Attacker
Well-Known Member
Не видях някой да ме е питал какво съм имал предвид под "по-умерени", че да дам дефиниция. Но щом сега питаш - означава да се положи усилие да не се пуска невярна информация или фриволни тълкувания в темата. Знам, че когато дадена информация подкрепя тезата ни, малко или много сме по-склонни да я споделим без да погледнем особено критично на нея, но има страшно много дезинформация в интернет по отношение на ковид - къде от незнание, къде преднамерено, и затова е добре човек да поддържа елементарна информационна хигиена. Някои от споделените неща са интересни и има полза да се дискутират, но цитирането на парцали като thebulgariantimes.com примерно много снижава нивото на дискусията. Безкритичното споделяне на безумни конспирации - също.Ти сам се появи с претенцията да сме по-умерени, а не можеш да дадеш дефиниция какво означава това. Случайно се сетих за ситуацията когато малко ме напъва, очаквам да се случи, сядам на порцелановия кон и... нищо не излиза![]()
Друг аспект на умереността е осъзнатостта, че темата е многопластова и мултидисциплинарна и е много възможно да грешим. Тази осъзнатост води със себе си смиреност, вместо някак типичните за темата самоувереност и агресивно налагане на собственото мнение, понякога дори с вулгарен език.