Не съм се занимавал с афилиейт и ми е интересно какъв би трябвало да е някакъв нормален процент от тези, които са кликнали и тези които са купили? Че нещо не ми се струва наред това да влезнат 100 човека и никой да не е купил.
Имаш и други елементи, преди продажбата. Това е конверсия на продукта (визия, цена, описание, характеристики, и др.), конверсия на сайта, леснота на поръчване и още някои детайлни, които ако са изпилени в оптимизацията на макс би следвало това съотношение да падне. Но както каза ти - трафика си е от голямо значение. А това, че е предизвикал клик в повечето случаи при разнороден трафик не е от голямо значение.
Примерно сайт, който вкарват от търсачката трафик с думите "екскурзии", "почивка в Трявна" и подобни ще прави много по-добри конверсии от това някой информационен сайт на обща тематика и имащ само една категория "Из света", ще има в пъти по-добра конверсия на продукт екскурзия. Нормално. Още в предишните постове фифи се похвали, че е дошла продажба от нейно ревю, което си е много логично, ако питаш мен.
Виж, ако някой с новинарски сайт каже, че има кофти конверсия, това пак е нормално.
А кой викаш е новия рекламодател? Някой голям магазин за бижута ли? Име ли е?