Не знам къде намери сходство, що не се прегледашХипотетичен сценарии:
Турция навлиза в територията на България и разполага войски в Родопската област искайки да я отдели. Населението там иска провеждане на референдум за присъединяването на територията към Турската държава. Вие:
а/ сте ок с това, защото Русия направи същото в Украйна
б/ сте възмутен от този акт на агресия, но въпреки това се радвате на това което прави Русия в Украйна, което автоматично ви прави двуличници
Не е същото. Крим е автономна република, а руското малцинство е признато за национално малцинство. В България национални малцинства няма, а сме еднонационална държава. Крим е даден на изкуствената държава Украйна преди 50-тина години, а самата украйна съществува от началото на 20 в.
Македонците са българи, така че какво лошо виждаш в това да се обединят българите в една държава?Македония ква е?
Що не вземем да си я делнем по тази твоя логика с албанците, примерно.
и путин така кава за кримаджиитеМакедонците са българи, така че какво лошо виждаш в това да се обединят българите в една държава?
В политиката няма дву или петличници, има само интереси. Не можеш да сравняваш ситуациите въобще. Първо, Русия не е влязла ей така в Кримската АВТОНОМНА република, тя има военни бази там и постоянно пребиваващи 14хиляди войници на тая територия. Второ, министър председателя на Крим помоли руснаците да нахлуят, така че аз не виждам за каква окупация става въпрос или нахлуване дори. Трето, Крим е автономна република със собствена конституция и институции, тя е дадена на Украйна през 53-та, ако не ме лъже паметта. Нещо подобно на това, което е била Източна Румелия навремето. Сега ще ми кажеш, че си против Съединението? Възмутен ли си от този акт на агресия срещу Османската империя?
Напрежение сред македонците! Искат си Крим!
Не съм казал, че е невъзможно, казах че е различно и обосновах ЗАЩО е различно и защо моралът е на наша страна. Но това със сигурност ще стане и не само Родопите, а може би половин България ще бъде изгубена. За това си има виновници и главните виновници са тези, които прогониха българите от там. Не можеш да имаш претенции за територия, ако нямаш население, сещаш се нали?Нека попитам някой от вас да е ходил в Родопите, да е наясно какво се случва там от близо 2 десетилетия? Да знае какви процеси вървят?
Малко история няма да навреди мисля. На Втората национална конференция на ДПС, проведена на 27-28.ХI.1993 г. в своя отчетен доклад Ахмед Доган заявява, че ДПС не признава българския суверенитет над Западните Родопи, че там може да се разпорежда само ДПС и никой друг - нито парламент, нито президент, нито правителство. Иначе щяло да последва толкова неочаквана и грандиозна верижна реакция, "че на Европа ще й се наложи да чете твърде дълго балканската история, преди да се осмели да ни помогне". От тези думи ясно личи, че планираното отцепване не би било желание на турското малцинство, а такова на ДПС. На същата конференция е взето решение кметовете, избрани с листата на ДПС, да изпълняват приоритетно неговите задачи. Това действие е противоконституционно, защото органите на местното самоуправление са подчинени на българската конституция, законите и по-горестоящите органи на управление, но не и на общинските ръководства на ДПС. Тези изявления и желания на сепаратисткия лидер на ДПС Ахмед Доган се отминават с лека ръка от българските управляващи, което оформя и дълготрайната линия на поощряване турското влияние в региона, която следват родните управници още от началото на демократичния преход.
Не изключвайте в даден момент, не без подкрепата на международни партньори (сещате се кои), в родопските селища да се обяви референдум за автономна област. Резултатите от него ще са предрешени, по причините изброени досега. Не бива да се пренебрегва и опасността за подкрепа от Турция, която допълнително ще осигури сигурността на отцепниците. На югоизточната ни граница са разположени близо триста хиляди войници от трета турска армия които надвишават близо десет пъти числеността на българските военнослужещи. Ако областта получи и нужното й международно признание, то ръцете на българските управници и българските граждани биха били вързани.
После ми говорете колко било различно, невъзможно и т.н.
Случайно да знаеш, че Русия е била против Съединението?
И случайно да знаеш, че тогава нашата армия е била управлявана от руски генерали и офицери.
Случайно да знаеш, че Русия 3 дни след Съединението си изтегля целия руски команден състав. И опа каква изненада след още 3 дни сърбите ни нападат в гръб (ама ей така съвсем случайно - насъскани от любимата ти Русия).
И случайно да знаеш, че българската армия под командването на капитани и подпоручици навира сърбите в кучи гъз.
Начи Русия тогава била против нашето съединение, а сега иска тя да се съедини с Крим? Интересно - а?
Хипотетичен сценарии:
Турция навлиза в територията на България и разполага войски в Родопската област искайки да я отдели. Населението там иска провеждане на референдум за присъединяването на територията към Турската държава. Вие:
а/ сте ок с това, защото Русия направи същото в Украйна
б/ сте възмутен от този акт на агресия, но въпреки това се радвате на това което прави Русия в Украйна, което автоматично ви прави двуличници
Примера ти не е адекватен. Родопите са си български, турците нямат никакви права над тях.
Нека попитам някой от вас да е ходил в Родопите, да е наясно какво се случва там от близо 2 десетилетия? Да знае какви процеси вървят?
Малко история няма да навреди мисля. На Втората национална конференция на ДПС, проведена на 27-28.ХI.1993 г. в своя отчетен доклад Ахмед Доган заявява, че ДПС не признава българския суверенитет над Западните Родопи, че там може да се разпорежда само ДПС и никой друг - нито парламент, нито президент, нито правителство. Иначе щяло да последва толкова неочаквана и грандиозна верижна реакция, "че на Европа ще й се наложи да чете твърде дълго балканската история, преди да се осмели да ни помогне". От тези думи ясно личи, че планираното отцепване не би било желание на турското малцинство, а такова на ДПС. На същата конференция е взето решение кметовете, избрани с листата на ДПС, да изпълняват приоритетно неговите задачи. Това действие е противоконституционно, защото органите на местното самоуправление са подчинени на българската конституция, законите и по-горестоящите органи на управление, но не и на общинските ръководства на ДПС. Тези изявления и желания на сепаратисткия лидер на ДПС Ахмед Доган се отминават с лека ръка от българските управляващи, което оформя и дълготрайната линия на поощряване турското влияние в региона, която следват родните управници още от началото на демократичния преход.
Не изключвайте в даден момент, не без подкрепата на международни партньори (сещате се кои), в родопските селища да се обяви референдум за автономна област. Резултатите от него ще са предрешени, по причините изброени досега. Не бива да се пренебрегва и опасността за подкрепа от Турция, която допълнително ще осигури сигурността на отцепниците. На югоизточната ни граница са разположени близо триста хиляди войници от трета турска армия които надвишават близо десет пъти числеността на българските военнослужещи. Ако областта получи и нужното й международно признание, то ръцете на българските управници и българските граждани биха били вързани.
После ми говорете колко било различно, невъзможно и т.н.
Кой си избрал? Кой обикновен и случаен човек е станал някой в тая система? Дай един пример.Да, капитализЪма и демокрацията са виновни, не свинския и ибрикчийски манталитет, не сребролюбието и сервилниченето. Всички са ни виновни само не и самите ние
От нас са излезли тези политици, ние сме ги избрали, ние сме позволили това. Теорията на конспирациите, че всички са срещу нас, че има заговор е необходима на тези, които няма по какъв друг начин да оправдаят своята апатия. Всички живеем в тази конспирация, в този заговор! Заговорът на мързеливия и апатичен човек!
Който сега тръгнал да ми обяснява и да се вайка "Ооо, те ония са виновни..."
Вземи прочети след какво какво съм написал преди да изказваш мнение.
А да не би Западът да е бил ЗА съединението? Тогава ние сме защитили нашия интерес, това правят руснаците в момента. Ако бях руснак, щях да защитавам руския интерес. В момента българския интерес ми подсказва, че бъдещето на българите в Украйна е в несигурни ръце заради психарите от десния сектор и прочее. Съжалявам, че не искам украинските шовинисти да избият сънародниците ни, прощавай. Това е всъщност единственото, което ми е присърце и там гледната ми точка съвпада с руския интерес.
А ти вземи и прочети историята малко, не преиначавай нещата, че ставаш смешен.