Колеги, коментирайте окупацията на СУ

От: Колеги, коментирайте окупацията на СУ

Селчо, хайде обясни ми как ще има обединение на база български интереси, след като бск и дпс има/купува ромски гласове?
Селчо, ВСИЧКИ КУПУВАТ. Не мога да разбера упоритото премълчаване на половината от истината. И кой въобще от "опозицията" работи за българските интереси. Дай един пример.

Селчо, ВСИЧКИ КУПУВАТ. Не мога да разбера упоритото премълчаване на половината от истината. И кой въобще от "опозицията" работи за българските интереси. Дай един пример.
Мани я тази псевдоопозиция. Тези, дето реално управляват, са ни ги спуснали тези две червени партии и ни лъжат, че трябва да се съобразяваме с избора им (т.е. да избираме само от двете). Неведнъж съм казвал, че не разбирам логиката човек да ходи да гласува, за някой, който поне веднъж (често и по повече пъти) е имал възможност да оправи нещата, но не е пожелал. Смисълът на гласуването е не да познаеш кой ще спечели и така да се чувстваш от спечелилите. Смисълът е да избереш някакви хора, които изповядват сходни на твоите разбирания и смяташ, че могат да направят нещо. Докато болшинството хора не проумее какъв е смисълът на гласуването, дотогава ще сме зле.
Студентите протестират срещу системата, но е нужно и събуждане в умовете на хората (т.е. и тези дето не са студенти) да проумеят какво е демокрация и да не се съгласяват със сегашния регламент за избори, който не е демократичен.

какво е демокрация

Класическата древногръцка демокрация в града-държава Атина днес е смятана от мнозина за пряка демокрация, в действителност освен общото събрание на гражданите, което взима определени решения, в Атина има и правителствени и съдебни постове, които се заемат от граждани, първоначално избирани чрез хвърляне на жребий. Самото право на участие в политическия живот е ограничено — гражданството е наследствено и ограничено до мъжете, служили в армията. Смята се, че от 250 хиляди жители на града в класическия период, едва 30 хиляди са имали граждански права, а от тях около 5 хиляди редовно са участвали в общите събрания.

Според мен, ние живеем точно в демокрация.

Охо, пак просташко проявяване
Аз го хапя за интелекта, пък той обижда на родно място
Много интелигентно и духовито, бравос за туй ли учиш в университет, бе оФца
Завършил съм и бакалавър и магистър отдавна овчарче, мен не ме мисли.
А селянията не е белег на местоживеене , а на начин на изразяване и мислене.
Точно за това не ме интересува как виждаш ти през погледа на полуразвитото си мозъче.
[video=youtube;Kzh4pXCNsKE]http://www.youtube.com/watch?v=Kzh4pXCNsKE[/video]

Да бе, били срещу партиите. Само дето действията им говорят други неща. Точно за това хората странят от тях. Колко се събрахте днеска 2-3 хиляди имаше ли?

655-402-sofiia-protest.jpg

Шепа народ с чувство на морал и честност , са по ценни от хиляди без мозък!

Борбата срещу партиите като цяло е безмислена, тъй като партиите са вариация на сдруженията или както някои предпочитат да ги наричат - гражданско общество. Правото на сдружаване е едно от основните човешки права. Всеки, който върви срещу основните си човешки права, не е съвсем в ред.
Виновните не са партиите като цяло, а конкретните партии, които са имали власт и не са оправили и дори са закопали държавата.

И все пак трябва да се търси промяна , трябва да се бори човек за нещо по добро. Колко години ще сме най-бедни в Европа ? Кога ще отлепим от дъното по доходи ?

И все пак трябва да се търси промяна , трябва да се бори човек за нещо по добро. Колко години ще сме най-бедни в Европа ? Кога ще отлепим от дъното по доходи ?
Популизъм след популизъм. Кое е то по-доброто, за което се бориш?

Мама на Делян думаше:
Деляне, сине Пеевски,
защо си мама угрижен,
угрижен още замислен?
Ще вземеш да ми отслабнеш,
отслабнеш, че и повехнеш.

За теб живея Деляне,
Деляне, мили маминин.
Отде ли пари не краднах,
каквото можах заграбих,
какво не можах продадох,
всичко на тебе оставих
и олигарх направих.

За тебе, мама, ще горя
в пъкъла, мама с дявола
на една маса ще седя,
душата си ще продада.

За тебе мама, работих
със гърци мазни, лукави,
със царя алчна пройдоха,
със Доган хитра лисица.
Какво те мъчи Деляне,
Деляне, синко, Пеевски?
Дали ти пари свършиха, или ти бизнес фалира?

Делян си майце продума:
Майко льо, мила майчице,
ни са ми пари свършили,
ни ми е бизнес фалирал,
най-ма нищът хората,
ни премиер да стана,
ни шеф на ДАНС да бъда,
нито и прост депутатин.
А исках мамо да бъда,
пръв човек в тая държава,
да чуе светът за мене
и да ми каже Евалла.

Мама на Делян думаше:
Не тъжи, синко, не скърби
Деляне, синко, Пеевски.
Мама с Доган говори,
с Доган още Станишев,
ще си съдии подкупим,
да си запушат ушите,
да си затворят очите,
да си напълнят гушите,
ти в Парламента да влезнеш,
да влезнеш, да не излезнеш,
че и в Европа да идеш,
там депутатин да станеш.

Ти само, синко, се пази,
Деляне, синко, Пеевски,
охраната си усили
и се за избори приготви.
Сам, мама, недей говори,
нали си имаш вестници,
вестници още медии,
тез де те плюят -очерни,
тез де ти вярват насърчи,
тез де те хвалят заплати.
Народът прости да чете,
да чете още да пасе,
да пасе и да зомбира,
докато пие по бира.

[video=youtube;t-MetWo8F7M]http://www.youtube.com/watch?v=t-MetWo8F7M[/video]

Популизъм след популизъм. Кое е то по-доброто, за което се бориш?
Докато хората не вденат какво е демокрация, ще караме все така.
И все пак за да започна от някъде ще почна от основният принцип в демокрацията - решенията трябва да се взимат с минимум 50% + 1. И правителството следва да бъде избирано по този принцип. Тук е момента да погледнем резултатите от последните избори по официални данни на ЦИК:
- БСП - 26.61 %
- ДПС - 11.31 %
- Атака - 7.30 %

Сума от вотът на БСП и ДПС - 37,92 %
Сума от вотът на БСП, ДПС и Атака - 45,22 %

Очевидно тук нямаме налице основното праивло на демокрацията за мнозинство (50% + 1). Това, че регламентът позволява някой с недостатъчен вот да управлява не означава, че е демократично. Изводът от тези числа и тези, които в момента са се самоназначили за управляващи е, че не живеем в демократична държава. За да се реши проблемът трябва да се поправи регламентът и промените определено не трябва да са само козметични.

Аз точно затова протестирам. Заради недемократичността в България позволяваща на настоящите да узорпират властта без да са получили нужната народна подкрепа.

Ти що не си там бе, интернет активист :lol:

Докато хората не вденат какво е демокрация, ще караме все така.
И все пак за да започна от някъде ще почна от основният принцип в демокрацията - решенията трябва да се взимат с минимум 50% + 1. И правителството следва да бъде избирано по този принцип. Тук е момента да погледнем резултатите от последните избори по официални данни на ЦИК:
- БСП - 26.61 %
- ДПС - 11.31 %
- Атака - 7.30 %

Сума от вотът на БСП и ДПС - 37,92 %
Сума от вотът на БСП, ДПС и Атака - 45,22 %

Очевидно тук нямаме налице основното праивло на демокрацията за мнозинство (50% + 1). Това, че регламентът го позволява не го прави демократично. Извода от тези числа и това, които в момента са се самоназначили за управляващи е, че не живеем в демократична държава. За да се реши проблема трябва да се поправи регламента и промените определено не трябва да са само козметични.

Аз точно затова протестирам. Заради недемократичността в България позволяваща на настоящите да узорпират властта без да са получили нужната народна подкрепа.
Че те законите от години се приемат без кворум. Ако се върнем назад, референдумът за обявяване на България за република е фалшифициран 100%, от там можеш да си правиш извода дали държавата е законна :)

Така другари!

След днешния ден и това, което чух от студентите, в което бях сигурен не искам да имам никаква комуникация със следните членове на форума:

На първо място червения патриот REDRUM, ReminD хакера, Dintronix и Test. В никакъв случай не ми пишете и не ме занимавайте с нищо няма да ви отговоря.

Днес студентите ясно казаха, че са за смяна на избиратлената система и ще я търсят от новите, които и да са те.

ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ национаУисти, олигофрени и малоумници гласувайте си за БСП другари ега цъфнете и вържете вие сте СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!

ААА И ИЗПИТ ТОВА Е САМО МОЕ МНЕНИЕ ДА НЕ ВЗЕМА ДА ТИ РАЗВАЛЯ БИЗНЕСА :(

Последно редактирано:

Бизнеса и политическите съображения не трябва да се свързват, аз бих работил и с хора привърженици на Гроб колкото и да ги мразя. За другото като гледам колко омраза се бълва на всякъде какво да кажа това е насадено от пред-последното правителство което държа всички на кола забучени близо 4 години. :(

Бизнеса и политическите съображения не трябва да се свързват, аз бих работил и с хора привърженици на Гроб колкото и да ги мразя. За другото като гледам колко омраза се бълва на всякъде какво да кажа това е насадено от пред-последното правителство което държа всички на кола забучени близо 4 години. :(
Ще си говорим пак , ако тези устискат 4 години. Бойко със свещ ще го търсите...

И в гроба да влезна тоя ще го мразя мисле, че си го разбрал. Никой и нищо не може да ми промени мнението за тоя цървул.

А, ако изкарат 4 години на Бойко ще му се стори тесен света. ;)

Ще си говорим пак , ако тези устискат 4 години. Бойко със свещ ще го търсите...

Горе