@bhopz въпрос на настройки. Така нареченото Wifi липсва защото си убил Network Manager-а който ползваш.
Като се борих с Убунту и аз имах същия дерт.
Пробвай с това:
sudo start network-manager
или:
sudo service network-manager restart
@bhopz не съм гадател, че да знам какво си правиш на твоята си машина.
Просто си стартирай мениджъра, който ползваш за мрежата.
@bhopz да не опитваш да генерираш забавни истории или питаш сериозно?
Ако си ползвал Wine да инсталираш игра, то действай пак чрез Wine.
Турдно друг път.
Как така си инсталирам играта в C:\ пък не ставало с wine?
За хора като теб има една програма наречена PlayOnLinux.
Един съвет:
Сложи си KDE за графична среда, в пъти е по подходяща за джамджии.
Това някаква реклама на Джамовете ли е?За интернет сървър Линукс , за всичко останало windows
Linux става за всичко, което може да прави един обикновен (че и леко необикновен) компютър.
Linux става за всичко, което може да прави един обикновен (че и леко необикновен) компютър. В момента ползвам Linux Debian с Xfce графична среда + Firefox, от който пиша.
Откъде накъде се очаква някой да поддържа патентована технология на конкретна фирма, в случая М$? Най-голямата простотия е някой да произвежда софтуер, дето върви само на Windows и официално умрелия им кон IE (ActiveX e такова животно). Eдинствено с DirectX ми е терсене, че не мога да играя хакнати игри. Иначе има Steam платформа, и доста читави 3D игри вървят на нея.ще си позволя да цитирам едно мнение от един друг форум.
Защо Warehouse open да не стане платен Warehouse с пълна функционалност за парите на СкладПро?
Защото Linux не поддържа DDE.
Защото Linux не поддържа OLE.
Защото Linux не поддържа ActiveX.
Защото OpenOffice не поддържа RTD.
Защото Linux не поддържа RPC.
И затова просто "не може". Още много време трябва да мине докато започнат да се поддържат основни функции и технологии от далечната 2000 година, въведени още в Windows XP.
Имам 4 decktop-а по дефолт, всеки от тях съдържа двата ми монитора. Инсталирах си един CairoDock, лента много подобна на епълската. Не знам на какво точно се кефиш, вероятно ще може да се подкара на Линукс.Чудесно! Тогава някой ако може да ми препоръча Linux среда в която да може да се направи следното нещо: http://prntscr.com/a60vzi
Това са 3 екрана и всеки има свой независим вертикален таскбар. Всеки таскбар съдържа бутончето на всяка отделна програмка дето е отворена в съответния екран. Бутончетата не са групирани. Да има и Quick Launch меню в което има шорткъти към програми.
Възможно е също така да разкрием информация за Вас като част от корпоративен преход, като например сливане или продажба на активи.
Възможно е също така да осъществим достъп, да разкрием и запазим информация за Вас, когато добросъвестно считаме, че това е необходимо за:
спазването на приложимото законодателство или в отговор на валиден законен процес от компетентните власти, включително от правоприлагащи органи или други правителствени агенции;
...
оперирането и поддръжката на защитата на нашите продукти и услуги, включително за предотвратяването или спирането на атака срещу нашите компютърни системи или мрежи; или
защитата на правата или собствеността на Microsoft, включително за прилагането на условията, управляващи използването на услугите – въпреки това, ако получим информация, че някой използва нашите продукти или услуги за трафик на открадната интелектуална или физическа собственост на Microsoft, няма да разглеждаме сами личното съдържание на клиента, а вероятно ще отнесем въпроса към правоприлагащите органи.
Кое точно му е качественото и незаменимо в ActiveX? Всички изброени си имат аналози. Еле пък в 2016 да тръгнеш да пишеш за ActiveX дето е само на IE, и да не ползваш HTML5 (дето върви на всички ОС и браузъри) ... Meга тъпотия си е, какво да е! На всичко отгоре ActiveX може да разнася и вируси, и трябва да му се доверяваш както на exe-тата.Човекът има в предвид че няма нищо подобно за да може да се напише качествена програма.