Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
М/у другото, ако не сте обърнали внимание на статията в naturalnews.com, това е прогнозата:

50% от ваксинираните ще са мъртви до 5 години

Засега приех че е спекулация, направена на база на сериозните проучвания, с цел шок и кликбейт.
 
Natural News (formerly NewsTarget, which is now a separate sister site) is a far-right, anti-vaccination conspiracy theory and fake news website known for promoting alternative medicine, pseudoscience, and far-right extremism.
The website sells various dietary supplements, promotes alternative medicine and climate change denial, makes tendentious nutrition and health claims, disseminates fake news and espouses various conspiracy theories and pro-Donald Trump propaganda.
Лъжат като разпрани, за да правят пари от хранителни добавки. Най-старият номер в историята.
 
"He who sacrifices freedom for security deserves neither"
Това си остава лозунгът на последните почти две години. Споровете са напълно излишни.
 
Радвам се, че можах да гледам цялата пресконференция, но, за бога - кой идиот реши да озвучи клипа така, че да ти гръмне главата. През цялото време се напрягах да чуя какво се говори през зверския сауд, като от филм на Нолан. То бива творчество и самодейност, но нещата е добре да се правят с мисъл.

Съгласен съм за музиката от видеото. Тъпо изпълнение.
 
Какво падение - от сп, Нейчър до уикипедия като факт-чек ресорс. Издишаш, ташак. Издишаш като всеки надут балон, докоснат от иглата на фактите. :) :) :)

Ето това заслужаваш:

"He who sacrifices freedom for security deserves neither"
 
Wikipedia от доста време се държи от левичарски подлоги.
Наскоро гледах интервю с основателя й.

"про-Тръмп", far-right" са им най-често използваните определения за всеки редови републиканец.

 

Snake-oil salesmen have pushed false cures since the dawn of medicine, and now websites like Natural News flood social media with dangerous anti-pharmaceutical, anti-vaccination and anti-GMO pseudoscience that puts millions at risk of contracting preventable illnesses.
 
Още по-интересен е феноменът ЖУРНАЛИСТИ, уикипедия редактори и модератори в разни социалки да определят кое е фейк нюз и дезинформация по МЕДИЦИНСКИ теми...

 
Последно редактирано:
Оууу, опитните мишки излязоха от дупките и вирнаха глави.

Насилествено налаган "медицински" препарат бил с еднакъв статус с този на кока кола. Колко много трябва да си ритнат в главата, за да поддържаш тая абсурдна аналогия??

Евродепутатите (хората, които ни представляват в ЕС) нямат право да видят документи, изготвени уж за решението на наш (на хората) проблем??? И това е нормално???

Пичове, много сте зле. Робският манталитет е характерен за глуповатите и безхарактерните. Тук имаме представителна извадка за истинността на това твърдение. :)

Айде, честита защита. Ние незащитените се надяваме, че с вас всичко ще бъде наред

Важното е да ти се покаже договора и съставките. :) А ти колко трябва да си изперкала, за да помислиш, че някой нещо ще ти каже на теб, или на някакви други лалугери. Ако решат и имат основание, ще разкрият, и както казах, ако това ти е водещото, направи си за хапчета. В аспирина знаеш ли какво има или мантуто? Да не говорим, че дори в кренвиршите ме си наясно.

Всички се надяваме да сме живи и здрави, ама има един специален тип идиоти от твоя лагер, които вече си купуват сертификати, плод на крайно антиваксър разтройство. Явно са им скъпички тестовете, за да си шават завалиите. Такива педерунгели, които не ги притеснява да правят каквото и да е, защото за безсмъртни и не уважава собствения и живота на другите, егоисти, за които няма какво да кажа. И ако ваксърите си заминат другите са обречени, защото определено не са по-умната част от населението, нищо, че така си мислят. Казах ти, седи си у дома, пуши си по една кутия цигари, и изпълзи като всичко мине. Ако решиш да ходиш някъде, нособрък, гъзобрък и шавай. Щото нещо много ценно ще свършиш за света. :)

Да ти имам задклавиатурния революционер. Като ти е засегната свободата, лягай гола пред МЗ, писането тук доказва слабост и двуличие. Робите са именно тези, поставящи себе си в такова положение. Робството обхваща определена група хора, в този случай големите четанки и егоисти.

И пак ти казвам, давам ти сравнение, не аналогични примери. Примери, че запазване на такава тайна е практика.
 
Това са пълни глупости. Писани от антоваксърски помияри.
М/у другото, ако не сте обърнали внимание на статията в naturalnews.com, това е прогнозата:

50% от ваксинираните ще са мъртви до 5 години

Засега приех че е спекулация, направена на база на сериозните проучвания, с цел шок и кликбейт.
Сайтът е пълен с лайна, разгледай и виж. Някой седнал да прави новини за неща, които не разбира, колко типично.
 

Прикачени файлове

  • FB_IMG_1636317256486.jpg
    FB_IMG_1636317256486.jpg
    91.8 KB · Преглеждания: 5
Още по-интересен е феноменът ЖУРНАЛИСТИ, уикипедия редактори и модератори в разни социалки да определят кое е фейк нюз и дизинформация по МЕДИЦИНСКИ теми...
По тоя повод цяло предаване в стил "щом лети, значи е птица":


Ето някои интересни цитати:

"В днешно време ако някой реши да създаде една такава масова психоза, той би имал тотален абсолютен успех. Защото той ще използва всички възможни канали."

"Дезинформацията се крие навсякъде около нас - в екраните на компютрите, телевизорите, на телефоните които почти не напускат ръката ни. В социалните мрежи, в коментарите и публикациите, които преминават пред погледа ни всеки ден."

"Когато нямаш способността да оценяваш информацията, да я свериш със здравия си разум или с друг източник, много лесно лапваш на това което ти звучи най-интересно и най-сензационно"

"Хората, които четат определени медии не желаят да се вслушат в друго мнение, не желаят да погледнат друга гледна точка"

"Проучвания показват, че фалшивата информация се разпространява в пъти по-бързо от достоверната и проверена такава"

"Експертите са категорични, че най-добрия метод да се преборим с дезинформацията е именно да я проверим"

"За да проверите дали не сте попаднали в мрежата на такива сайтове... вземете цитат от материала и го пуснете в Гугъл, да видите колко сайта пускат 1:1 с печатните грешки същия тоя материал"

"В случая дезинформацията, било то целенасочена или пък просто от хора, които искат от това да печелят, просто е опасен... там става въпрос за човешко здраве и живот"

"Изпитвайте съмнение за всяко нещо, което видите"

Не е ли интересно как същите неща ние ги мислим и приказваме вече потчи 2 години?

Масова психоза, създадена от "някой", криеща се навсякъде около нас - в екраните на компютрите, телевизорите и телефоните. Психоза, която някои хора намират за много сензационна и я лапват. Не желаят да се вслушат в друго мнение, освен в това което се пропагандира от медиите. Коя информация се разпространява по-бързо от тази по телевизорите? Кой си проверява информацията във факт-чек сайтовете? Колко медии приказват едно и също, 1:1 (всички)? Кои компании печелят милиарди в момента, продавайки продукти засягащи човешкото здраве и живот? И кой предпочита да не изпитва никакво съмнение за нещата, които вижда по медиите?
 
Странно, но никой тук не си задава въпроса защо някой хора се ваксинират и поддържат целия този цирк?

Не защото всеки от тях вероятно 1 на 10 се страхува от вируси. Основния им страх е, че е застрашен начина им на живот. Тези хора са вложили години в образованието и кариерата си. В един момент им се заявява: Ваксинирайте се иначе ще загубите всичко и дори живота си.

Човешката природа е странно нещо. Когато става дума за живота даден индивид може да игнора почти всички до момента в който е пряко заплашен. Тоест може да знае с десетилетия за вредата от пушенетo, вредните храни и т.н. обаче хич не му дреме.

Засегнеш ли обаче достъпа му до блага извоювани с труд или измама гледйа какво става, засегнеш имагиерната му свобода също.

В крайна сметка всичко опира до стандарт на живот. Хората оцеляващи ден за ден и в България и по света не им дреме за пландемии, фейк новини или дали на Меркел и е дошло. Тез се борят всеки ден.

Но тези дето го играят "умни и красиви" но не става чеп за зеле от тях лесно се поддават на манипулации като тази която наблюдаваме сега. И за съжаление ще става все по-зле...
 
Последно редактирано:
Странно, но никой тук не си задава въпроса защо някой хора се ваксинират и поддържат целия този цирк?
Вероятно всеки знае покрай хората около него. Тези около мен и такива дето не познавам лично, но им знам причините:

- Приятел от скоро, под 25, на който дядо му почина, вакснал се е след този случай.
- Пак приятел от скоро, под 25, млад, шефката му имала не знам си ква хронична болест, казва че се е вакснал заради нея.
- Приятел от години, под 25, не му пука за здравето му, ваксна се за да може да си посещава ресторантите и фитнесите.
- Родителите на горния, вакснаха се преди месеци... така решили един ден и двамата боц. Според мен в лек параноичен пристъп. Жената имаше панически атаки миналия декември, мислеше си че е короната.
- Още двама приятели, не съм ги разпитвал защо, но нито са параноици, нито анти-нещо си. Вероятно са се боцнали за да нямат затруднения в работата и контактите с хора.
- Една жена, за която знам че е от баш параноичките и обича да споделя лошите новини, вярва на цялата психоза. Ясно защо се ваксна.
- За друга жена знам, че всичките й колеги били вакснати и тя не се чувствала добре така, чувства се като отлъчена и иска да се ваксне за да е отново като тях.
- Една приятелка не иска да се ваксва, но майка й я натиска, също не иска да я глобят.

Знам и такива, които не искат да се ваксват и засега са между капките, не им се налага наистина.

Усещането ми е, че ваксващите се поради вяра и за собствена защита са една шепа. Голяма част са на кантар, който се накланя от медиите и се ваксват защото така се говори, под натиска на околните или работодатели, или за да могат да си ходят насам-натам по-лесно. И също толкова голяма част са тези, които не искат да се ваксват и смятат цялата работа за измислица.
 
Голяма част са на кантар, който се накланя от медиите и се ваксват защото така се говори, под натиска на околните или работодатели, или за да могат да си ходят насам-натам по-лесно.
Точно защото ще бъде засегнат начина и стандарта им на живот. Тоест правят го защото са притиснати в ъгъла.
 
Точно защото ще бъде засегнат начина и стандарта им на живот. Тоест правят го защото са притиснати в ъгъла.
Така е. Сещам се и за една друга ситуация, при която хората все повече се въвличат и свикват с нея - данъците и касовите апарати. Някога нямаше масова електроника, как и колко са се отчитали тогава не знам. После се появиха касови апарати с памет в тях и започнаха да задължават хората да ги ползват. Клиентите пък бяха склонявани да изискват касова бележка, пишеше го на вратата на магазините. Който можеше, манипулираше продажбите... кога издаваше бележка, кога не. После ги свързаха и с интернет... сега мисля че са така. Дори някога да са били против, хората вече са свикнали с касовите бележки в магазините. В други магазинчета (за дюнери и т.н.) пък не дават касови бележки и никой дори не пита за такива. Хората са свикнали и с идеята да плащат данъци. Приема се като престъпление да не го правиш. Реално това е рекет от страна на държавата, но се прави от толкова отдавна, че повечето хора вероятно не могат и да си го представят по този начин. Ако ги питаш ти казват - това е държавния бюджет, за училища, пожарна, полиция, болници, пенсии и т.н. Нищо, че държавата използва полицията при нужда за да налага волята си, а другите неща винаги са много по качествени когато не са държавна услуга.
 
По темата дезинформейшън може да гледате в тубата един клип ху олнс дъ лорълd
 

Горе