От: От: Какво мислите за казармата?
Има оръжие, част е от организирана структура на хора, които притежават различни видове оръжие, и съответно може да те накара да се насереш от страх или да ти пръсне мозъка.
Хаха, шапките имат пистолети, аз имам автомат, и напълно проверено стреля доста добре. С 60 патрона обикалям, ако си наумя мога да направя неимоверен золум, отделно мога да си набавя още много джепане, ако изтрещя. Пускат ме доверено с него, докато другарчетата спинкат! Аман от диви надъхани комунистически простотии! Имал бил оръжие, и трябвало да му нося камъни, и да му копам градинки, и да ми утрепе 1 година!
Мани, недей с рогите напред!
redrum каза:
Вие говорите против държавността и държавата по принцип
Мани, вече у Белене се видях! Продължаваш да плямпаш на хора, дето са били в нещо, за разлика от сополанко като теб!
redrum каза:
Ама какво по-добро от това овцата да си мисли, че може да упражнява контрол? "Гражданското общество", контролиращите граждани, които обаче няма как да се компетентни по въпросите, които искат да контролират. НЕ, не и не! Фирмата си има директор, който я управлява.
Да, хубаво е всеки да си открие картите, благодаря!
redrum каза:
В една работеща фирмена структура няма такъв филм - обикновения служител да може да контролира решенията на мениджърите. Въобще не става въпрос за никакъв комунизъм, а за елементарно разбиране за държавничество.
...
Ти не си акционер в държавата, напротив, ти си наемател и плащаш, за да имаш правото да присъстваш на нейна територия. От това плащане ти произлизат правата на гражданин, но държавните мъже, ръководителите взимат решенията и съответно би трябвало да носят негативите от грешните си решения.
Сополанко, имаш ли идея от колко такива съм се махнал? Ти ми говориш да ми ограничаваш правото на избор! Въй, те милите вече се почувствали господари и собственици, щото имали шапки!
Точно според вашите критерии те наричам така, защото не си служил!
Rocksatedy каза:
* да сменят гума на кола
* да дадат си проверят елементарни неща по колата (масло, акумулатор да заредят и т.н.)
...
И още много елементарни дейности, които може би в нормална казарма биха се научили или поне да имат желанието да могат елементарни неща.
Имаше един лаф "кой може да кара мотор"? Новобранците току подскочат "аз и аз". Старшинката казва "пали мотора и бягай да свършиш еди какво си". Кола отвътре не съм видял в службата, за отворен капак на двигател - забрави!
Касиопея каза:
Но жалко за онези хора, които са загивали наистина, без да имат претенции каква им е храната или условията за спане.
Лельо, въобще си много далеч от каквото там обсъждаме! Въобще не става въпрос за условия на живот. Аз в студентските години видях в пъти по-голяма мизерия в сравнение с казармата. Честно! Гледайте си там каквото ви влече бе, плетки, Къртици и чалга... това е мъжка тема, толкова просто нещо как не може да вденете!