Уърдпреско
Active Member
Мисля че на тези две графики са им еднакви имената и е разменено отгоре коя за какво е Ако правилно съм разбрал трябва да е за брой заявки горната а долната за време за пост
Оправих го. Много благодаря!
Мисля че на тези две графики са им еднакви имената и е разменено отгоре коя за какво е Ако правилно съм разбрал трябва да е за брой заявки горната а долната за време за пост
Както написах въпрос на сетъпи и know how, сървъра може да има и 3-5-8 споделени IP както клиентите на ротационен или друг приницип могат да са разпределени и мейлите могат да минава през съвсем разлино не е задължително да е през главното ... просто трябва да си познаваш сетъпа и възможностите (с един ред става да го смениш)
Сега на запад е модерно да се сканират софтуерно и изходящите мейли и да им се дава спам скор и на база това да се прави изходящо филтриране (като никога да не хване легитимен просото защото спама си личи)
Иначе да винаги може да си ползваш впс само за теб въпрос на софтуер и разходи който доста пъти са по високи за да докараш това което дава като възможност клауд линукс при споделения хостинг (които е много близо до ВПС-и от контеинерен тип, VZ, LXC)
относно настройките alt-php е доста гъвкаво от към версии опции за модули има подобни екстри а от скоро има и Node.JS селектор общо взето над 90 процента от най различните нужди за сервиране на уебсайт са налични и е направено да е удобно за настройка с малко кликове
https://coolicehost.com/billing/kno...-Settings-on-our-cPanel-VPS-Hybrid-Plans.html
Отговорите на всички въпроси отгоре е, че не може. Cloudlinux е софтуер за ограничаване на потребителите в една операционна система. Целта му е да забавя сайтовете, които имат нужда от повече ресурси, за да работят нормално. Аз не харесвам този подход, защото предпочитам сайтът ми да работи бързо постоянно и да не бъде ограничаван софтуерно. добро решение от споделения хостинг.
я вземи графиката на И.Иванов и под всяка колонка напиши кой, какъв linux използва и пак помисли.
Използването на много IP-та на ротационен принцип е поредният опит от тип "кръпка" за подобряване на положението. Този метод не гарантира 100% успех, защото в един момент един от тези IP адреси ще бъде блокиран, защото някой е спамил и твоят имейл изпратен до твой бъдещ голям клиент няма да пристигне. Ако се използва собствен сървър, който идва с отделен IP адрес, този проблем автоматично изчезва.
Човек пишеш като някой сблъсквал се с проблема само на теория
имаш 5 споделени IP на сървъра на всяко по 10 сайта, всяка група от сайтове изпраща през споделеноте на което са, при проблем са засегнати са 20%
С няколко бързи команди в меилипс, само пренасочваш останалите 9 сайта през някое от чистите 4, спираш изходящите мейили на проблемния акаунт докато го оправят (вече мисля един клик, преди беше с команда през api-to)
Време за отстраняване на проблема 15 минути, след това като си оправят проблема чистиш IPто
Ако на клиент са му нужни 100% гарантирани ресурси или нещо по-екзотично като софтуер (в повечето случай не са) ще си ги получи на ВПС, но й ще си струват парите, като разход за поддръжка, ресурси и софтуер само за него... Други по-особени предимства с навлизането на Cloud Linux и добре планираното използване на ресурсите и възможностите вече НЯМА и затова се хванах да пиша в тази тема ...
....
Човек пишеш като някой сблъсквал се с проблема само на теория
имаш 5 споделени IP на сървъра на всяко по 10 сайта, всяка група от сайтове изпраща през споделеноте на което са, при проблем са засегнати са 20%
С няколко бързи команди в меилипс, само пренасочваш останалите 9 сайта през някое от чистите 4, спираш изходящите мейили на проблемния акаунт докато го оправят (вече мисля един клик, преди беше с команда през api-to)
Време за отстраняване на проблема 15 минути, след това като си оправят проблема чистиш IPто
/QUOTE]
Не искам да ви спамя спора, но с последното мнение на NS1 съм съгласен.
Не знам защо от тази тема излиза че споделен хостинг е почти толкова добро като виртуален сървър, а виртуализацията е, едва ли не, по-добре от bare metal, понеже уплътнява ресурси.
За сигурност ми е по-трудно да говоря, но тези три услуги нямат никакъв паралел помежду си от гледна точка на производителност понеже или имаш метала само за себе си, или не. При виртуалния сървър вече зависи и от това кой е доставчика, но да кажем че само при най-лошия вариант споделения хост ще е по-бърз.
Спорът, според мен, е абсолютно безмислен. Целта на Cloudlinux е доставчика да успее да събере на една машина повече клиенти и те да не си пречат един на друг, особено когато един или повече от тях се окаже, че иска да прави простотии. Има и добавена сигурност от cagefs, за която разчиташ на разработчика и се надяваш да няма проблеми.
Съвсем извън темата: OVH и Online.net са двата доставчика, които освен цена и автоматизация не могат да предложат нищо, заради което да искам да съм им клиент. Имам няколко сървъра в Канада от OVH и това е единственото място, на което стават за нещо. Във Франция и Франкфурт ги махнах.
Ако на клиент са му нужни 100% гарантирани ресурси или нещо по-екзотично като софтуер (в повечето случай не са) ще си ги получи на ВПС, но й ще си струват парите, като разход за поддръжка, ресурси и софтуер само за него... Други по-особени предимства с навлизането на Cloud Linux и добре планираното използване на ресурсите и възможностите вече НЯМА и затова се хванах да пиша в тази тема ...
незнам дали помниш времето преди как масово ISPтата нулрутваха сървъри за 24 часа или повече дори и при няколкостотин мегабита атака (направо беше смърт за малките хостинги)
@ns1bg аз съм клиент който иска 3 ип адреса, месечно плащам по 150 лв за хостинг, може ли да ми пуснете такъв - не . точка Всеки друг може
Неправилно ни преценяваш... За процентите като калкулираш тези 20% въху 10 сървъра става на 2% и това е процента без да се смятат допълнителните защити като ги калкулираш и тях се получава процента цифра много близка до нулата ....
То няма как да се забрави, защото много продължават да го правят и до днес, за съжаление. Факт е, че OVH имат сериозна защита. Може би не отдавам достатъчно значение на това, въпреки че е доста важно. Би било страхотно ако бяха малко по-добре свързани извън канада, не като скорост, а като рутинг.