От: От: Windows vs Linux
От годинки съм на Убунту, предоволен съм. Най-вече заради липса на бацили, по-бърз е като че ли също така. Също и няма грижи с лицензите. Някак не ми се снася периодично на най-богатата корпорация. Офисът на М$ си е бая цифра! Има по-смислени харчове на тоя свят....
Просто Linux не е пригоден за обикновения потребител.
Тури един Линукс, и антивирус ClamAV и ClamTK за GUI отгоре. После сканирай старите Win дялове, и напиши резултата. Щото мен ме ВТРЕЩИ!!!Абе замислил съм се да сменя на тъщата вин7 с минт. Тя освен опера, уорд и поуерпоинт и скайп друго не ползва. И много флашки бъкани с вируси си разменят с колежките.
Иначе идея си нема от вин-а. Иначе на всеки 3-4 месеца чистя вируси, активира реве, за нея е драма щото нема идея кво става
Пиша добри думи за Линукс, за да окуража останалите. Не се имам за уникален и подобни. Не е нужно да прилича на Уйндоус, да не дава Господ! Щото е доста по-добър! В Уин има много на брой дразнещи и ненужни неща. Харесва ми спартанския функционален и изчистен интерфейс на GUI-тата на Линукс. Това върви и с по-бърза работа. Няма го онова няколкосекундно и винаги дразнещо чакане да се случи нещо след натискане на десен бутон на мишката.Но ще напиша, че според мен феновете на Linux доста често се изхвърлят, мислят се за мега уникални, или с други думи казано - фанатизират се и силно подценяват другите. Подобно на някои религиозни.
В днешно време освен мишка и клавиатура можем да ползваме и пръстите си върху екрана. Дали това е по-лесно или не... Според доста хора е по-лесно, поне при телефоните. Нали няма да им предложиш на тези да пишат команди за да стигнат до някое приложение?
И не, не съм фен на Windows или антифен на Linux. За мен Windows е адски недодялан като се има предвид колко пари и време са вливани в него, имам и надеждата нещо по-свястно да го изпревари, че ми писна да ми яде хардуера и да ми губи времето с бъгове. Нека да е Linux ако трябва, но за да стане това Linux трябва първо да заприлича напълно на Windows по начин на работа с него, след което да го подмине.
TeamViewer се дъни с някаква грешка, но работи в последствие. Скайп го купи чичко Били, и въобще не е продукт с отворен код. Подкарали са го от немай къде си, и пак работи по-леко под Линукс, с все видео и звук, и без тъпи реклами! Сещаш - няма как да турят инсталацията на Скайп в репото на Убунту център!...
Онзи ден оставих една приятелка за малко на едно временно Ubuntu, прясно свалено, инсталирано и заредено от DVD. Сама намери как да си докара фонетиката, така и не успя да сложи TeamViewer и Skype, но ми изпраща снимки от съобщенията за грешка - неподходяща архитектура и такива простотии. Явно има още какво да се желае.
Сега някой ще каже "Женско от компютър не разбира!" и ще има до някъде право. Но става въпрос за инсталиране на една скапана програма като Skype от линка на програмата. Такова нещо в днешно време и бебетата трябва да могат да го правят успешно от първия път без да се замислят.
Аз пък не съм работил с PS, уча директно Гимп и ми върши работа. Виждаш зор с нещо, щото си се научил на друго. За хилядарка си струва да се понапъне човек, поне така мисля! За краден софт не е опция, налиДа видигна малко темата. Аз съм с уин, но поне веднъж годишно ме избива на линукс вълна. Предния път си затрих уиндоуса и бях решен да мигрирам тотално. Успях да си настроя разни софтуерчета, писани от мен и работещи с бази локално, което беше основното ми притеснение. Лошото дойде при графичната обработка (и не ми казвайте, че гимп-а е намколкопъти по-добър). Та с виното тръгнаха PS, LR и т.н., но крашваха често. Имаше драми с тула за текст супер странно. И най-тъпото - хоткейовете не бачкаха. Пробвах всякакви версии на PS, но всички се държаха супер кофти и всичко приключи трагично.
В тоя ред на мисли каква графична среда използвате за минт-а?
http://www.adcom.bg/produkti/softuer/dizain-i-predpechat/adobe-photoshop-cc-detailAdobe Photoshop CC софтуер за графичен дизайн
Цена:
Базова цена с такса: 788,29 лв
Цена: 788,29 лв
Цена без ДДС: 656,91 лв
ДДС: 131,38 лв