Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Да питам по друг начин. Шапкаджията с какво е повече от всички останали специалности? Старшинката дори и толкова не е учил.

А с какво завършилия вликотърновския доктор по философия е над шапкаря инженер ?

Да питам по друг начин. Шапкаджията с какво е повече от всички останали специалности? Старшинката дори и толкова не е учил.
Има оръжие, част е от организирана структура на хора, които притежават различни видове оръжие, и съответно може да те накара да се насереш от страх или да ти пръсне мозъка.

Ако всички се подчиняваха на системата сега щяхте да пишете на турски бре, аркадаши! :)

Мен ако питате не, че ме питате ама нали е демокрация :D удряйте кепенците на темата преди да сме се изложили пред чужденците.

От: От: Какво мислите за казармата?

Ако всички се подчиняваха на системата сега щяхте да пишете на турски бре, аркадаши! :)

Мен ако питате не, че ме питате ама нали е демокрация :D удряйте кепенците на темата преди да сме се изложили пред чужденците.

Аркадаш, борили сме се навремето да си имаме наша собствена система :wink:

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Аркадаш, борили сме се навремето да си имаме наша собствена система :wink:

Което е неподчинение на тогавашната система Редрум ефенди, което противоречи на твоята теория - не се прави на ударен баш ме разбра. :wink:

Всички отговори на противниците ми показват единствено, че нямат чест и достойнство на българи.
От тук насетне си е техен проблем как се оправдават или обосновават за мижитурщината си да съществуват, ако не са били предците им във войни, за да не говорят в момента на турски, руски или немски. Може би ще кажат- По-добре! Но жалко за онези хора, които са загивали наистина, без да имат претенции каква им е храната или условията за спане. Срам не, ами ... унижение ако някои чуждестранни ни прочетат тук.

От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Което е неподчинение на тогавашната система Редрум ефенди, което противоречи на твоята теория - не се прави на ударен баш ме разбра. :wink:
Аз съм поддръжник на идеята за националната държава и смятам, че всеки народ има право на такава, а ако няма - има право да си я извоюва. Нашата държава е била разрушена и подчинена от турците, просто сме си възстановили това, което е било 500 години преди това. Вие говорите против държавността и държавата по принцип, аз ти казах че бунтът на българите е бил за тяхна собствена държава и църква и замяната им с български, а не за премахването на тия институции. Анадънму?

Re: От: Re: От: Re: От: Re: От: Какво мислите за казармата?

Абе, къде работи тая твоя концепция? Те ти казват какви крушки да използваш и колко да са ти криви краставиците, ти ми говориш за някакви измислени свободи. Ти в щатите живял ли си да видиш за какви регулации става въпрос, гащите си не можеш да простреш на терасата. Твоето е само дървени философии без връзка с реалността. Свободният ти пазар е точно като свободният ти избор - предопределен от някой. Дори нещата, които сега ги говориш, са политическите мантри на цяло поколение демокради и най-вероятно са ти набити в главата от родителите ти. Това ли е свободния ти избор?

Цитирам колегата:

Ами свободен си да ползваш 100 ватови крушки, намират се само че после защо икономиката ни била не кокуренто способна като за еденица продукт от който произвеждаме и трябва да печелим харчим 4 пъти повече енергия... Фактът за едно домакинстов е че като се разкара старата техника и смени с клас А и се сложиха енергоспестяващи крушки сметките за ток от 70-80 лева обичайни 2009 паднаха на около 30 (доста често 25 - 21) (бях писал за стария бош хладилник от 90 та който само той си въртеше 30 тина лева) а токът е поскъпнал от 2009 насам... последната беше 34 лева като съм си пускал духлака след излизане да ми затопли краката ... уредите вече са избити само от разлика нега е лоша енергиината ефективност

За кривите краставици става дума за субсидия... Има някои са тотално против защото водят до пазарно изкривяване (други като мен) знаят че основната идея на субсидиите за земеделие е да пазят фермерите при слаба година за да си има съюза собствено производство на храни.... Сега са кризисни години и се чудят от какво да спестят Който дава пари може да реши за какво да ги дава в случая прави краставици над 25 сантиметра ще са субсидирани и най евтини... който иска ще яде най евтино който иска ще търси друго...

Киселите беиби корнишончента (по около 5-6 сантиметра дълги и дебели под два сантиметра ) са най-добри и дори без субсидия който ги цени си ги купува...

Евробюрократите може да са бюрократи но ако не са те нашите съвсем ще се разхайтят...

Родителите не ми вилият сам съм си направил избора на идеология - иначе на изборите гласувахме за три различни партии

Re: От: Какво мислите за казармата?

Има оръжие, част е от организирана структура на хора, които притежават различни видове оръжие, и съответно може да те накара да се насереш от страх или да ти пръсне мозъка.

Затова в американската конституция на всеки е дадено право да притежава оръжие и на армията е забранено да оперира като такава вътре в тертиторията на страната... за да не може хипотечно една такава група от хора който само те ако имат оръжие ако решат в един момент да могат да си наложат волята на тези който им плащат заплатите и всъщност трябва да защитават...

Всички отговори на противниците ми показват единствено, че нямат чест и достойнство на българи.
От тук насетне си е техен проблем как се оправдават или обосновават за мижитурщината си да съществуват, ако не са били предците им във войни, за да не говорят в момента на турски, руски или немски. Може би ще кажат- По-добре! Но жалко за онези хора, които са загивали наистина, без да имат претенции каква им е храната или условията за спане. Срам не, ами ... унижение ако някои чуждестранни ни прочетат тук.

тролиш :)

Горедеем се че сме Българи, и смятаме че ни трябва повече граждански контрол върху системата... в момента ни е недостатъчен а вие искате да ни ограничите един от свободите :)

Българскат армия която е била достоина за уважение е избита през 44 г или пратена по лагери...

НЕ се гордеем с армията в периода 1945-1990 Нито е печелила войни (КОЯ ВОЙНА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ) Нито ни е бранила... а е помагала да се налага властта на комунистите да налага терор върху гражданите - включително и със това да застрелват българи на границата ако са искали да се махнат от комунистическия престъпен режим...

Както написах преди... Като от сегашната професионална армия се пенсионира и последния имал нещо общо с предния режим тогава мога с действия да почнат да печелят уважението на хората... дотогава трябва да ги е срам от това което са правили през комунизма...

НЕ се гордеем с армията в периода 1945-1990 Нито е печелила войни (КОЯ ВОЙНА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ) Нито ни е бранила... а е помагала да се налага властта на комунистите да налага терор върху гражданите - включително и със това да застрелват българи на границата ако са искали да се махнат от комунистическия престъпен режим...
Пълни глупости. Първо, войни не е имало, че да ги спечели. Второ, имало е инциденти и показване на мускули с турците. Армията обаче винаги е била гарант за държавността и много от офицерите, като баща ми примерно, които са били такива преди 89-та и след 89-та също са служили в демократична България. И какъв терор, това е смешно просто, дори срещу горяните не се е сражавала армията, а жандармерията. И като пишеш, чудно ми е, ако аджеба се пробваш да преминеш американската граница и окажеш съпротива, дали няма да те застрелят като куче?

Re: От: От: От: От: Какво мислите за казармата?

Аз съм поддръжник на идеята за националната държава и смятам, че всеки народ има право на такава, а ако няма - има право да си я извоюва. Нашата държава е била разрушена и подчинена от турците, просто сме си възстановили това, което е било 500 години преди това. Вие говорите против държавността и държавата по принцип, аз ти казах че бунтът на българите е бил за тяхна собствена държава и църква и замяната им с български, а не за премахването на тия институции. Анадънму?

Ние говорим за липсатана достатъчно граждански контрол върху различните системи и това вие да не ни налагате избор си като единствено правилен... а да имаме свобода да си правим наш си...

Всеки избор трябва да е свободен, а държавата ще я опазим и така... Стига вместо да харчим пари за казарма (който нямаме) си накупим дрони като най евтино оръжие с цел възпиращ ефект... Да се знае че имаме достатъчно много дрони включително и такива на постоянно 20 часово дежурство във въздуха (да не може да ги ударят изненадващо на земята) че след първото нападение срещу нас могат да минат през ПВО на врагът и да ударят такива стратегичеси цели така че да ни запомнят за винаги... Което би отказало дори да си мислят да ни атакуват...

На държавата може да се гледа каот на една голяма фирма, а на народа каот на нейни служители.

Въпроса ми е ти ако си собственик на една голяма корпорация колко от служителите си ще допуснещ да ти упражняват контрол и на какво ниво? Стига с тоя граждаснки контрол. Каот искя нкой да зане какво става и как се управлява държава да става политик.

Питах те в преден пост. Не е ли по изгодно вместо дрони да си осигурим ядрен арсенал? Плюс 30-50 хилядна армия за нея ясно ще ми разтеглиш колко пари гълтала. Но кажи за ракетите?

Пълни глупости. Първо, войни не е имало, че да ги спечели. Второ, имало е инциденти и показване на мускули с турците. Армията обаче винаги е била гарант за държавността и много от офицерите, като баща ми примерно, които са били такива преди 89-та и след 89-та също са служили в демократична България. И какъв терор, това е смешно просто, дори срещу горяните не се е сражавала армията, а жандармерията. И като пишеш, чудно ми е, ако аджеба се пробваш да преминеш американската граница и окажеш съпротива, дали няма да те застрелят като куче?

За нас си - Жандармерията е имало преди 44 и сед комунизма... в Сърбия също е бил комунизъм ама Тито не спирал хора да излизат от държавата че им се налага да бягат през границата - може би затова техните бивши институции са запазили повече уважение... не трябва да ни виниш нас че сме с такова впечатление, а че режима който е бил преди го е оставил, и от там нататък да оправяме грешкиет

На граничните пунктове с Мексико ако излизаш от САЩ пеш има въртящи се вратички в една посока.... даже документи не показваш сухоземна граница между сащ и канада е само маркировка освен по пътищата където има КПП... по принцип може и да я минеш еи така макар че не много законно ако не влизаш в сащ никой няма да направи нищо от тяхна страна

Никой не застрелват (тези който влизат ги ловят ги), Border patrol USA, гледах няколко епизода, дават им за всички граници включително тази между канада и аляска там ако е вечер има бариера на пътя празна кабинка и се обаждаш на шерифа да дойде да ти бие печат :) иначе от поредицата останах с впечатлението американците все си мислят че искаш да им идеш в държавата да работиш ама като излизаш никой няма да спре стига да си читав...
От флорида като се качиш на лодка може да идеш спокойно до Бахамите който са на 300 километра (друга държава са бахамите) но трябва да си носиш паспорта за на връщане на излизан няма да те спрат ако не те подозират за нещо...

На държавата може да се гледа каот на една голяма фирма, а на народа каот на нейни служители.

Въпроса ми е ти ако си собственик на една голяма корпорация колко от служителите си ще допуснещ да ти упражняват контрол и на какво ниво? Стига с тоя граждаснки контрол. Каот искя нкой да зане какво става и как се управлява държава да става политик.

Питах те в преден пост. Не е ли по изгодно вместо дрони да си осигурим ядрен арсенал? Плюс 30-50 хилядна армия за нея ясно ще ми разтеглиш колко пари гълтала. Но кажи за ракетите?

Кой ще ти даде да си осигуриш такъв арсенал, такива санкциии ще ни спретнат че ще ядем жълъди... ....което е пръвото и второто което е какво като го имаш арсенала ако нямаш ефикасен носител ще си го взривиш на собствена територия?...

Ако имаш само носителя или дрони при тотална война в която искаш да нанесеш максимално ама максимално максимално - жертви и да лепнеш печат на българите като жесток народ завинаги.... винаги може да ползваш конвенционални оръжия връху такива централи (сещай се стратегическа цел) като последна отчаяна мярка за защита преди падението само че и наша територия ще бъде поразена както и при арсенал (май споменах че мога да разпиша сценарии) Ако те си мислят че ние си го мислим - ефекта на възпиращо оръжие е голям и война няма да има... по добре ще ги откаже от тичащи нагоре надолу по плаца с калашников в ръка :) Ако си имаме само тичащите с калашников ефект на възпиращо оръжие никакъв :)

Народа е работодател не служител той плаща парите на държавата... Аз ако инвестирам пари в твоята фирма ще искам да знам за какво ги харчиш че и инстументи за конотрол, работници на корпорацията са само тези на който държавата им плаща запалтите - (военни, полицай, държавни служители) те нямат право на контрол и трябва да се подчиняват на контрола на работдателя - народа - да му служат и да го защитават
това ви е остнало от комунизма от тук ви тръгва грешката на всички който мислите че хората са длъжни на държавата а не тя на тях

Последно редактирано от модератор:

Това пък за контрола е толкова смешно, че няма накъде. Поредният мит на либералстването. Ама какво по-добро от това овцата да си мисли, че може да упражнява контрол? "Гражданското общество", контролиращите граждани, които обаче няма как да се компетентни по въпросите, които искат да контролират. НЕ, не и не! Фирмата си има директор, който я управлява. Ти не си акционер в държавата, напротив, ти си наемател и плащаш, за да имаш правото да присъстваш на нейна територия. От това плащане ти произлизат правата на гражданин, но държавните мъже, ръководителите взимат решенията и съответно би трябвало да носят негативите от грешните си решения. В една работеща фирмена структура няма такъв филм - обикновения служител да може да контролира решенията на мениджърите. Въобще не става въпрос за никакъв комунизъм, а за елементарно разбиране за държавничество. Твоите схващания не са прилагани и не са приложими никъде по света и са абсолютно комунистически и по-точно, анархо-комунистически. Има едни места в Израел, кибуци им викат, там са се опитвали навремето да се самоуправляват по този начин. Пряката демокрация е анархизъм, а анархизмът братче на комунизмът, още по-краен комунизъм и съответно е утопия.

Това пък за контрола е толкова смешно, че няма накъде. Поредният мит на либералстването. Ама какво по-добро от това овцата да си мисли, че може да упражнява контрол? "Гражданското общество", контролиращите граждани, които обаче няма как да се компетентни по въпросите, които искат да контролират. НЕ, не и не! Фирмата си има директор, който я управлява. Ти не си акционер в държавата, напротив, ти си наемател и плащаш, за да имаш правото да присъстваш на нейна територия. От това плащане ти произлизат правата на гражданин, но държавните мъже, ръководителите взимат решенията и съответно би трябвало да носят негативите от грешните си решения. В една работеща фирмена структура няма такъв филм - обикновения служител да може да контролира решенията на мениджърите. Въобще не става въпрос за никакъв комунизъм, а за елементарно разбиране за държавничество. Твоите схващания не са прилагани и не са приложими никъде по света и са абсолютно комунистически и по-точно, анархо-комунистически. Има едни места в Израел, кибуци им викат, там са се опитвали навремето да се самоуправляват по този начин. Пряката демокрация е анархизъм, а анархизмът братче на комунизмът, още по-краен комунизъм и съответно е утопия.

Туко що отрече швейцарците и тяхната пряка демокрация а ги даваше за пример в предни постове :) При тях е точно така на 50 000 подписа регионален рефрендум, на 100 000 подписа референдум чието решение е валидно и задължително за цялата държава, не мисля че е комунизъм и зле :) Да ги ожалиш бедните швейцарци, бедната им държава и неработещия им модел :lol: комунизъм като в северна корея :D http://en.wikipedia.org/wiki/Voting_in_Switzerland дано по скоро се спасят :lol: да станат добри наематели като нас и да им цъфне и върже държавата като нашата :lol:

Относно това кое е наемател - по едната линия моят пра пра пра дядо е бил на гурбет и си е купил земята от турците още е нямало България за трети път... после сме се били за собствена държава и църква както сам написа, за да се водя само наематаел на земите на дедитеси който ги имаме от преди държавата :) С това твое изказване мен ти ме поставяш мен спрямо земята ми във същото положение каквото било преди освбождението пра пра пра дядо :) Все едноче не е моята държава това

е това за наметалети мога да го броя за антибългарско изказване... разбивката Българин който е управляващ (държавата) ще налага робство на другите българи и трябва да му плащат щото са наематели... Българите който се бунтуват и не искат да плащат не са българи и да си ходят... дори и всички да не искат да плащат Негово светеишество Упраляващия (Дъжавата) ще им наложи волята си... дори и да си остане само той и тези на който плаща, или даже може да не дава да го напуснат въобще :)

Това което ти описваш е баш комунизъм и диктатура като северна корея или феодализъм :)

Последно редактирано от модератор:
Дабъл пост ама не мога да се сдържа:

Ние българите сме се били да си имаме наша собствена държава (държава на която сме собственици) а не сме се били за да си имаме държава на която сме наематели (ние и преди това сме били като наематели - само данъкът е бил по висок - кръвен)[/B]

Редрум - кажи от къде го научи това което написа - това си е чиста промивка - може да го каже само някой който иска да е диктатор и да управлява негова си държава, не му пука въобще за българския народ .... важно е да има хора който са му длъжни и конторлира...

Не знам дали казармата прави мъжа мъж или пък вреди повече отколко помага, но според моите наблюдения, ДНЕС много мъже не могат:

* да сменят гума на кола
* да дадат си проверят елементарни неща по колата (масло, акумулатор да заредят и т.н.)
* да смеянт елементарна, изгоряла крушка
* да забият 1-2 пирона в стената за картина примерно
* да изчистят запушена мивка
* да боядисат една обикновенна врата, прозорец и т.н.

И още много елементарни дейности, които може би в нормална казарма биха се научили или поне да имат желанието да могат елементарни неща.

От: От: Какво мислите за казармата?

Хаха, шапките имат пистолети, аз имам автомат, и напълно проверено стреля доста добре. С 60 патрона обикалям, ако си наумя мога да направя неимоверен золум, отделно мога да си набавя още много джепане, ако изтрещя. Пускат ме доверено с него, докато другарчетата спинкат! Аман от диви надъхани комунистически простотии! Имал бил оръжие, и трябвало да му нося камъни, и да му копам градинки, и да ми утрепе 1 година!
Мани, недей с рогите напред!
redrum каза:
Вие говорите против държавността и държавата по принцип
Мани, вече у Белене се видях! Продължаваш да плямпаш на хора, дето са били в нещо, за разлика от сополанко като теб!
redrum каза:
Ама какво по-добро от това овцата да си мисли, че може да упражнява контрол? "Гражданското общество", контролиращите граждани, които обаче няма как да се компетентни по въпросите, които искат да контролират. НЕ, не и не! Фирмата си има директор, който я управлява.
Да, хубаво е всеки да си открие картите, благодаря!
redrum каза:
В една работеща фирмена структура няма такъв филм - обикновения служител да може да контролира решенията на мениджърите. Въобще не става въпрос за никакъв комунизъм, а за елементарно разбиране за държавничество.
...
Ти не си акционер в държавата, напротив, ти си наемател и плащаш, за да имаш правото да присъстваш на нейна територия. От това плащане ти произлизат правата на гражданин, но държавните мъже, ръководителите взимат решенията и съответно би трябвало да носят негативите от грешните си решения.
Сополанко, имаш ли идея от колко такива съм се махнал? Ти ми говориш да ми ограничаваш правото на избор! Въй, те милите вече се почувствали господари и собственици, щото имали шапки!
Точно според вашите критерии те наричам така, защото не си служил!
Rocksatedy каза:
* да сменят гума на кола
* да дадат си проверят елементарни неща по колата (масло, акумулатор да заредят и т.н.)
...
И още много елементарни дейности, които може би в нормална казарма биха се научили или поне да имат желанието да могат елементарни неща.
Имаше един лаф "кой може да кара мотор"? Новобранците току подскочат "аз и аз". Старшинката казва "пали мотора и бягай да свършиш еди какво си". Кола отвътре не съм видял в службата, за отворен капак на двигател - забрави!
Касиопея каза:
Но жалко за онези хора, които са загивали наистина, без да имат претенции каква им е храната или условията за спане.
Лельо, въобще си много далеч от каквото там обсъждаме! Въобще не става въпрос за условия на живот. Аз в студентските години видях в пъти по-голяма мизерия в сравнение с казармата. Честно! Гледайте си там каквото ви влече бе, плетки, Къртици и чалга... това е мъжка тема, толкова просто нещо как не може да вденете!

Последно редактирано:

Горе