PekoTakoff
Member
Изтрито от автора
Последно редактирано:
Нямам идея за нито едно от имената дето казваш. Ако искаш да си говорим за стари спомени от училище пиши на лични, че темата е за друго.Бърни, помниш ли другарката Котева, колко мила и внимателна беше към всички ни, много ми е жал за нея. Разведе се с три момчета, голяма трагедия беше.
Проблема с това да ми отговаряш беше да не се излагаш повече.Има проблем в това да отговарям ли?! Защото забелязвам, че поддръжниците на тезата "Я, ше си седа на г*зо, че жалкия ми животец е много скъп" четат през редовете.
Да, ще станат. Докато се приемат само "болните" от коронавирус, останалите умират. Кой ви преглеждаше, докато бяхте болни от сезонните грипове - личните лекари, нали?! Ама сега са със скръстени ръце, а когато не се помогне навреме - следва леталният изход.
Това ме подсети за нашия човек в Швеция. Мисля, че е над 80 годишен, с диабет тип 1. Заради диабета му ампутираха крака, а точно преди ампутацията направи и инфаркт, та се чудеха какво да го правят. Настаниха го в хоспис, докато у тях пригодят къщата за инвалидна количка. Та в тоя хоспис друг дядо се разболял от вируса. Преди това всички са се хранили в общо помещение. И при така изложената ситуация, нашият човек трябваше да е вече 2м по-ниско от останалите. Отговаря на профила напълно. Ама не е. Жив си е и се чувства много добре. А, сега да кажат щабниците и тиквоча за какво обричане на смърт се говори постоянно?Взимаме предвид ограниченото пространство, хиляди гладки повърхности, където вирусчето е като на курорт, дългия инкубационен период, т.е. дори и да са се нахакали всички по каютите със сигурност всички заедно са плюскали на блок масата ден преди това.
че вируса е гаден, ще задръсти и болниците и няма да могат да се лекуват болните
Абсолютно, да!Значи докато не видим с очите си падащи трупове около нас - не вярваме на нищо ?
Ако ще пишеш без факти, по-добре не пиши.Смееех! Болниците са буквално празни. Не приемат никого, независимо от оплакванията, за да не се натовари системата. При обикновените грипове поне можехме да идем на лекар. Сега са се заключили като кадъни и получават аплодисменти. Аз нямам идея как установяват новите случаи, след като никой с "опасните" симптоми не получава един елементарен преглед. Казва се, докато не ви посинеят устата не идвайте. Баси здравната система! Че то в железарията ще реагират по-адекватно.
Цифрите за болни и умрели са тотална лъжа. При грипа поне си кашляхме заедно и знаехме, че има такъв.
Двама познати тия дни си минаха прегледи при личния - без никакви демагогии. Трети пък предната седмица мина на два пъти, а дори и престоя седмица в болница, без да е нещо спешно и неотложно - приеха го.И как се задръстват болниците при положение, че "единствената" болест в момента е COVID-19? Баща ми няколко месеца бе на супер скъпите лекарства, които гарантираха 99% шанс за справяне с хепатита, сега не може да отиде на преглед.