Украйна - Русия какво ви е мнението

На самарското знаме бялото е по средата.
Ето ти истината - аз това не го гледах, аз се подведох по авторитета на човек, който също не го е гледал, а го е слушал, а той пък се е подвел по авторитета на Иска Баева, която пък и тя явно не го е видяла добре. В крайна сметка го изгледах няколко минути и този, който и опонира също не забелязва, явно и той не е видял добре, че това не е Самарското знаме, а руското знаме.
Не се опитвам да излизам сух от водата, но това е падение, наистина не трябва първосигнално да се доверяваме. Аз моята грешка си я признавам, направих набързо един вид копипейст, пък то се оказа китайска трагикомедия.
 
Кирил Петков: България над всичко!

Кирил Петков: Честит празник, Българи!

Граждани веещи руски знамена: Уууууу!


Толкова по темата...
Правилно "ууу", защото, изречено от него, е лицемерно.

И понеже знам, че те е мързяло да търсиш, ето малко да се ограмотиш, та да не излагаш.

Има и исторически факти, а не само евтина медийна пропаганда. ;)

Цитат:

От друга страна, САЩ и ЕС не обърнаха внимание на обстоятелството, че след преврата от 2013–2014 г. Украйна се превърна в център на неофашистката идеология и практика, в територия на антихуманни и терористични действия.

Основен инструмент за разправа с неудобните, най-вече тези, които са против държавния преврат и са настроени позитивно към Русия, са т.нар „ударни наказателни отряди“. И в Одеса, и в Харков, и в Донбас, и в Луганск тези паравоенни образувания смазват с нечовешка жестокост всеки опит за съпротива. А новата власт и олигархията насърчава техните действия. Вместо наказания и присъди, президентът Зеленски ги включва във важни държавнически форуми, обявявайки ги за представители на „десния сектор“.

Тези бойни групи, шпицкоманди, открито манифестират генетичната си връзка с нацизма: идентифицират се чрез добре познати от близкото минало свастики, чрез публична защита на фашистки тези и ценности, срез изповядване на русофобия, антисемитизъм и антикомунизъм. Украинската власт по никакъв начин не се разграничава от тях, обратното, подкрепя дейността им. В Киев, например, два от булевардите носят имената на Степан Бандера и Роман Шухевич, известните последователи на Хитлер и идеолози на етническото прочистване. Ежегодно, на 1 януари, се провеждат факелни шествия по случай рождения ден на Бандера, а в края на май се организира маршът на „везаните ризи" в памет на украинската нацистка 14 СС дивизия „Галичина".

Приет е и нов Закон за образованието: в него правата на гражданите се трактуват в зависимост от произхода им – ако спадат към коренното население (такива са украинците и украинските татари), те могат да развиват своя езикова и културна идентичност, останалите (руснаци, българи, унгарци, евреи, арменци и др.) – нямат такива права.

Приемането на тези закони, с откровено нацистка природа, е причината за масови недоволства през 2014 г. Законовите разпоредби са подложени на критики и от други страни, като Унгария например, с оглед унгарското население в Украйна и нарушаването на човешките права.

През 2014 г. гражданите изразяват своя протест срещу репресивното законодателство с бунтове в Одеса. Наказанието е, че над петдесет човека, несъгласни с провежданата политика след Майдана, са изгорени живи в Дома на профсъюзите. Реакция от официалната власт няма. Липсва реакция и от демократичния свят – от САЩ и ЕС!

Това са само няколко цитата, които дават ясна представа за нео-фашисткия режим в днешна украйна, възроден от миналото.

Ето ти цялата статия. Пускам ти я с образователна цел. ;)



п.с. Какво ти каза доктора за краткосрочната памет - ще я бъде ли или е необратима деменция?
 
Не знам колко е по темата, но на мен ми се връзва.
 
Мисля, че съм ви го пускал, но това е случая Украйна-Русия

 
Последно редактирано:
Нанди, бе много сложни непознати думи, бе. Половината трябваше да ги гугълвам...:(

Кое време станало..Време за спам:)
Ето тва обобщава всичко по отношение кое е вярно и кое - не:
Липсва реакция и от демократичния свят – от САЩ и ЕС!
Няма го по свободните западни медии; значи го няма.:)
Като не съм съгласен, че тук и навсякъде другаде, подръжниците на официания западен разказ са само масмедийно ограмотени. Изобщо не - част от тях четат високообразовани, признати авторитети, които...пропускат фактите за бригадите-убийци, или - още по-коварно - не ги пропускат, но ги 'развързват' от връзките им с официалната украинска власт.

Руснаците нямат пропагандна машина? Ами! Имат, но разликата е във възможностите за разпространяване на разкази, които на Запад са чутовни и хипер развити.

И ако бях русофил, веднага щях да кажа, че известното ограничаване на възможностите на хората публично да изявяват прозападни позиции, е санитарно необходим минимум, за защита от туморните образувания на западния либерален разпад; който се храни с умните части от човешките мозъци, той така живее. Но не съм русофил и не харесвам Русия, с някои изключения, почти не понасям руснаци, тяхното високомерно "имперско самосъзнание" което окрилява развихрянето на простащината и наглостта им (в много случаи; и говоря за обикновени хора). Няма кво да се коментира свинеподобни олигарси, висши властници - бивши кагебейци, газпромаджии. Немам желание тия да ни освобождават, да ни русоизират, ма ич.

А какви са свободните западняци, оформени като хора в моделите на развития свят? Ми че те масово са сдали багажа, инфантилитети на килограм; а тва, че също са напомпани с "имперско самосъзнание" само добавя към насладата от жалката гледка. Плод точно на бурно развиващият се, свободен пазарно, правово и т.н. свят. Свободен - некой друг път. Там си важи калекоконстантиновото "Парица е царица". И като парица е царица - действаш, мислиш и чувстваш според както ти каже царицата. И се стига до 2020, после - до днес; и виждаме реакциите на оформените, на какво вярват и кълват.

Само че... Царицата си има свои цели. И някои от тях са, че баламурниците, които са скачали послушно според тоягата и са се благоденствали до днес, същевременно помагайки за достигането на Светът на Парицата до там, където голяма част от същите баламурници просто..не се вписват в плановете за оптимизация на обществото, които Царицата има. Баламурниците, огромна част от тях, които с труда си изградиха хубавия свят, просто ги няма в плановете за вече оптимизирания свят, излишни са.

Много хубаво ми звучат част от думите от Линукс фондейшън казани при миналогодишната им задруга с Майкрософт за общ път към осъществяване на "нулеви въглеродни емисии": "Членовете на Линукс фондейшън виждат, че има злато в краят на тази дъга. Можем да правим много повече с много по-малко." (Тва са малка част от средните играчи, ъф корс; изказването ме кефи.)

Те не говорят за хора, но пеят в същият хор, който тръби за нуждата от оптимизация. При която огромна част баламурници се оказват излишни - такива са реалностите на бъдещата индустрия и като цяло ъпгрейднато общество, а не че големите го правят с лошо:):) Пеят Линукс в същия хор с маститите заинтересовани страни, чиито исторически връзки с дружествата за евгеника например, СВОБОДНО могат да се проверят. Е, сега вече имаме 'планирано родителство', разните движения за свобода на аборта, имаме вакшинални хъбове и много други. Имаме и свободна цензура в свободния свят, която или те маргинализира, или те резва (вече така ще става - рязане).

Но, далеч по-важното от цензурата над свободното слово: повечето хора сами избират да странят от алтернативните инфо източници. Що? Ми щото свободния свят, всичко, което е около тях, ги е обучило кое да гледат, на кое да се доверяват - това, което ще им помогне за спокоен живот, кариерно развитие, или ако не им помогне - поне няма да им навреди. Сложи сега и много важното обстоятелство, че хората са социални същества и ако масово около теб общуваш с хора, които мислят подобно и биха приели тъпотията, но биха отхвърлили по подразбиране "конспиративността" (сиреч: свободното мислене), и получаваш много добър затвор, пиле не може да прехвръкне.:)

И кво? Ти си се привел в състояние да не можеш 2 и 2 да сметнеш, е кво искаш? Еми - получаваш тва, за което си бачкал; стигаш накъдето си вървял. Нищо сложно или шокиращо няма.:) 70%-90, айде чао.

Не че руснаците са различни, но къде ще ги сравняваш с тая мегамашина на Запада? Кой и колко по света гледа руски тв и сайтове? Колко са "развити" в сравнение със западния "стандарт"? Те са никъде в сравнение със Запада.

"Прозападоизирането" на гледната точка изобщо не зависи от някакви аргументи, въобще от стремеж за обективност, и хич не е свързана с мисленето даже. Съвсем по-прости са нещата и по-прост е Източника на власт над възприятието. Става дума само за чувство на стабилност, чувство на закрила, че си част от силата и развитието. И оттам отиват команди към мозъка, превръща се в мислене, и мислещият си мисли, че мисли (даже - обективно). Тоя мозък-мухоловка привлича единствено подкрепящи статуквото му инфо-та, отсявайки по подразбиране невписващите се. И оттам мозъкът подава обратно чувство на успокоение към тялото; и машината работи - създава продукт, що да спира, къв е проблема? (То и при руските жертви на тяхната си пропаганда е така, ма ай да сравним влиянието на Запада и на Русия над света?)

И ето: развитието се разви до там, където Царицата на развитието шепне "Няма нужда от повечето от вас". И всичко е точно: кой за квото бачкал - взел, и свършва тая. Доста справедливо звучи. Никой никого не е излъгал, а само е предложил и отсреща са приели.

А който се е стремял да вижда нещата такива, каквито са, въпреки, че няма да му донесат добри чувства, си е заплатил с некомфорта за тва. Тва е дългосрочна инвестиция.
И няма как да има еднаква съдба с тоя, който се е стремял да получи изгода, която вкл. - да се чувства комфортно, и което е обособило мисленето му; и той е лапал "действителност на промоция", фиатно разбиране. Дивидентите от тая краткосрочна инвестиция вече са изплатени и после остава само сметка за плащане на Царицата на дългосрочните инвестици. Как ли ще се плати? (Има ли нужда Царицата от хора, които мислят както им кажеш, те "устойчово развиващ се човешки ресурс ли са"? Наистина?)

Нема бе, аз ви казвам:):):) (И все пак Играта изток-запад май е обща. В най-добрия случай е отделна, но никоя от страните нищо по-добро няма да въведе след победа, щото имат подобни цели и се бият за власт над тях..:))

пс: Разбрах, че тук има поле за тренировка на копирайтърство и затуй. Ма ша го изтрия после, нема проблеми:)
 
А докато светът се е фокусирал върху клетата наци-украйна, ние тихомълком сме анексирали Румъния.

Тва не знам в коя "развита" държава е излъчено. :)

275177895_4850564658354111_5032952795517031604_n.jpg
 
А докато светът се е фокусирал върху клетата наци-украйна, ние тихомълком сме анексирали Румъния.

Тва не знам в коя "развита" държава е излъчено. :)

275177895_4850564658354111_5032952795517031604_n.jpg
Видяхте ли, че още Путин мисли за нас. След излекуването на Ковид и България увеличи :)
 
Ма ша го изтрия после, нема проблеми
Нема бараш, ей. Ръчичките ш'ти счупя. Искам да го покажа на сестра ми вдруги ден. :)
 
Нема бараш, ей. Ръчичките ш'ти счупя. Искам да го покажа на сестра ми вдруги ден. :)
Копирай го като толко искаш де, да ти са незнай и мързела!:) Сестра ти русофилката? Да ме псова? Ц...:)
(Не мога да го оставя, щот дертрето ме заплаши, че ше ми източи крипто акаунтите ако продължа да му спамя темата.. Разбираш, че трябва да постъпя разумно. Как беше "парица е царица":):):))
 
Понеже ХЛОхлюва го нЕма и сигурно ви липсват фейк кадрите от жестоката инвазия над украйна, айде малко па от мен тоя път

 
Не бе. Просто казвам мойта си гл.т. за корените и смисълът на така неглижираната като конспи - депополяционна теория, която е много свързана с нещата от 2020 до днес. (Като може и да греша, но поне ено 10% вярно има.)
Казвам си, понеже тук доста често се е изтъквал аргумента "Като е толко хубаво в Русия - отивайте там, да блаженствате" (перефразирано). Димек: Запада е прав - и за тая ситуация, и по принцип - щото там са създадени и действат отдавна условия за по-комфортен живот, възможностите за забогатяване и реализация са повече. (А тва как го свързват с "повече свобода на словото"?!)
Ми убуу де - тъй е, там е много хубаво, ама тва благоденствие се развива и ся сме на следващият етап, в който то изяжда строителите си (тия общите работници, но също и мнозина от по-нагоре) и ги изсира за тор под дървото на новия свят:)
 
Война... толкова сме във война, колкото имаше и Коронавирус. Същата бутафория. Да, може да има някакви военни действия там, но се оказва, че и преди няколко години е имало такива там, даже може би по-брутални, за които обикновените тиквеници по света дори не сме разбрали, или сме забравили, защото какво ни интересуват някакви си руско-украински конфликти.

Само преди няколко месеца имаше конфликт и в Израел, бомбандираха се яко и имаше жертви, даже за няколко дена медиите пак бяха поизоставили Ковида. Някой да е говорил за 3-та световна? Да се е организирал западния свят да санкционира наред? Мина и замина.

Както преди от обикновения грип сътвориха цяла несъществуваща пандемия, така и сега от отдавна съществуващ конфликт в региона се опитват да сътворят глобални катаклизми. За разлика от преди обаче, сега е очевидно, защото за две години им опознхме похватите.
не беше ли ми блокнал. :)

Какви са тия сайтове бе нанди? От там ли черпиш инфо? Ужас, да не се зачитат мнения на Нандито.
 
И аз си го букмаркнах да си го чета вдругиден това горе че требва и малко ралта да свърша.
 
:)

Какви са тия сайтове бе нанди? От там ли черпиш инфо? Ужас, да не се зачитат мнения на Нандито.
Кои сайтове точно? Не, че има значение, де, щото вече няма престижни медии, на които да вярваме поне на 50%. Най-големите медии у нас са най-големите дезинформатори и пропагандатори. Така е последните години и ще става все по-зле. Затова пък ние, докато можем, ще търсим други източници на информация.

А ти вместо да се правиш на големия разбирач, опровергай с факти, публикацията във въпросния сайт. Дори не знам кой пост точно визираш.

Ай, сполай ти. :)
 
Кои сайтове точно? Не, че има значение, де, щото вече няма престижни медии, на които да вярваме поне на 50%. Най-големите медии у нас са най-големите дезинформатори и пропагандатори. Така е последните години и ще става все по-зле. Затова пък ние, докато можем, ще търсим други източници на информация.

А ти вместо да се правиш на големия разбирач, опровергай с факти, публикацията във въпросния сайт. Дори не знам кой пост точно визираш.

Ай, сполай ти. :)
Ти май не прочете какво съм писал. Къде съм изразил мнение, за да упревергая нещо. Казвам, че пускаш същите лайна, както пускаше в темата за ваксините. Това дори няма да те карам да го оборваш. Последният, но няма значение, всичките са ти едни и същи. ;)
 
Ти май не прочете какво съм писал. Къде съм изразил мнение, за да упревергая нещо. Казвам, че пускаш същите лайна, както пускаше в темата за ваксините. Това дори няма да те карам да го оборваш. Последният, но няма значение, всичките са ти едни и същи. ;)

Степан Бандера ("Лисугерът")

...или поне гугълни "Галицийски венец" и ще си заформиш представа за тия хубавци - национални украински герои.
 
Ти май не прочете какво съм писал. Къде съм изразил мнение, за да упревергая нещо. Казвам, че пускаш същите лайна, както пускаше в темата за ваксините. Това дори няма да те карам да го оборваш. Последният, но няма значение, всичките са ти едни и същи. ;)

Ма не коментирай сайтовете, бе мен. Опровергай написаното от тях и ще ги дискредитираме дружно. Аз лично ще се извиня.

Ти какво искаш да ти цитирам - сайта на Министерски съвет? Знаем каква смрад се носи от там. ;)
 

Горе