Много съм доволен от развитието на нещата в политически план. Не от нашите - вчера Боко, днеска Киро и Асен, утре ще са други, бързите прессъобщения преминават през очите на зрителя и шоуто върви. Не ги следя, признавам - доскучава ми.
Обаче, виж, в световен политически план става все по-ясно, че въртенето на устойчив бизнес минава през задължително съгласие с правилните гл.т. по основни въпроси. Влизаш в кой да е сайт на бизнес организация, изпишеш някой от основните, ужасно противоречиви иначе въпроси, и - о, чудо - винаги откриваш една и съща гл.т. Разбира се сякаш от само себе си: съответният основен противоречив въпрос е поставен на същата плоскост с други, съвсем ясни въпроси. Така че отговорът му е също толкова напълно ясен, според всяка от независимите организации.
Ясно: бизнес развитието върви комплект със задължително единомислие по основните, ужасно противоречиви иначе въпроси. Това не помня да го е имало чак толкова в демократични времена. Е, тя демокрацията е система на управление, а свободата е лично усещане, както се казва. Но е впечатляващо да наблюдаваш като съвременник скоростното всмукване на демократичното развитие в тая тясна форма. Като влезе съвсем в нея, се очаква и да го вакуумират за дълготрайност.
Та това следя с интерес - отговорът ни на международните "предизвикателства". И според мен, който се труди яко и желае да се развива в бизнеса по западен модел, в прозрачните западни условия, получавайки за труда си това, което му се полага, без да го крадат и възпрепятстват прекалено (както тук), заслужава да получи шанс за развитие именно на Запад. И аз го пожелавам на всеки, който го иска. Справедливо би било.
Щото подозирам, че исторически доказаното особено местоположение на милата ни рОдина - а не "лошата" ни реакция на м/народните предизвикателства, типична за народопсихологическите ни особеностите - отново може да ни спести това отваряне към западния модел на развитие, вървящо със задължително единомислие по основните гл.т. Ако стане така, някои ще бъдат разочаровани; други - съвсем няма да бъдем.
Остава да видим дали ще стане така, и: 1.Какви ще бъдат дългосрочните последствия за нас. Ще се олицетвори ли родната мъдрост "Всяко зло - за добро" и наглед грешното, за което сме безспирно порицавани, ще се окаже правилното.
Не бих слушал някой, който ме убеждава, че всички изредили се довчера полит-мутри са сътворили нещо добро и не са забавили развитието ни по западен модел. Точно това направиха: напапкаха се, осраха, спряха развитие на бизнеси и кариери, прогониха няколко милиона души (м/у които и доста читави). За мен спор няма. Но какво ще се окаже занапред това последователно невписване в световното развитие, вървящо в комплект със задължителните за покритие гл.т.? Интересен въпрос.
Или напротив: 2. Грешното спрямо м/ународното си е грешно и ще сърбаме яко попарата.
Или пък 3.Просто ще получим загрижено активно съдействие за вписване в м/ународните задължителни гл.т.
Смея да твърдя, че отговорът съвсем не е толко ясен, колкото изглежда на пръв поглед.
Хубава дата е: 12.12.2021 Много 1-2 се събират и в тая чест реших да оспамя с един-два абзаца иначе хубавата тема, отворена от биаро. Той е широкоскроен и няма да се разсърди. Специално съкратих и дължината на изреченията, от уважение към предпочитанията на една определена потребителка.