От: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff)
Blinky :roll: Явно ще трябва да потретя прочитането на темата ъгейн...
Caprice, в Аляска съм в момента (Anchorage ми е най-близко като град). За работата ще си отварям сметка в First National Bank и не знам до колко стават. Знам, че шефът я ползва за неговите сметки и казва, че става, но това е само негова гледна точка. След 2 месеца смятам да отседна за няколко дни в Чикаго или ЛА (не сме решили още къде ще е) и ако First National Bank не става за моите критерии, то ще се търсят клонове на горе изброените там.
До седмица и нещо си чакам SSN-а да ми пристигне, въпрос на време.
Сайта и аз го преглеждах няколко пъти, но само не разбрах тия регистрирани агенти (предполагам е същото като посредник) какви са, че гледам не са един и двама, а доста голям списък. Ако с всеки един става работа, ще те помоля да препоръчаш твоя, ако си доволна, разбира се.
Молбата за отваряне на сметка ти я предоставят в сайта или ? И след това с тази молба се ходи в банката за отваряне на фирмена сметка ? Или се оплитам :roll:
Документите за регистрация на фирма - документи, които аз трябва да предоставя или ?
EIN from the government - тук ще трябва да разровичкам как да го извадя по-конкретно
Signature cards - това електронен подпис ли ще рече или нещо друго ? Тук в Америка отново ли се вадят от банките, както в БГ и отново ли имат различно тарифиране или ?
Оne of our staff will need to physically go to your location in Delaware to make sure it exists - Е как ще дойде "у нас" , като нЕмам адрес у Дел или как се процедира с адреса ? Мога да дам адрес, но в Аляска.
Primary ID -лична карта, шофьорска книжка - американски или ? Имам междунар. книжка и паспорт в мене, доколкото знам, нашата лична карта не важи тук.
Secondary ID - международен паспорт, шофьорска книжка (различно от първото) - същото по-горе
Сметка за комунални услуги на домашния адрес - за ток, вода, стационарен телефон, парно.. - такива с прекалено много зор мога да извадя отново, но за адрес в Аляска
адреса на твоя Registered Agent - тия от списъка в сайта, предполагам
Американски телефонен номер - тук важат само АТ&T и Verizon, но или са на месечно тарифиране, стил ваучер, но отново си плащаш всеки месец, за да ти пазят номера или са на 2-годишен договор, което не е оферта. Как може да се процедира с номера?
Колко много въпроси излязоха, леле... Колкото повече чета, толкова повече разбирам колко нищо не съм разбрал...:shock:
И така... Нека напиша резултата от цялата работа, след като съм вече в БГ... А той е - пълна НУЛА
След кратък разговор във въпросната банка в Аляска, ме гледаха странно, изричайки "Ами отворете си сметка там, където ще Ви е фирмата", защото ги попитах ако си "отворя" фирма в "Далаверата"
(късно е, спи ми се и ме мързи да обърна на латиница, за да го напиша правилно, а гледам да наредя поста) дали мога да си отворя фирмена сметка към тях. Изглеждаше логично. За тях.
Това значеше да пропътувам разстоянието от Аляска-Делауейър-Аляска, за фирмена сметка в местна банка. Неизгодно. За мен.
След разговор с "шефа" ми там относно лицензите и банковите сметки, не ми даде никакъв конкретен отговор (и как да очаквам такъв, след като дори не ми изпрати последния чек в БГ и ме блокна в СуратТефтера, но както и да е...), а само лаконични такива, тип - отиди в "общината"... На 2 седмици веднъж ми оставаше време да отида до тоя град да си купя храна за няколко часа и как да му обясня на тоя плужек, че нямам нужното време.? Както и да е... Не реших да рискувам с фирма в Аляска, тъй като не ми бяха добри проучванията за такава, понеже бяхме по средата на нищото и имаше нет 2 часа на ден със скорост, колкото да си провериш мейла... за час...
И така се отново се връщам в стартова позиция, блъскайки си отново главата как да стане, защо да стане и дали да стане... Умувах и да се "нападне" УК пазарът, тъй като мисля, че и фирма от БГ ще свърши работа, понеже най-голямото изискване (на което съм попадал при разните ми
скромни проучвания) е VAT number, което го има и при нашите фирми по ДДС. Но след мнението на автора на тази тема, че пазаратът там е доста малък :arrow: начална позиция.
След чаша вино дори се замислих за БГ пазара, но на сутринта всичко бе отшумяло :beer:
В друга тема (не се сещам в момента коя точно бе - дали за УС банкова сметка или друга) открих полезни линкове на наш колега (и мой съгражданин), чрез които той си е открил фирмата и сметката (въпреки, че не ми хареса как се разви в последствие сайта му и ме демотивира, но...), но началната инвестиция, само, за да си "легален" ми се стори леко голяма. И ако не се уцели правилната ниша, правилният уебдизайн и изобщо правилните неща и всичко това отива по....ангелите... (Особено, както не съм на ТИ все още с тези неща...)
И те така малко среднощни размисли и страсти... С няколко думи... Силно демотивиран и объркан тотално... Явно ми трябва лека почивка.
Поздрави