Ето защо самотните души като Тедката толкова безрезервно вярват във всички абсурди на създалата се ситуация. Бих казал задължителен материал за всички, макар че е леко дълъг.
Значи за да бъде толкова лесно хипнотизиран, Тедката е имал:
1. Слаба връзка с хората около него
2. Липса на смисъл в нещата, които прави
3. Натрупано безпокойство, без да може да определи от къде идва или как да го реши
4. Натрупани неудовлетворение и гняв
Изведнъж сред цялата тази обърканост и безцелност се появява могъщата Корона и му дава стимул в живота. Тедката вече вижда причина да се бори за нещо. И не е сам, защото има много такива като него. Носене на маски, спазване на дистанция - това вече са любимите му занимания, защото ги прави заедно със своите съмишленици. Вече има и цел в живота - да смекчи кривата, да спаси бабите (освен тези преди него в аптеката), да помогне на лекарите. При целият този нов смисъл на живот е готов дори да предложи тялото си за многообещаващ медицински експеримент. И разбира се да се бори срещу онези, които не виждат света по същия вдъхновяващ начин.
А когато аз съм му повтарял "Тедка, мисли логично, разсъждавай", той ме е чувал като един дразнещ глас, един от многото, които сякаш искат да го отдалечат от новата му светлина в живота. "Не, не искам, няма да те слушам" си е казвал той, влюбен и загубен в неговата прекрасна Корона, извор на обърканост за мнозина, но донасяща нов ред в неговия досега объркан живот.