Всеки който казва, че война нямало, това са просто военни паради, е прогнил морално материял, койтио си брои живота в петилетки.
Преди един час говорих с един от клиентите ми от Украйна, с който правим Зуум разговори всеки ден за бизнес цели. Пича едвам намери време днес да говори с мен за 20 минути, спряхме дори 10 минути преждевременно, защото интернета му постоянно го няма или пада, което при него не е нормално, защото има ТРИ ИНТЕРНЕТА. Според неговите думи войната е факт, в момента умират украински войници, които се борят за свободата на родината си, моят колега и приятел е готов с неговите сънародници също да се присъедини към войските и да се сражава, ако опре до това. Руснаците атакуват и цивилни цели.
Пътищата са блокирани. Електричеството и интернета са под въпрос. Повечето магазини са затворени, защото няма нищо по рафтовете, хората се запасяват с храна която трае дълго време, той самият е накупил цял автомобил с припаси за семейството си и хората около него.
В 4 следобяд говорих с едно от двете момичета от Украйна, които работят за компанията ми. Приготвят се със семейството й да напуснат страната при първа възможност. Предложих на нея и на другата ни служителка всякаква необходима подкрепа, включително и финансова, за да се справят със ситуацията, както и на клиента ми от Украйна. Това са нормални хора, за които ми пука, не някакви интернет келеши, които си събират информацията от сайтовете завършващи на .crypto
Повръща ми се от народ, който си мисли, че проблемите на нормални хора, борещи се за живота си, са тривиалност която могат да нарекат медийна измама, и си мислят, че братята им руснаци няма да се облизват и за другите бивши съветски републики, една от които сме ние, съвсем удобно разположени на кръстопътя на Азиатско-европейската търговия.
Отврат.