От: За и против Софтуерния университет (петъчната раздумка)
penman, C# не е труден. Според Наков това е езика, на който трябва да се пише, но това си е лично негово мнение, както и колегата
Rabin, пък смята че трябва да е Java.
Въпрос на избор казало кучето и се близнало под опашката.
Човек влиза в университет и за да направи контакти, щото то ученето и от вкъщи може да стане, ама контактите трудно. Човекът, който седи до теб утре може да се окаже новият ти бизнес партньор.
Наков умее да си води курсовете(поне това, което съм чувал от познати и приятели), и методологията му е добра и за начинаещи.
Повтарям се вече, но ще го кажа пак. Има какво да се научи от C#, дори и човек да не се специализира в него, това което ще научи от там никога няма да му е излишно. Прехвърлянето после към Java няма да е толкова мъчително, обратното също важи.
Колкото повече човек знае, толкова по-добре. Особено в тази област много лошо говори за някой, който се е вкопчил ортодоксално в 1 технология и не иска да погледне настрани.
Rabin, зависи. Процедурното писане е порокът на PHP и именно затова е солен толкова много. Аз откакто ползвам MVC pattern-а, съответно и HMVC мога да да кажа, че се родих. Поддръжката е по-лесна, кода е изчистен, всичко си е на мястото.
Не знам къде я виждаш тая бавнотия, моля те бъди по-конкретен. На PHP имах един проект, който обработваше 2.3GB MySQL база данни, която този, който я беше писал дори не си беше направил труда да оптимизира, нормализира и индексира.
Да ти кажа добичето се държа много добре веднъж не е изревало. Ревеше само като overflow-нех заделената му памет.
Иначе OSCommerce не съм пипал, но пък често имам занимания с PrestaShop иии да. Кода е омазан и тежък. Базата е с лош дизайн, има дублиращи се данни, изобщо ей така става като се съберат много хора на един проект. Дори и стокова инсталация според мен бави излишно. Повече от секунда обработка за да ти върне страница е срамно, но не е казано, че 100% е от PHP като език или от кода, възможно е и конфигурацията на сървъра да е омазана. Възможности бол, ако питаш мене.
Не виждам смисъл да навлизаме в допълнителна полемика предвид това, че всички спорове на тема "кой език е по-добър?" завършват без печеливши, за справка може да провериш някой от големите български форуми за програмисти.