Е добре де, замисли се първо що за машина е това. Замества диафрагмата (този мускул, който ти движи белите дробове), и за да стане това те дрогират за да влезеш в безсъзнание и да ти се изключат всички мускули, включително и дихателния (предполагам), и после започват да ти вкарват кислорода под налягане, което може да се увеличава.
Първо, за чих хой ти трябва заместител на диафрагмата, когато напълно си работи? Не съм чувал прехваления вирОс да засяга мускулите все още, еле па дихателния. Но съм чувал, че един вид ти запушва белите дробове с каквато и да е там слуз. И като са запушени, кислорода в кръвта започва да спада и съответно показанията на онази машинка дето се закача на пръста стават под 90%. Така, и като те закачат на респиратора това как точно ти отпушва белите дробове? Ми никак, пак са си запушени. Но вече имаш машина, на която можеш да й врътнеш волумето малко повече, с цел да се повиши и концентрацията на кислород в кръвта. Сигурно се повишава временно, докато не започнат белите дробове да се раздират от налягането. После намалява. И какво правиш като намалее - увеличаваш волумето още малко. Дробовете още повече се раздират, но увеличаваш още. И така докато човека почине. Тоя разказ съм го гледал в едно видео още средата на 2020. Лошото е, че ми звучи супер логично и не мога да си представя защо някой ще иска да сложи човек със здрава диафрагма на уред, предназначен за съвсем друг тип случаи.
Ще припомня, че съм виждал моята собствена баба как в безсъзнание заради инсулт (значи с много повреден мозък) успяваше да диша геройски докато развиваше пневмония от застоя на леглото. Сигурен съм, че диафрагмата си работи без грешка при пневмония и няма нужда да бъде замествана от машина. Трябва просто да се отпушат белите дробове, което вероятно при повечето случаи би станало от само себе си за 2-3 дена, и особено при подходящо лекуване, както се е правило преди 2020.