@ReminD къде пак заора бе човек, аз пиша толкова лесно и опростено, ти се филмираш и търсиш нещо друго като смисъл.
Айде ще ти поясня като за тебе, преди ползвахме един лаф за бавнитe - пиша ти бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо.
Европа е бедна на ресурси и всички го знаем. Съгласен ли си?
Германия и Полша имат въглища, но уви не стигат и се внасят, дори при целеустременото отказване от ползването им. Знаеш - зелени политики, тинтири минтири да пазим планетата.
Откъде се внасяха основно - от Русия (Мамка им, че природата така ги е дарила с блага). Съгласен ли си?
Като спреш да ползваш петрол и газ - евтин и от близо (Русия, мамка им), то трябва да набавяш отнякъде другаде дали същото, дали алтернативи. Нужди, мамка му и нужди. Съгласен ли си?
Байдън дойде, договори доставки на LNG - уви тва е нищожно и не стига. Съгласен ли си?
Ще внасяме от куп други десет планини, ама нали правим мръсно на Русия, ще се помъчим малко, заслужава си, мамка му! Съласен?
Ще пробваме и вятър и мъгла да правим ток, ама уви не стига. Ще добавим и водород, като част от микса. Еми пак не стига.
Ми връщаме се на въглища, щот е по-евтино, пък и в Европа има и такива. Еми и те станаха скъпи, мамка му! Съгласен ли си?
И стига си намесвал войната на руснаците. И без война, Европа иска да не ползва руски ресурси (или САЩ не иска Европа да ги ползва). Съгласен?
Не всичко е газ, живота е по-скъп от газта. 2009 мисля беше, нямахме газ за 3 месеца - спомняш ли си? Аз не си. Ами то САЩ излязоха прави, защото преди 3 месеца+ и от години като говореха, че Европа трябва да се откъсне от руското влияние, никой не слушаше. Сега ще разберем за известно време защо и ще си правим изводите.
Това пък изобщо нямаше да е коментар в ЕС или Германия, как да се разкарат от Руското влияние, ако не бяха атакували Украйна.И стига си намесвал войната на руснаците. И без война, Европа иска да не ползва руски ресурси (или САЩ не иска Европа да ги ползва). Съгласен?