От: От 1 юни няма да се пуши в заведения, нощни барове, работни места и офиси
От тоталната забрана полза няма да има. Ще ограничат пушенето на затворени места, но това не значи, че хората ще спрат да пушат. Заведенията няма да фалират, хората ще свикнат, а такива като мен, които са избягвали да ходят заради дима, сега ще започнат да излизат повече. Еми, досега на заведения ходеха пушачите, време е да дадат ред на непушачите, да могат спокойно да влязат в ресторант без да дишат пушеци. Освен това в ресторантите работят все млади хора - всички те пушат пасивно всяка вечер. Да не говорим за певците - имам приятели, които пеят по заведенията - ужасни проблеми си имат от дима - всички пушат, те пеят и гълтат още повече дим. Забелязала съм, че в ресторантите пушачите просто държат димящата цигара и почти не пушат от нея. Като изгасне, палят друга. Просто за да държат нещо явно. Самите заведения имат вентилация, но не я пускат - включват я отвреме навреме, когато съвсем не може вече да се диша.
Не е там работата - нека да си пушат, само че да имат и малко толерантност към другите. Пушачът не желае да вреди на никого, но просто не се усеща - вади си цигара, пали и дори не забелязва, че наоколо има деца, бременни, болни и т.н.
Един доктор навремето казваше "Пази се от всичко, но не се отказвай от нищо" - просто всичко е полезно, но в някакви рамки, като се излезе от тях, става вредно. Докторите например изписват по една цигара на ден на хора с мозъчни проблеми, за стимулиране на мозъчната дейност. Обаче когато станат две кутии дневно, това си е убийствено, а е непростимо, когагато се пушат под носа на децата вкъщи.