Нали питаше дали съм купил нещо, че не съм ти се похвалил. Купил съм.
Бе гледам ти портфолиото и всичко е много хубаво, ама не мога да разбра защо не ми излизат сумите при инвестираните и платените средни цени? Смисъл Avg Price Paid x Share != Money Invested
Явно не винаги четеш какво пиша.
Заради опциите. Бях ти споменавал, че продавам out of the money Call опции за да свалям средната си цена.
Пример с Тесла: месечна опция с делта 0.039 (3.9% шанс да ми вземат акциите) за $1600 страйк с цена около $3.5 на контракт са ти $350.
И NVDA: делта 0.22 за $300 страйк с цена около $4.5 са $450 на контракт.
Една от причините толкова да съм ентусиазиран, че ще има сплит: Тесла е изключително волатилна акция съответно премиума е много скъп и ако се разделят пак на 5 това означава, че ще имам за 7 контракта.
Няма логика да имаш дълга позиция и да не я хеджваш срещу спад. Ако те е страх от внезапен ръст просто избираш страйк по-нагоре. И $50 да вземеш пак е по-добре от $0.
Около 2г. го правя това, по-рано не знаех.
Интересното е, че бая разлика се е натрупала и ако извадя премиума ще е с 0.06% под SPY, което пак е добре, НО моето портфолио има
в пъти по-висок риск от SPY и на всичкото отгоре идея по-малка доходност...
Което пък пак показва, че май няма по-добра инвестиция от индекс. Ще излезе прав колегата, с който спорих в офиса преди няколко седмици.
Едит: без покупката на $864 от 2022г. нещата изглеждат по-добре.