Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

... "Търся програмист за създаване на сайт за запознанства. Не ме интересуват готови или нулирани сайтове и системи подобни на скадайт и т.н.
Да не си губим времето.
Сайта ще бъде направен от начало."

Търся програмист за създаване на система за управление на съдържанието, ама не като Joomla! или WP, искам нова направена "отначало"!!
Това, че Joomla! и WP са преминали през хиляди часове тестове, били са ъпргрейдвани от хиляди програмисти, тествани на различни платформи, браузъри, натовареност. Това, че за тях са създадени хиляди компоненти, модули и плъгини, сорс кодовете са писани четливо, коментирани надлежно, достъпни, проверени многократно, отстранени стотици хиляди бъгове.
Това, че системите са "живи" (надграждат се, имат форуми за поддръжка, публикуват се ъпдейти (включително на ядрото), публикуват се логове и т.н.), тези неща НЕ ме интересуват!

Аз искам, някой способен програмист да копира отнякъде код, да го пригоди за моите нужди и да направи система за управление на съдържанието, искам после да му пиша хиляди имейли и да му се обаждам по телефона стотици пъти, за да коригираме хиляди (в добрия случай) бъгове и да добавяме нови функционалности (и после отново да тестваме за бъгове, ама не само системата но и добавката), искам това да стане максимално бързо (защото ще искам потребителите да не знаят, че системата се развива по този начин), поради тези причини добавеният код да е с вероятност за повече бъгове и допълнителни проблеми!

Искам, когато програмиста ми откаже повече да се занимава с мен и моите изисквания, да се опитам да си върна парите, като се опитам продам системата за цена, равна на моите загуби + лека печалба и като не стане това да я продам за 30 долара (ако и това не стане, да я подаря на някой в предприемач).

Това, че хвърлих пари на вятъра, нерви и време си остава мой проблем!
Извод: Светът е жесток, не мога да направя система за управление на съдържанието, конкурираща оупън сорс системи.
Или поне не с толкова пари, по този начин и за това време.
По добре да си се върна в офиса и да работя здраво (да бях използвал отпуската си за нещо по-добро!)

:)

Извинявай, че ще изразя мнението си, но да правиш сериозен сайт и да разчиташ на Joomla! и WP е несериозно. Минусите са прекалено много спрямо плюсовете. То за това и тези системи са безплатни, огромни, тромави, изискват допълнителен сърварен ресурс дори за средно големи сайтове, плъгините им често имат сериозни експплойти... и изобщо с джумла и WP можеш да вържеш гащите, докато събереш парички за къстъм решение.

Има вероятност къстъм решението да е по-зле от wordpress.com. За скоростите сякаш се разбрахме вече как се процедира.

Да, съгласен съм с теб.
"Да разчиташ на Joomla! и WP е несериозно" само когато разполагаш с добре подбран, екип от професионалисти, стабилен бюджет и "малко" време.
Ако ги нямаш обаче, и разчиташ на "добър" програмист точно cms или фреймуърк е твоето единствено решение :)

От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Извинявай, че ще изразя мнението си, но да правиш сериозен сайт и да разчиташ на Joomla! и WP е несериозно. Минусите са прекалено много спрямо плюсовете. То за това и тези системи са безплатни, огромни, тромави, изискват допълнителен сърварен ресурс дори за средно големи сайтове, плъгините им често имат сериозни експплойти... и изобщо с джумла и WP можеш да вържеш гащите, докато събереш парички за къстъм решение.
Wp е за мен пълен ташак. Как ли не съм го мъчил не става и не става. Зарежда бавно (ибал съм му и кеширането) хаби ресурс (който става все по ценен).
До онзи ден и аз карах мързелишката с WP + 3-4 плъгина, сега обаче си сглобих един сайт с тъй начерем мой си фреймурк и стана чудо - зарежда 10000 пъти по-бързо и хаби също толкова по-малко ресурс.

Извода е ибал съм ти и WP. Освен за блог за нищо друго не става.
Сега ще изкочат WP-фанатиците и ще ми кажат, че бил имал 10000000000000 плъгина и теми, и още един куп хвалби, очаквам ви :)

За готови CMS единствено може да има успех Drupal. Нямам конкретен опит с него, просто като се ровя насам на там намирам какви ли не щуротий направено с него и отзивите са че върши добра работа.Междо другото от доста време се търсят страшно много хора който да разбират от Drupal най-вече в USA и Канада. Справка Indeed.com

За готови CMS единствено може да има успех Drupal. Нямам конкретен опит с него, просто като се ровя насам на там намирам какви ли не щуротий направено с него и отзивите са че върши добра работа.Междо другото от доста време се търсят страшно много хора който да разбират от Drupal най-вече в USA и Канада. Справка Indeed.com
Веднъж инсталирах друпал, ама нещо не му хванах логиката и дотам беше. Иначе и аз съм попадал на сайтове правени с друпал които са станали овече от добре.

За Drupal ще се съглася, че може би е най-оптимизирания CMS, особено сравнен с Joomla и WP. Логиката му е, че зареждаш само каквото ти е необходимо. Проблема на Drupal е, че иска повече писане и знания. И естествено изисква повече време за да го разучиш. Това е и добре и зле. Щото ако някой лаик започне да ти прави сайт на Drupal или да ти пише плъгини, може да ти остави огромни дупки в сигурността.

За Drupal ще се съглася, че може би е най-оптимизирания CMS, особено сравнен с Joomla и WP. Логиката му е, че зареждаш само каквото ти е необходимо. Проблема на Drupal е, че иска повече писане и знания. И естествено изисква повече време за да го разучиш. Това е и добре и зле. Щото ако някой лаик започне да ти прави сайт на Drupal или да ти пише плъгини, може да ти остави огромни дупки в сигурността.
То ако ще се ползва само основата не е ли по добър вариант избора на някой фрейуорк ?

То ако ще се ползва само основата не е ли по добър вариант избора на някой фрейуорк ?
Според мен във всички случаи е по-добре. Пак зависи какъв е фреймуърка, но който и от по-известните да разгледаме (Cake, CI, Zend,...) са чудесни решения. Напоследък гледам да избягвам MVC, ако няма нужда от него. А такава нужда рядко се появява и за това си ползвам мой собствен фреймуърк.

От: От: От: Търся Уеб програмист за създаване на сайт за запознаства

Според мен във всички случаи е по-добре. Пак зависи какъв е фреймуърка, но който и от по-известните да разгледаме (Cake, CI, Zend,...) са чудесни решения. Напоследък гледам да избягвам MVC, ако няма нужда от него. А такава нужда рядко се появява и за това си ползвам мой собствен фреймуърк.
Бе то и аз си карам на един мой нескопосан , ама ако друг трябва да работи след мен ще му е много зор.
Тъй, че универсално решение ням май, изключвам помиите като CI

Какво не ти харесва в CI. Мен много ме дразни, че са навряли в хелперите HTML-код. Иначе си е приятен за работа и много лесен за четене.

С малки изключения, с WP ще направя сайт на каквато тематика искаш, ще се зарежда достатъчно бързо (над 65%), ще е с много голяма сигурност и ще го оптимизирам (он сайт!) за два - три (айде четири) месеца така, че да започне да се бори за челни позиции по темата.
Това дали ще стане със "собствен фреймуърк" - едва ли!
За Cake или Symfony съм убеден, че ще могат да изпълнят горния алгоритъм!
За "собствен фреймуърк" - имам огромни съмнения!

А били обяснил какво имаш предвид под вътрешно оптимиизиран

Е, хайде ще издам тайните ... :)
SEO Onsite e работата, която се извършва само и изцяло върху файловете на сървъра
Включва:
URL Rewriting
Friendly URL
Validate code
Friendly folders
Friendly images
Images tags + info
Kачествено съдържание
Качествени вътрешни връзки

Или накратко:
Не е все едно за ботовете, дали ще викаш шаблон с име "blue sky" или "Ключова фраза", същото важи и за изображенията, не е все едно да зареждаш "image001.jpg" и "ключова фраза-пояснение.jpg" от папка "Ключова фраза".
Всичко това с качествено съдържание, качествени текстове, мета описания (нека казват, че не работят вече!), качесвен текст в <h1></h1> тагове и вътрешни връзки.

Та когато е възможно винаги зареждайте seo-friendly image от seo frendly folder или пък кореспондирайте със seo-friendly.php - в един момент ще започне да оказва влияние :)

Давай, тогава ти си човека, с перфектните сайтове на WC и тем-подобни глупости.

С малки изключения, с WP ще направя сайт на каквато тематика искаш, ще се зарежда достатъчно бързо (над 65%), ще е с много голяма сигурност и ще го оптимизирам (он сайт!) за два - три (айде четири) месеца така, че да започне да се бори за челни позиции по темата.
Това дали ще стане със "собствен фреймуърк" - едва ли!
За Cake или Symfony съм убеден, че ще могат да изпълнят горния алгоритъм!
За "собствен фреймуърк" - имам огромни съмнения!

Е, хайде ще издам тайните ... :)
SEO Onsite e работата, която се извършва само и изцяло върху файловете на сървъра
Включва:
URL Rewriting
Friendly URL
Validate code
Friendly folders
Friendly images
Images tags + info
Kачествено съдържание
Качествени вътрешни връзки

Или накратко:
Не е все едно за ботовете, дали ще викаш шаблон с име "blue sky" или "Ключова фраза", същото важи и за изображенията, не е все едно да зареждаш "image001.jpg" и "ключова фраза-пояснение.jpg" от папка "Ключова фраза".
Всичко това с качествено съдържание, качествени текстове, мета описания (нека казват, че не работят вече!), качесвен текст в <h1></h1> тагове и вътрешни връзки.

Та когато е възможно винаги зареждайте seo-friendly image от seo frendly folder или пък кореспондирайте със seo-friendly.php - в един момент ще започне да оказва влияние :)
До 1-2 дена ще съм готов с един сайт и там си ги има тези неща и не е на WP сайта, то това си е задълже за всеки един сайта и не виждам нищо сложно.
А за френдли утл-та който не може да се справя сам ето един тул - http://www.generateit.net/mod-rewrite/index.php

E, аз съм като всички останали дизайнери и програмисти.
Не съм гуру, нито пък магьосник, но това което съм направил работи добре (с малки изключения) :)
Работил съм доста с joomla! и WP и от моя гледна точка (може би и това, че съм изградил повече от 40 отделни проекта) и съобразявайки, че повечето хора в този форум нямат ресурсите на международна компания, считам за мое задължение, да им покажа че и с open source системи могат да се правят работещи и функционални неща.

Та ако някой иска да пита нещо свързано с web + cms - стига да мога, ще му отговоря.

И това, че си работил с joomla! и WP, те прави програмист?

Значи ако успешш да инсталираш WP i стават програмист не знаех

Горе