От: 3 лева за литър дизел до седмици
Блеки четеш много сложни неща а ти се губят елементарни - като например това че дребният бизнес генерира по голямата част от заетостта и по малката част от БВП за разлика от едрият бизнес който генерира голямата част от БВП и малка част от заетостта. От което следва че когато преебеш дребният бизнес няма да загубиш толкова от БВП но пък ще удариш яко безработицата. Точно това нещо се наблюдава в момента и ако кажеш че не е така спираме да говорим.
1. Въвеждане на минимален необлагаем доход - например до 12 000лв (УК прага е около 15000лв)
2. Рязко намаляване на осигуровките за собствениците на фирми - (в УК задължителните вноски са около 250лв за ЕДНА ГОДИНА)
3. Намаляване на осигуровките за работниците и реформа на осигурителната система.
4. Премахване на хилядите бюрократични спънки за развитие на бизнес в БГ ако нямаш един човек дето непрекъснато да обикаля по разни институции да дава разни справки и документи фирмата ще потъне в глоби.
5. Намаляване на таксите и улесняване на регистрацията на фирми - (в УК ако си средно грамотен можеш да си отвориш сам фирма през интернет и ще ти струва под 100лв - ако използваш услугите на счетоводна къща ще ти излезе около 200лв и става почти на момента)
6. За новите касови апарати няма да говоря - ефекта от тях ще го усетите догодина по формата на 10% увеличени цени и безработица над 12%
И пак те питам това че правителството за 3 ГОДИНИ по време на КРИЗА няма нито една мярка в подкрепа на дребният бизнес - не се ли нарича ПРЕСТЪПНА БЕЗОТГОВОРНОСТ - и това че го заявявам на глас ли ме прави Комунист???????????????
Браво Манта, браво и аз преди съм казвал точно това мисля като мерки, е без справа УК + стимулиране на заетостта посредством преклалификация и отпускане на префенциални кредити или субсидии в капиталови разходи.
За едрия дребния бизнес не съм го изпуснал, знам го идеята с която ти говорих фактор е просто БВП за разтежа, не толкова заетостта - че малкия бизнес е гръбнка на икономиката факт.
Така като изключим касовите апарати, по времето на 3ните тези препоръки за подобряване на средата са си в сила както сега така и тогава, ако тогава бяха ги реформирали когато имахме огормните излишъци( а знаеш в кофти време се режат всички разходи колкото може и се облага всичко за да се закурпят дупките, ако имахме една действаща централна банка друго щеше да е) .... - за мен 2те показни неща бяха корп. данък и плоския данък и като цяло статуктовото не се е променило от тогава до сега, само факта че при БСП беше добре сега това им е основния коз, яко да пропагандират черния песемизим. Сега че няма воля правителството да ги направи е друга манджа, щото дори и да искат няма стане докато кукловодите им не решат, че може
Не разбра се че не си комунист ако е това, щото съм на 100% съгласен с теб, но си мисля БСП дойде ли на власт всичко ще се вдигне, щото те процедират винаги с дефицити, е верно намазаха един бум и управялваха в подем. Че герб ги няма никви това не го коментирам, но както герб обслужват нечии интерсии така и БСП, с тънката разлика че по времето на БСП имаше яко пари, а герб ръфат кокали.
Виж не съм твърдо убеден, че някой ще дойде и ще направи точно това което е най-добре за БГ както ти го опемена - можеби ел. правитлествово в частност ще намали бюркацията, но ..... Ей днес чета за плана на Волен и как събира електроат като ще национализира всичко и ще регулира всичко
и ще вдигне заплатите средните на 1к пенсии 500 красота, само дето после ще бъдем на положението в св. корея
Има нечии големи интерсии, които са в наш ущърб който и да е на власт, нещата в идните години няма са розови както за нас така и за всички друг из ЕУ и света и у нас.
А проблема с цената на бензина няма се реши никога от правитеслтовто, така че протеста е безмислен, единствното срещу което трябва се протестира да има действаща съдебна система, управли се за мен всичко ще потръгне - защото в момента пазара ние е силно картелизира и монополизиран, айде да не моно но олигоползиран, колкото и мерки да има от страна на правителство при недействщи комисии за монопол или комисии за защита на конкунерите и другите правни комисии които се грижат за пазара, ако не се самосезират всичко ще е така както си е сега.
Тестче в УСА, цената е изкуствено ниска - щото иначе идеята зависоко арогнаниия им дух че са велика нация и всичко им се полга по задължение, ако има скъпа цена на бензина или поне пазарна като в ЕС, ще обезсмили идеята и ше види кви дебила са в действителност