Какво стана с банка ДСК

Според новите тарифи, тегления от банкомат вече се таксуват в проценти. Ако теглите от банкомат на ДСК таксата е 0,15% и мин 0,30 лв. Ако теглите от банкомат на друга банка: 0,20% и мин 1,5 лв.

Дали и други банки ще ги последват?
 
Всички ще ги последват. Мой познат имаше вчера гневен пост във фейса как пощенска банка са си направили вътрешнобанков превод 4 лв.,от 2.5 лв.

Ето и още инфо:


Не е само ДСК. Масово ще се случва.
 
Какви алтернативи използвате на обикновените банки? Аз използвам Revolut и iCard. Но те далеч не са за теглене на кеш. Имат лимити за такива операции и също не е никак евтино.
 
Зависи дали се ползва като физическо или юридическо лице.

ПИБ по принцип имат една идея по-добри условия от другите за физически лица, макар че си вдигнаха цената на месечния пакет последната година почти двойно. Но за около 5 лева на месец такса получаваш - безпалтно теглене от ВСИЧКИ банкомати в страната, независимо на коя банка си. А тези на ПИБ дават теглене по 2000лв. на транзакция, както и можеш да си сложиш висок лимит на картата при който за 24ч. можеш да теглиш 4000лв.

За юридически лица е по-сложно. В ПИБ срещу 10лв. на месец можеше да теглиш от техни банкомати срещу 0.30лв. на теглене, пак до 4000лв. на ден (2 х 2000лв, т.е. 0.60лв. такса, за да изтеглиш 4к).
Също така има пакети, почващи от около 20лв. при които получаваш и безплатни преводи и възможност за теглене на каса на суми от рода на 2-4 хил. лева на ден без такса. Тази информация е акутална към юни месец тази година, тъй като след това вече не ползвам ПИБ за фирмена сметка.

Но това канцерогенно образувание ДСК следва да се избягва на всяка цена.
 
Но за около 5 лева на месец такса получаваш - безпалтно теглене от ВСИЧКИ банкомати в страната, независимо на коя банка си.

Къде го има тази нформация? Не намирам такава в сайта им. Едит, видах ги: https://fibank.bg/bg/chastni-lica/bankirane/bankovi-paketi

А към коя банка си премести фирмените сметки и защо?
Благодаря
 
Къде го има тази нформация? Не намирам такава в сайта им. Едит, видах ги: https://fibank.bg/bg/chastni-lica/bankirane/bankovi-paketi

А към коя банка си премести фирмените сметки и защо?
Благодаря
Да, това са. Аз съм на този от 4.90лв. на месец
Иначе за фирми ето ги пакетите: https://www.fibank.bg/bg/biznes-klienti/bankirane/bankovi-paketi

За определен период бяхме на този от 58лв. на месец, защото имахме две сметки - лева и евро и за всяка по 10-15 лева на месец само такса не си струваше, тъй като тоя пакет даваше и доста безплатни преводи + тегеления и т.н.

Сега имам само една сметка в ПИБ, която ползвам, за да си плащам рекламите във ФБ, тъй като техният крус на превалутиране ми излиза най-изгоден и съм на плана от 18.50лв, като тук-таме пускам и някой превод като ми свършат безплатните в Прокредит.

Защо се изместих от ПИБ можеш да откриеш в темата тук.
 
Всички ще ги последват. Мой познат имаше вчера гневен пост във фейса как пощенска банка са си направили вътрешнобанков превод 4 лв.,от 2.5 лв.

Ето и още инфо:


Не е само ДСК. Масово ще се случва.
пощенска ми взеха 9 лева за теглене на банкомат на друга банка аз 200 лева, айде у лево и двете им карти си ги взеха
 
Хубава или лоша, красива или грозна ДСК е най-голямата банка в страната. Почти винаги като е имало проблем с онлайн банкирането им при първо обаждане по телефона (от тяхна страна) са се опитвали да ми държат тон, но всичко се е преустановявало на мига, а проблема е бил решаван.
Онлайн банкирането им е удобно, въпреки че от време на време имат проблеми с СМС известията. Но като цяло си вкараха в ред нещата.
Таксите ги вдигат, но ако не се вдигнат много цените на пакетите, човек ще е по-добре да се придържа към плащане на пакет и цъкане без такси. Иначе да теглиш и плащаш в кеш лека-полека излиза от мода или поне идеята е да излезе.
 
mypos са добре за фирмена без такса за обслужване.
Icard по горе някой писа че е висока такса за теглене на кеш....
Незнам беше около 1лв теглене и превод 0.80ст
tbi също са добре. без такса за обслужване ако е без физическа карта, само онлайн банкиране, такси за вкарване в сметката и теглене на каса е безплатно, такса превод по банков път е 0.50ст.
 
Абе една статия си купи за сайта, дори това е инвестиция. :) Иначе бизнеса харесва хора с твоето мислене. Да имат хората да харчат и да държат, а като изкарат промоция, юруш на бананите. :)
 

Горе