В Швейцария провеждат референдуми за инсталиране на сфетофари, а ние тук се плашим от волята на народа? Нещо новите демократи ми идвате too much малки диктаторчета. Той Асенчо циганчето решава и кой да управлява страната ни. Я да му отнемем това право, а? И без това правителствата не ги избираме ние, а ги назначава чистачката на третия заместник на некой секретар в сащ-ското посолство.
Да, и ние ще се радваме на това. За жалост примера със Швейцария не е подходящ, там хората и тяхното самосъзнание е много по-напред. Дали искаш някой, който си мята фаса през прозореца на 15-годишната кола, за да не си я цапа вътре, да има равен глас в теб тук?
Съмнявам се. Или такъв, който е нареден за помощи пред баба ти, която цял живот е работела, и пак е под въпрос социалните на кой ще дадат повече пари. Тук референдумите е редно да се правят, и съм много ЗА. Задължително трябва да се пита народа. Но за жалост народа, или поне голяма част от него, вече не е това, което мислиш, че е. Предполагам си забелязала.
Идеята е да се доближим до някой модел, който е бил на равно с нас, и е успял в пъти по-добре да стане бяла държава. Чехия, Австрия, Хърватия. Никой не иска, или поне не се надява на Швейцария, Германия, Франция. Нека почнем от малко по-ниско ниво.
Всичко, което се случва в момента, не само ни отдалечава от тази идея, но на практика ни мести под линията за изплуване, в не много добра посока. А тук идеята е една, да сме зависими от някоя голяма сила....и това е вариант, и то такъв, който имат повечето малки, но стратегически държави. Лошото е, че ние попадаме на доста алчни и продажни люде, които освен, че свирят чужда песен, крадат и прячкосват за последно, и са толкова увлечени в това, че не виждат, че нищо не се върши като хората. Някакви далаверки от рода на кой ще строи пътищата, до общински заеми на безценица и европроекти, потънали в нищото, са само част от цялата кочина, в която се тъпче всеки ден.
Нанди, много се радвам, че искаш отново избори. Но ще бъдеш още по неприятно изненадана какво ще дойде след тях. А по време на организирането им и провеждането - пълен стоп на държавата отново. И така, с пандемии и глупостите на последните - България започва да губи десетилетия, в които може да просперира. Радвам, че имаш мнение, но не ти я много ясна крайната цел, защото такава няма да има в постоянното въртене на 4 партии, които си купуват други партии, които са изградени от едни и същи политическо обременени лица. И не съм видял някъде да съм се застъпвал за тези убавци.....споменах, че 4ти избори вече тотално ще ни забият. Не мисля, че греша в това. А което е още по-страшното, след тях следват същите унищожители.