Според мен по-добро от новото строителство няма - не разбирам хората които дават почти същите пари за апартамент в блок на 30 години - дори и да уцелите саниран съседите са си същите - по-голямата част дървени философи, пенсионери и тук там някой с който може да излезеш на глава.
В новото строителство си купуваш и съседи - млади, най-често възпитани хора с възможности, с които се живее много по-лесно, а когато блока ти е заобиколен с още нови блокове дори като отидеш до магазина срещаш възпитани хора.
А най-добрия вариант е да изберете апартамент в блок на 3-4 години - некачественото строителство вече ще си личи, но трябва да се прави компромис с изложение / етаж - а при сегашния пазар почти невъзможно защото всичко се продава още на зелено, но винаги има хора купили 2устаен апартамент преди няколко години, вече са с бебе и искат по-голям.
Друг вариант е от качествен и доказал се строител там може още на зелено.
Абе като гледам моите съседи 50% са Ок, другите не съвсем. Да не говорим, че имаме поне 3 апартамента със собственици, които отдават на който им падне имуществото си, което е предпоставка за какви ли не, от къде ли не. Дори няма никакъв подбор човек. Щом си плаща, става, а това, че през ден мъжа бие жената, нема проблем. Кооперациите са буквално в терасата ти. Една много яка причина да не ходиш много много разсъблечен из вас, а и дума не може да става за криене на вещи.
В големите, стари блокове е пълно със всякакви, но там си е и едно мини село все пак. 16 етажа по 4 апартамента, средно по 3ма души и ето ти около 200 души. И това е само вход А, примерно. Малко по-тегави са нещата, защото повече идиоти има, така е. Но %-тово, не мисля, че са повече от тези в малките кооперации с по 5-6 етажа.
И това, че е на 30 години, поне знам, че е строено с мозък. Сегашните 2000+ година направо като ги гледам се чудя тия сериозно ли са мислили така докато са го правили. Може ли гаражите (давам реален пример за кооперация около нас) ти да са зад блока, а до тях да се стига минавайки през главния вход, и всичко отдолу да е плочки? Вече има едно 5-6 плочки за смяна. Много ясно, че като минават коли по над 2 тона ще таковат мамата на каквито и плочки. Но мозък, кво да кажа. Междублоково пространство....няма такова животно.
Възпитанието на хората....това е квито ти се паднат. Масово и младите с разхлабени нерви не ги слушат главите. А да, и едно много яко нещо - паркирането върху тротоарите. Това велико хрумване. От него нашите съседи и аз включително се опитваме да дадем живот на тротоарно дърво вече за 3ти път.
Не съм песимист човек, но няма да го бъде.