Midjourney и други алтернативи за изображения и видео

Здравейте!
Някой ползва ли midjourney, di-d и други за създаване на снимки или видео ?
Да, повечето дизайнери, с които работя вече са се ориентирали към тези сайтове и вадят доста добри материали. За видеа специално не знам, но мисля, че също ще са добри. Доволен съм от изображенията. Честно казано всичко ще премине натам и все по-малко ще се ползват сток сайтовете.

• Like
Реакции: OSH
Да, повечето дизайнери, с които работя вече са се ориентирали към тези сайтове и вадят доста добри материали. За видеа специално не знам, но мисля, че също ще са добри. Доволен съм от изображенията. Честно казано всичко ще премине натам и все по-малко ще се ползват сток сайтовете.
Аз само за удоволствие го ползвам, но не виждам смисъл от сток ..

Midjourney се било ползвало, защото може да си генерира всякакви картинки / изображения и излиза по-евтино, вярно, било се изисквало някаква занимавка, а и безплатната версия има ограничения доколкото знам, както платената е 10 долара за 200 генерирания на месец, може да се напише точно какво искаш или по зададена картинка да ти направи ремикс, който да е различен от оригинала, но същия стил примерно, възможностите са неограничени. Това знам, това споделям. Лично аз не съм го тествал.

• Like
Реакции: OSH
Midjourney се било ползвало, защото може да си генерира всякакви картинки / изображения и излиза по-евтино, вярно, било се изисквало някаква занимавка, а и безплатната версия има ограничения доколкото знам, както платената е 10 долара за 200 генерирания на месец, може да се напише точно какво искаш или по зададена картинка да ти направи ремикс, който да е различен от оригинала, но същия стил примерно, възможностите са неограничени. Това знам, това споделям. Лично аз не съм го тествал.
Както казваш е.

Midjourney изостана доста от конкуренцията. Става за играчка да убиеш някой час, но вече прави много еднакви неща. Всички генерират едно и също, един и същ стил. Картините от MJ се разпознават за секунда, като ги видиш. Последните версии са изключително насочени към портрети - плитък фокус, лице, размазан фон. Детайли на повече от един субект просто няма как да получиш. Дори да оставим това настрана, по-важното е, че е с доста ниска резолюция, не предлага нищо съществено като допълнителни инструменти. + вече половината от заявките са цензурирани, не само откъм голотии, но трябва и да са "политически коректни".

Към настоящия момент Stable Diffusion бие абсолютно всичко. Първо е напълно безплатно. Ако нямате достатъчно як хардуер, просто пускате на облачна видео карта срещу центове на час. Има безброй много модели и излизат нови ежедневно. Всичко е open source. Има допълнителни глезотии като loras, control net и т.н. Сума ти безплатни екстенжъни. Много висока резолюция, безброй ъпскейлъри.

Последно редактирано:

Горе