозните амеркиански милитари релеитед сайтове и се базира на декласифицирани документ от ЦРУ и освен това е казано и от U.S. Deputy Secretary of Defense Robert Work и then-Vice Chairman of the Joint Chiefs of Staff Admiral James Winnefeld през 2015 ...

например ето статия от U.S. Naval Institute който догодина ще станат на 150 години....


In June 2015, U.S. Deputy Secretary of Defense Robert Work and then-Vice Chairman of the Joint Chiefs of Staff Admiral James Winnefeld observed, “Russian military doctrine includes what some have called an ‘escalate to de-escalate’ strategy—a strategy that purportedly seeks to de-escalate a conventional conflict through coercive threats, including limited nuclear use.” Work and Winnefeld categorized this strategy as “playing with fire.”6

In February 2015, Ilya Kramnik, military correspondent for the news agency RIA Novosti, wrote that the 2010 revision of Russia’s military doctrine “further lowered” the threshold for combat use of nuclear weapons.

Russia is modernizing extensively its nuclear forces to be able to “de-escalate a conflict” using a small number of strikes and, if necessary, launch a massive nuclear strike. Ongoing force modernization includes over a dozen new types of strategic delivery vehicles, and new precision low-yield nuclear weapons.3 A now declassified CIA report from 2000 links Russian nuclear doctrine to its new nuclear weapons development. “Moscow’s military doctrine on the use of nuclear weapons has been evolving and probably has served as the justification for the development of very low-yield, high-precision nuclear weapons.”

Аз само предоложих че ако нещата ескалират до това ниво най вероятната цел ако е на ниво столица е Варшава...

Ако мислиш че някой друг е по вероятна цел ако нещата ескалират до там съм готов да го обсъдя защо някой друг е по вероятна цел
 
Абе като говорим за пропаганда, кво стана с биолабораториите, дето правели ВИРУС срещу СЛАВЯНИ, дето се разпространявал по ГЪЛЪБИТЕ? Сега правиш ли разлика между информация подплатена с данни , и празни глупости, дето руснаците разправят, като това със СЛАВЯНО-ГЪЛЪБ вируса .
Интересен въпрос, но ми е късно. Утре ще постна нещо, Римайнде, специалисте по биотехнологии:)
 
@coolice Много и е близо за да е там, но пък Руснаците имат опит с радиация... Като нищо биха се думнали с радиация по вятъра.
Онзи ден например гореше в Чернобил гора, ватниците с разузнаването и информацията дето имат, се окопаваха там, дето е най-голяма радиацията - така че - може.

А сега сериозно - Кремъл поне няколко години ще мислят и сменят доктрини, камо ли да мисли да бомби НАТО страна. Нямат ресурса да водят война с Полша, камо ли с Украйна - пък Ядрено оръжие имат и други, ще станат пустиня много бързо. Подводниците им се знаят къде са като локации. А пък след тази 'война' дето представиха, и как 9 от 10 танка не са годни за война, като нищо и ядрените им оръжия да не могат да се вдигнат от силозите - не бих разчитал на това де. Като цяло запада се справя добре с това, да се опитва да деескалира ситуацията, но и да му става ясно на Путин, че не може да си развява коня където реши. По твърдо - Стотенберг го каза, че не искат да оставят Путин без избор, че такива хора като него като са притиснати, не правят рационални неща, ще удари копчето, щото се чувствал уплашен.



Иначе да не кажете, че много ги дисвам и не и оценявам нещата, на рашките,


Ето едно нещо от разузнаването им дето пуснаха преди години, ден след като Турците и свалиха самолета , задето наруши въздушното пространство - въпреки, че възможно е и ЦРУ да са им ударили някое рамо, кой знае.
 
Последно редактирано:
Трябва да съм биолабораторен специалист, за да ти кажа, че ВИРУС таргетиращ славяни, чрез гълъбите, е пълна глупост? Още повече да се прави в Украйна, дето е фрашкано с руски клошари от КГБ/ФСБ и доносници. Нарича се common sense. Но явно не намериха нищо в лабораториите, и май ще се задоволят с Мариопул и ще кажат, че операцията била успешна, и се прибират за неопределен период от време.

Иначе , ако имаш някакви доказателства, дето са изнасяли за вирус, дето ходи по славяните там, дай , че щета.
 
Последно редактирано:

Тоя пич продължава да обновява документираните загуби като прикачва снимка. Техника Хуйня. Сега поне и на рашките и стана ясно, че JAVELIN-a и NLAW, превъзхождат във всичко един ТАНК, особено ако си окупант, и не знаеш от кой прозорец /покрив, ще полети ракетата.

FO97XB2XwA4qdNF


Последен брой... Май не остана нищо не контролирано от рашките. Поне чест им прави, че по този начин приключват.


d814007030e38c7ed52a0cd066900341.png


Кученцето на Путин казва, че е в Украйна ( Мариупол ) , чудя се кога са му казали, че тея бензиностанции в Украйна не съществуват, баси смешниците. Четох и историята тези дни, клана Кадиров - срам и позор за цялата им страна, добре че поне развеселява с глупости.
 
Последно редактирано:
Доста спокойно във flightradar, до след малко, като гледам пак е излетял RC130 към Полша, тъкмо да имат време чебурашките да пуснат една вода без да ги слушат.


Вчера беше доста по-напечено откъм присъствие, патрулираха дори Б52 две бройки.

001_Installations_Opener-scaled.jpg



Screenshot_2022-03-29_224943.png





IMG_1333.jpg
И Ф-15 бая време се мота, и то с включен транспондер - обикновенно не ги пускат за подобни самолети. Вероятно е обезопасявал Чинока, с 3те хеликоптерчета, дето замина към Украинската граница и изключиха транспондерите.

Screenshot_2022-03-29_225134.png



Screenshot_2022-03-29_224910.png






Впрочем, Путлерчо, е излязъл от Бункера, и са го закарали в Москва преди малко:

8fb28e0778c6ce7edfa06a614091cde8.png
 
„Президентът ще посети Европа, за да се увери, че оставаме единни“, заяви Джейк Съливан – съветникът по националната сигурност на САЩ преди отпътуването на президента Байдън миналата седмица.

Визитата обаче не мина по план. Това може би е най-катастрофалното – и опасно – президентско задгранично пътуване.


САЩ и съюзниците ни от НАТО многократно са декларирали, че „защитата на демокрацията в Украйна“ никога не е заплашвала Русия. Въздържането на Украйна от членство в НАТО и изпращането на милиарди долари военно оборудване в тази страна, започвайки при Тръмп, не заплашвало Русия. Тренировъчните лагери на ЦРУ в Източна Украйна, където паравоенни групи са обучавани да боравят с американски оръжейни системи, не били заплаха за Русия.

На всяка спирка обаче президентът Байдън проваляше изявленията, които собствената му администрация внимателно бе сътворила. Първо, предупреждавайки, че Русия може да използва химически оръжия, Байдън обеща, че „в отговор ще задейства същото“, което означава, че САЩ също ще използват химически оръжия. А това би било сериозно военно престъпление. И Съливан трябваше да обяснява, че САЩ „нямат намерение“ да използват химически оръжия.

След това, говорейки пред 82-ра въздушнодесантна бригада в Полша, президентът Байдън каза, че американските войски скоро ще бъдат в Украйна. Той каза: „Ще видите, ще видите жени, млади хора, стоящи пред… танк, просто казвайки: „Няма да си тръгваме“. Оставаме на земята си.”

Говорителят на Белия дом отново трябваше да поясни, че „президентът ясно казва, че няма да изпращаме американски войски в Украйна и няма промяна в тази позиция“.

Ясно ли? Не, наистина. Току-що беше казал обратното на собствените ни бойци!

В последната си реч в Полша, президентът по невнимание каза истината: участието на САЩ в Украйна цели „смяна на режима“ в Русия. Споменавайки руския президент Путин, Байдън каза пред публиката почти на границата с Украйна: „За бога, този човек не може да остане на власт“.

Президентския екип за управление на бедствия незабавно се мобилизира в лицето на държавния секретар Антони Блинкен, който предложи твърде каширана интерпретация на ясното изявление на Байдън: „Мисля, че президентът, Белият дом, казаха снощи, че просто президентът Путин няма право да води война или да участва в агресия срещу Украйна или друга страна."

Не, не това каза Байдън. По конституция президентът има водеща роля във формиране на външната политика на САЩ и той каза публично, че „смяната на режима“ в Русия е политика на САЩ. Всеки опит на неговия екип да го обяснява различно, наистина е ужасяващ: или президентът няма представа какво говори, така че не трябва сериозно да приемаме това, което по същество е обявяване война на Русия, или на границата с Украйна президентът по същество обяви война на Русия.

Президентите Рейгън, Форд и Буш-младши са известни със своите гафове. Някои бяха смешни, а други сериозни. Но никой от тях не обяви война на ядрено въоръжен противник в собствения му заден двор и след това да праща служители, за да обясняват, че президентът не е имал предвид това, което току-що е казал.

Интересното е, че Байдън запази най-ястребските си и бомбастични изявления за тази последна реч в Полша, на която не присъства представител на нито един от по-предпазливите партньори на НАТО като Германия и Франция. Толкова за „единството“, което бе обявената основна цел на пътуването.

Има истински проблем в администрацията на Байдън и колкото по-скоро го осъзнаем, толкова по-добре.
 
Ако някой преглежда отвреме навреме - това са обичайните около Украйна , танкерите, обикновенно патрулират и в България.

FODVPS6XEAQ45J5.jpg


А чинока, за който говорех, с който явно доставят е този, мисля, че има и още един :

dfpolqlyo0m81.png



И гимнастиките на цивилните самолети, дето карат пушчено месо от Сирия са интересни

guyf5psfpym81.jpg
 
Браво Нанди, 4 дни докато ти преведът какво каза Байдън. Аз се притесних, как така не сте се уплашили, че САЩ искат да сменят Путлерчо. Който е гледал цялата реч, знае контекста, не му беше идеята, че Путин трябва да бъде сменен на всяка цена, а че този човек вреди не само на Русия, а и на Европа. Ама като не знаем английски, ще чакаме да превеждат. Речта беше силна, обърна се и към руснаците и към Полша.


Коментарите отдолу са трепач от поляците.


Иначе да - трябваше да се обясняват на Путин, че нали е страхлив много, ще вземе да натисне копчето, щото САЩ са казали, че тоя човек не може да бъде на власт още. Преди малко го изкараха от Бункера, сигурно ще ръмжи по телевизиите, следи РТ и ТАСС , сигурно ще обяви, че печелят.


45e25cfd1eae52306f08b3b6c8a1e084.jpg


Ей така се прави, а не да стоиш в Бункера, и да те карат всяка сутрин. Не знам от какво толкова го е страх - ЦРУ / МИ6 / някое друго разузнаване, отдавна са наясно, че дори и да го елиминират, ще дойде някой друг идиот от Кремъл, безсмислено е - Борис Немцов го беше казал - руснаците трябва да махнат хунтата сами.
 
Последно редактирано:

Нова ТВ са се вързали на тая глупост. На всичкото отгоре заглавието е без никакво съмнение, че се е случило. Ра разлика ройтерс и всички уважаващи себе си агенции - изрично посочват, че не може да бъде потвърдено вмомента - https://www.aljazeera.com/news/2022/3/14/chechen-leader-kadyrov-says-he-travelled-to-ukraine / Пак се излагаме като кифладжии.


He called on Ukrainian forces to surrender “or you will be finished”.


Russia’s Presidential spokesman Dmitry Peskov said later on Monday that he had no information about whether Kadyrov was in Ukraine.


“He (Kadyrov), in my opinion, did not directly claim that he was (in Ukraine). There were no direct statements, so I ask you to contact the administration of the head of the republic in Chechnya,” Peskov told reporters.

0u17wyhs9cq81.jpg

m0cjlyhs9cq81.jpg



m0cjlyhs9cq81.jpg

0u17wyhs9cq81.jpg

Не ми изглежда на Мариупол, като съм виждал на какво приличат полевите болници по време на сражения - а и там няма електричество. Пък и фигура от такова значение, в Украйна - от НАТО да са им дали веднага локации и информация и отдавна да са пратили каквото имат, и да са го ликвидирали, тикток генерала не е от най-умните. Впрочем , този който лежи на леглото - е един от организаторите на убийството на Борис Немцов - опозиционер, ако някой си спомня за него.

https://www.bellingcat.com/news/2022/03/28/boris-nemtsov-tailed-by-fsb-squad-prior-to-2015-murder - явно пак bellingcat са ползвали източници от разузнаването, и за това са ги спипали по долни гащи откъм информация и данни, отворена книга са им от доста години. Предполагам, че са натиснали на изток откакто взе Крим, че там май се поизложиха откъм разнузнавателни данни, поне не са оповестявали нищо.
 
Последно редактирано:

Горе