Предприемачеко разпускане!

От: От: Предприемачеко разпускане!

Малко по-напред Лили обясни, че не съм ти в района. Отделно обещах да се държа целомъдрено и не на последно място ... не обичам да пискам, но кавалерът би трябвало да е много смел и готов да остане без око, евентуално изкълвано от гарга. А аз не искам да съм виновна, ако се съсипе такъв потенциал :(
За това за сега ще пробвам сама да се справям, а романтичните разходки, да са на обезопасени места :)

моля те, позволи ми да ти предложа аватар- разсмиващи са, признавам, но някак ... се чувствам странно да си "разговарям"/пиша с подобни образи :)

Нокето е страхлив - обещах му да го пазя. Не ти трябва такъв кавалер - ще се уплаши от гаргите.

Нокето е страхлив - обещах му да го пазя. Не ти трябва такъв кавалер - ще се уплаши от гаргите.

Ама ... аз не съм си и ...поръчвала. И не ставаше въпрос той да е кавалерът, а който е или се престраши.
Но нищо де. И това е полезна информация.

Ти явно обичаш Вапцаров.
Аз навремето имах ШЕСТ щото си казах любимото стихотворение наизуст "Песен за човека"! " ...какъв ти тук ужас, той пеел човека, това е прекрасно, нали?"-Велик! :)

От: Предприемачеко разпускане!

Чудя се какъв филм да си гледам петъшки? Май не ми се гледа някакъв цял или дълъг и може би ще е серия две на "Ориджинълите" :twisted:
Малко да ми се пооправи "декора", заради тези гарги ...

май по-велико е Но във затвора попаднал на хора и станал човек. - всеки го знае, но не и от къде :)
не си падам по вапцаров много...
предпочитам валери петров

Ама ... аз не съм си и ...поръчвала. И не ставаше въпрос той да е кавалерът, а който е или се престраши.
Но нищо де. И това е полезна информация.

Е, нали имаше навалица от обожатели в реалния живот, пък сега който се престрашал.

Е, нали имаше навалица от обожатели в реалния живот, пък сега който се престрашал.

Ето, пак се заяждаш.
Не съм писала "навалица". И ако схвана идеята, не съм мрънкалка и лигла. Що да им го причинявам на хората. Споделих го тук, защото нали си си пишем.

И ... ми е много странно отношението ти. Някак объркано. Какво искаш от мен. В няколко точки. Ще пробвам да го изпълня.
Без материални блага, защото както отбелязах -нямам.
Очевидно Нокича ти е харесал, бил е така добър шоколад да те черпи, чудесно! Е? Какво следва от това? ... "стражарска марка бум печат" :lol: (ама ти си малка и сигурно тази игра не я знаеш!)

май по-велико е Но във затвора попаднал на хора и станал човек. - всеки го знае, но не и от къде :)
не си падам по вапцаров много...
предпочитам валери петров

По-велико не знам дали е. Но по-популярно покрай някои политически инсинуации ...
Иначе има много добри български автори, дори и съвременни.
На мен в момента ми е любим един Мартин Спасов!!!

"Разлива се тъгата ми – вода,
в която плуват хиляди причини.
Говоря си с ранимата трева
и търся начин как да я премина.
Повдигам крак, но сянката стои
и погледът ѝ стъпва върху мене.
Разбирам, че това е онзи миг,
във който се разбираме зелени.
Един щурец (навярно католик)
с елегия една ме причестява.
Усещам, че това е онзи миг,
когато за последно те забравям.
Отвъд дъжда – внезапно завалял,
под млъкнала камбана съхне спомен.
Заравям страховете в мрака бял
със дръзките очи на Антигона.
И миг преди животът многолик
с най-тъжното лице да ме задави,
аз вече знам, че всеки следващ миг
ще те обичам. Както те забравям."

8)

Ето, пак се заяждаш.
Не съм писала "навалица". И ако схвана идеята, не съм мрънкалка и лигла. Що да им го причинявам на хората. Споделих го тук, защото нали си си пишем.

И ... ми е много странно отношението ти. Някак объркано. Какво искаш от мен. В няколко точки. Ще пробвам да го изпълня.
Без материални блага, защото както отбелязах -нямам.
Очевидно Нокича ти е харесал, бил е така добър шоколад да те черпи, чудесно! Е? Какво следва от това? ... "стражарска марка бум печат" :lol: (ама ти си малка и сигурно тази игра не я знаеш!)

Ми, странно ми е малко - чак пък и Нокича да му викаш. Не я знам тази игра, за съжаление. Аз имах само една точка, на бъзик, ама като те гледам, се случва очакваното - само се амбицираш повече :)

не ги разбирам модерните поети. пишат глупости
Разбирам, че това е онзи миг,
във който се разбираме зелени.
wtf?
за зеленото има доста по-добри попадения

Зелена е тревата, зелен е дола,
зелен е на всяка химичка ума...

:rolleyes:

виж това:

Нямаше как. Беше истинска хала.
Лаеше страшно и прежалих го аз.
Взех го в колата и далеч от квартала
го пуснах навънка и дадох газ.
Беше ми тежко, но повтарям пак
лаеше страшно нямаше как!
И ето след седмица нещо драска вратата,
нещо чука с опашка, скимти и квичи,
нещо ми скача върху рамената,
нещо ме лиже със сълзи в очи!
Мръсен и кален,
отслабнал и жален, с една рана дълбока
отстрана на хълбока
търка се в мене и гледам го аз,
слушам, разбирам му кучия глас.
- Господарю – той каза – господарю любими,
от сърце ти се моля, вината прости ми!
Аз съм твоето куче!
Аз не знам как се случи!
Гледай, вярна муцуна
в краката ти слагам:
честна кучешка дума,
не съм искал да бягам!
Сигурно там зад завоя
съм се някак отбил
и загубил съм твоя
автомобил!
Ау как беше ужасно!
Ау как беше опасно!
Стигнах няколко пъти
до един магазин,
но закрит бе дъха ти
от лъха на бензин.
Ти навярно си свирил
и ругал своя пес,
но и аз съм те дирил
седем дена до днес!
Опрости ми вината!
Отвори ми вратата!
Няма вече да шавам,
свойто място ще зная
и от днес обещавам
дваж по-силно да лая!
- Влизай ! – казвам му строго – Но сърдит съм ти много,
няма никога вече да те водя далече!
Валери Петров :)

не ги разбирам модерните поети. пишат глупости

wtf?
за зеленото има доста по-добри попадения

Зелена е тревата, зелен е дола,
зелен е на всяка химичка ума...

виж това:

Нямаше как. Беше истинска хала.
Лаеше страшно и прежалих го аз.
Взех го в колата и далеч от квартала
го пуснах навънка и дадох газ.
Беше ми тежко, но повтарям пак
лаеше страшно нямаше как!
И ето след седмица нещо драска вратата,
нещо чука с опашка, скимти и квичи,
нещо ми скача върху рамената,
нещо ме лиже със сълзи в очи!
Мръсен и кален,
отслабнал и жален, с една рана дълбока
отстрана на хълбока
търка се в мене и гледам го аз,
слушам, разбирам му кучия глас.
- Господарю – той каза – господарю любими,
от сърце ти се моля, вината прости ми!
Аз съм твоето куче!
Аз не знам как се случи!
Гледай, вярна муцуна
в краката ти слагам:
честна кучешка дума,
не съм искал да бягам!
Сигурно там зад завоя
съм се някак отбил
и загубил съм твоя
автомобил!
Ау как беше ужасно!
Ау как беше опасно!
Стигнах няколко пъти
до един магазин,
но закрит бе дъха ти
от лъха на бензин.
Ти навярно си свирил
и ругал своя пес,
но и аз съм те дирил
седем дена до днес!
Опрости ми вината!
Отвори ми вратата!
Няма вече да шавам,
свойто място ще зная
и от днес обещавам
дваж по-силно да лая!
- Влизай ! – казвам му строго – Но сърдит съм ти много,
няма никога вече да те водя далече!
Валери Петров :)
Абе уж не съм в пмс, ама тва ме разплака.

Жалко, че не ги разбираш, защото на мен ми харесват и човек, който показва с коментар "wtf" мнението си, ми е повече от неадекватно.

Няма за какво да споря с теб, още повече пък за поезия. Имам си мои предпочитания. Това е.

Ми, странно ми е малко - чак пък и Нокича да му викаш. Не я знам тази игра, за съжаление. Аз имах само една точка, на бъзик, ама като те гледам, се случва очакваното - само се амбицираш повече :)

Една точка?
Защо и откъде на къде се обръщам с "Нокича"???

Моля пояснете, какво се случва? Ако не, не мисля, че с нещо конкретно теб те обиждам. Старая се. Разбираш ли?
Но на теб сякаш ти харесва друго отношение.
Нека направим така, аз не те закачам с кой си пишеш и кой за какви удоволствия ти се иска да ползваш, и ти не ме закачаш как и с кой си пиша.
Все пак си напред с репутация и шоколад. Радвай се! Дерзай! Животът е кратък баси! 8)

Абе уж не съм в пмс, ама тва ме разплака.

тананикам си го от време на време :)

Жалко, че не ги разбираш, защото на мен ми харесват и човек, който показва с коментар "wtf" мнението си, ми е повече от неадекватно.

Няма за какво да споря с теб, още повече пък за поезия. Имам си мои предпочитания. Това е.
"wtf" не се е появило изведнъж. то е плод на дългогодишни опити да разбера модерните поети. единственото сравнение, което мога да дам е че се опитват да постигнат лирически кубизъм - подбират думите да паснат на римата, не на смисъла. после го търсят. след това гордо парадират с ограничеността на "неразбиращите". това е течението на нашата младост "какво е искал да каже авторът?". да ме прощават - ако търся музика в думите ще слушам куин. или мадона. или някой, дето пее вярно.

тананикам си го от време на време :)

"wtf" не се е появило изведнъж. то е плод на дългогодишни опити да разбера модерните поети. единственото сравнение, което мога да дам е че се опитват да постигнат лирически кубизъм - подбират думите да паснат на римата, не на смисъла. после го търсят. след това гордо парадират с ограничеността на "неразбиращите". това е течението на нашата младост "какво е искал да каже авторът?". да ме прощават - ако търся музика в думите ще слушам куин. или мадона. или някой, дето пее вярно.
Аз пък обичам строгите рими, но в това ме трогна историята.

Малко по-напред Лили обясни, че не съм ти в района. Отделно обещах да се държа целомъдрено и не на последно място ... не обичам да пискам, но кавалерът би трябвало да е много смел и готов да остане без око, евентуално изкълвано от гарга. А аз не искам да съм виновна, ако се съсипе такъв потенциал
За това за сега ще пробвам сама да се справям, а романтичните разходки, да са на обезопасени места

моля те, позволи ми да ти предложа аватар- разсмиващи са, признавам, но някак ... се чувствам странно да си "разговарям"/пиша с подобни образи
Аватарите ми са специално подбирани и отговарят на ролята ми във форума. Но приемам предложения - интересно мий какво мислиш че ще ми подхожда :)
Верно не бях се сетил да се самопредложа за това на лунната светлина, ама виж - Гагарин иска да дойде да ме пази, а това със сигурност ще ми вдъхне двойна доза увереност и нема ме е страх от никви гарги или каквито и да било други посегателства върху деликатната ми персона :D

От: От: От: Предприемачеко разпускане!

Верно не бях се сетил да се самопредложа за това на лунната светлина, ама виж - Гагарин иска да дойде да ме пази, а това със сигурност ще ми вдъхне двойна доза увереност и нема ме е страх от никви гарги или каквито и да било други посегателства върху деликатната ми персона :D

Ама забележи колко деликатно ти намекнах да се самопредложиш да се разхождаме на лунна светлина.

Опс, сега се сетих - от гаргите ще те опазя, обаче може да ти посегна все пак :)

Аватарите ми са специално подбирани и отговарят на ролята ми във форума. Но приемам предложения - интересно мий какво мислиш че ще ми подхожда :)

Ми не знам вече какво и как да ти пиша. То на човек да му се изпари всякакво желание за безобидно и приятно общуване!
Все едно съм в терариум или пак при гаргите- пляс да те клъвнат.
За аватар ще помисля- аз например много си харесвам Джим Кери от "Маската"- як е :) но разбира се, това си е твое усещане. Не ти го пиша като претенция, а ако искаш.
Останалото пак ... да се сетиш ... да се самопредложиш, ама защо? Кому е нужно? Просто се държиш мило и това е. Благодаря за което.
И накрая, има си начини, ако нещо си имате да ги отбелязвате тези неща, без непременно, да съм причина за Ревност. Но и ти си виновен!
Това обяснявах последно на един човек. Оправдава ми се, моля ти се, как гаджето му без негово знание влязла в профила му и ме блокирала. Аз си мисля, че е той. И се чудя? Какво стана. А просто лайквам някви негови снимки и толкова. И едва ли не драма без да знам! Ама чакайте бе хора. Разбирайте се между вас си. Аз съм невинна до доказване на противното.
И вЕрно така като се получи пък се амбицирам. Права си Лили! Що пък и аз да не искам шоколад? С нещо по-лоша ли съм?
Добре че не обичам толкова. Както и да е.

И вЕрно така като се получи пък се амбицирам. Права си Лили! Що пък и аз да не искам шоколад? С нещо по-лоша ли съм?
Добре че не обичам толкова. Както и да е.

Е, не ревнувай, де. Нокето харесва екзотични форумки с наднормено тегло. Трудно ще си ми конкуренция :)

Аз пък обичам строгите рими, но в това ме трогна историята.

на Петров историите са му страхотни:) ето една за спора ни с Каси (няма я в нета... какво писане ме чака...)

ТАЛАНТ И ЧЕТКА

Пред празния триножник
на някакъв художник
Талант и Четка влезли в спор до бой,
кой по важен, тя или пък той,
в живописта.
Талантът, горд, присвил уста:
-Аз по съм важен, то се знай, защото
какво ще се получи на платното,
ако например "Натюрморт със чанта"
рисува Х., а липсва му Таланта?
Ще се получи чанта, туй е вярно,
но евтин кич, подобие бездарно,
ни чувство,
ни изкуство!...
-Но все пак чанта! - Четката със жар
отвърнала на аргумента стар. -
Но все пак нещо! А пък ако свише
с Талант дарен е Y. да изпише
на чантата самото естество,
но няма Четка, тоест няма с к'во
Таланта си да прояви
пред хората, уви,
по таз причина ще останат те
без натюрморт и чанта въобще.
А според мен кич
е по-добре от хич! -
тъй рекла тя. А как е свършил спора,
на вас оставям да гадайте, хора.

из От иглу до кюнец

на Петров историите са му страхотни:) ето една за спора ни с Каси (няма я в нета... какво писане ме чака...)

ТАЛАНТ И ЧЕТКА

Пред празния триножник
на някакъв художник
Талант и Четка влезли в спор до бой,
кой по важен, тя или пък той,
в живописта.
Талантът, горд, присвил уста:
-Аз по съм важен, то се знай, защото
какво ще се получи на платното,
ако например "Натюрморт със чанта"
рисува Х., а липсва му Таланта?
Ще се получи чанта, туй е вярно,
но евтин кич, подобие бездарно,
ни чувство,
ни изкуство!...
-Но все пак чанта! - Четката със жар
отвърнала на аргумента стар. -
Но все пак нещо! А пък ако свише
с Талант дарен е Y. да изпише
на чантата самото естество,
но няма Четка, тоест няма с к'во
Таланта си да прояви
пред хората, уви,
по таз причина ще останат те
без натюрморт и чанта въобще.
А според мен кич
е по-добре от хич! -
тъй рекла тя. А как е свършил спора,
на вас оставям да гадайте, хора.

из От иглу до кюнец

Имаш ли регистрация в откровения ? Аз имам, заради една любима поетеса, съученичка на племенницата ми, обаче не мога да си вляза в профила, щото не си помня паролата:rolleyes: Исках да ти покажа какво е поезия в чист вид и най-вече разказва това, което е изживяла.

Горе