Изоставането се дължи на няколко неща:
Първо на това, че няма вкарани в затвора политици, за да се стегнат малко и останалите и да се поспрат с кражбите. Второ еврофондовете, там не е проблемът толкова, че се дават парите на наши фирми, които и да са на власт ще го правят абсолютно същото без съмнение. Въпросът е поне да се прави така че да остане нещо и за хората, а не само да се крадат парите. И да се правят безсмислени стадиони по села и къде ли не чутовни глупости, ремонти на ремонтите и т.н. И най-вече, че хората ни ги дават тия пари не само за фонтанчета и градинки, а да създадем икономика, която да ни доближи до тях. Но това никой не го прави и за тва и се стига до изтичането на хора, защото нямаме икономика никва.
Тва горното, ако някой не го дразни и не го вижда, то със сигурност е заслепен гербер. И такива познавам и те са не по-малко дразнещи от другите заслепени овце в произволен цвят.
Тва откъм политическа гледна точка, откъм макроикономическа Румъния ни задминава с по-високи заплати, но това е малко измамно, защото те изкуствено си вдигнаха инфлацията, за да почнат да ги вземат тия високи заплати и не се знае накрая къде ще им излезе края. Ние по всички показатели сме по-стабилни от тях, разбира се без един - реалната конвергенция, където сме още мнооого далеч от Запада и за тва и се чудя къде се бутаме да го приемаме тва евро...
За медиите кво да говоря, там всеки си има сайтове и медии, аз мога да ти ги изброя, ако искаш кои са на Герб, кои са на ДБ и т.н. Всеки лъже и маже, както си му е угодно. Един и същ факт се представя по 2 различни начина, а пък новите сайтчета на протестерите пък са съвсем пълна помия, там даже откровено си измислят квото си искат и си го пишат. Общо взето гнусна история. Но не знам кво не им е свободно на медиите, напротив свободни са си, кво да направим, че всеки си е купил медията и казва на журналистите кво да пишат, те щом са ок с тва, кой да ги спаси и освободи?
Веднага ти давам пример, че следя много често спортните нови. Като Домусчиев взе Нова и съответно gong.bg дето от години си ги отварям и им каза на редакторите там кво да пишат, те си казаха няма да стане. Напуснаха и си създадоха собствена медия и сайт, верно зор с финасирането в началото, ама сега си действат и хората и аз включително вече си ги следим тях и зарязохме гонга, дето знаеш как се пишат статиите под диктовка. Е значи може?
Извинявай сега е по-лесно отвсякога да създадеш онлайн медия и сайт, особено ако си добър журналист и пишеш обективни статии. Какво ги спира милите журналисти? Свободата я имат. Ама друго е да получаваш всеки месец едно финансиране нали?
И сега ти ми кажи, ако твоите дойдат на власт и управляват примерно 4 години. И пак има кофти ремонти, калинки, корупция, изоставаме още повече от другите и т.н. проблеми от тоя сорт. Ще можеш ли да дойдеш и обективно да го признаеш тва нещо или ще казваш, че всичко е точно, защото са твоите хора или защото имаш някакъв личен интерес. Е тва е въпросът.
Това е, което притеснява, че нямаме еднакъв критерий за нещата, няма обективност попринцип. Хората не могат да кажат, абе да тука е така, ама тука не е тъй. На мен пък сега един от най-добрите ми приятели не знам защо, ама се кефи на Радев. Ами ок, ама с него мога да си говоря обективно, не е заслепен като повечето дето отричат едното и величаят другото.
Аз пък мога да те попитам защо откакто сме демокрация най-много участъци, тоест единствените участъци от магистралите, бяха направени при Борисов? Защо ГЕРБ довършиха Тракия, по която пътувам всеки месец и напредват супер бързо по Хемус? Да те управляват от 10 години, но преди тях имаше други правителства, които са управлявали общо 20 и не са построили нищо. Кажи сега това вярно ли е или не?
И веднага, обаче мога и себе си да контрирам, защото ние се хвалим с някакви мижави участъци, финансирани до голяма степен от ЕС. Докато Сърбия строи напълно сама без ЕС доста повече километри. Защо?
П.П. Изчезвам за сега, че днес загубих супер много време в писане