Аз работя на подобен принцип и продавам само в България. Имам продукт, който се продава на фиксирана цена в много онлайн магазини. При мен е с 20% намаление от пазарната цена - тоест подбивам цените на всички онлайн магазини в страната. Направил съм каталог, откъдето клиента може да си поръча избрания продукт. Срока за доставка е средно 20 работни дни чрез ХонгКонските пощи. Схемата е следната: 1. Клиента поръчва 2. Чака 20 работни дни 3. Продукта пристига при мен 4. Аз го изпращам на клиента чрез куриерска фирма 5. Клиента получава продукта.
Хората само заради ниската цена предпочитат да чакат по-дълго време. Но си има недостатъци: примерно не изисквам предварително заплащане и има случаи продукта да го получа и клиента да се е отказал от поръчката. Или по празниците понякога пратките закъсняват и клиентите се отказва или тръгват да се оплакват на КЗП, че не съм им доставил поръчката в обещания срок. Риск печели, Риск губи!
Общо взето след като изчетох темата и аз реших да си направя фирма и сайт в САЩ.
Това не е чак толкова трудно. Направих си сайт, свързах се с доставчици и в момента приемам даже и плащания с кредитни карти.
Трудното е да докараш клиенти на сайта, тоест да си на първа страница по нещо в Google.
В тази връзка искам да предложа, ако някой иска да си направи сайт и да предлага продукти в САЩ през
моята фирма. Срещу някакъв процент от печалбата. Пък ако много му върви сайта може да си
направи и фирма там.
Ако някой има интерес да ми пише.
Стана ми интересно дали някой се е зарибил да си отвори фирма в УСА след като е прочел темата. От 2007г. мнг неща са се променили.
Здрасти, сигурен ли си че това ти е скайпа? Нещо не те намира.Здравейте, приятели! И аз като всеки млад човек живеещ в България търся всякакви начини да си докарам допълнителни доходи. Така преди месец и половина попаднах на дропшипинга. Разучих за какво става въпрос и смея да твърдя, че вече съм доста напред с материала. За тези 45 дни , в които се занимавам имам 62 продажби и средно по около 10-15$ на ден печалба. В началото разбира се не беше така. Тогава я имам 1-2 продажби на 2-3 дни, я нямам. Но след като увеличих асортимента от продукти, които продавам нещата започнаха да сеслучват по-бързо. Идеята, че първо продаваш, а после купуваш ми допадна доста, защото не те задължава да имаш складова база а това от своя страна ти дава възможност да продаваш абсолютно всичко.
Позачетох се в постовете на колегите отгоре и това, която обясняват ми се видя доста сложно. Аз не съм се свързвал с никакви доставчици и почти не комуникирам с клиентите освен, ако те изрично нямат въпрос към мен. Нямам недоволни клиенти. Ако случайно доставчика ми е свършил наличността просто връщам парите на клиента.
Готов съм да помогна на всеки, който се интересува за да му разкажа как точно се справям и напредвам. Пишете ми в скайпа - ch_jump3r
Успех на всички колеги в начинанията, с които са се захванали!