От: Re: От: Конверсия и Оптимизация - Ще Помагам с Каквото Мога.
Браво, Blinky, страхотно е че предлагаш съпорт като старо куче.
Дори мисля да се възползвам..., защото и при мен нещата не вървят както бих искал...
И ми влизат едни мисли тук...
На английски е ясно - buy, view, you... Call to action бутоните са с изяснен текст. Но как ги правите да са на български? В момента съм "на вие" (т.е. вижте, купете, Вие), но се чудя дали "по-приятелското" отношение в точно тези бутони няма да доведе до по-добри резултати. В крайна сметка "Виж", "Поръчай", "Купи" може и да се отразят по-благоприятно? Вие какво мислите? Преди това бях "на ти", като че ли малко по-добре бяха нещата (но нямам стъкмистика, за да кажа със сигурност...).
Също така в момента съм на "Купете", дали да не го сменя на "Поръчай"/"Поръчайте" с идеята да не им влиза идея за плащане на сметки докато го натискат? Да поръчват пък после да се оправят... (пак някакви психо простотии, но това също е важно).
Пращам ти на лично адреса си, защото както колегата не искам да се въргаля наоколо (не, че е трудно да се намери кой е, но от въпрос за сигурността, нямам какво да се срамувам или крия, всичко е легално).
Какво би ме посъветвал?
Идеята за премахването (или намаляването височината) на слайдера, банерите в хоума е интересна. В момента на 1280х1024 тъкмо се виждат първите продукти, а би било добре директно да падат на някакъв продукт, защото баунса ми е доста висок смятам... 49%.
Какво би предложил за самата продуктова страница. Нарочно съм наблегнал на големите снимки, повечето свободно място и по-изчистения дизайн, защото смятам че това е идеята - чисто и просто, 2-3 изречения там ... "да има" и голям мазен бутон КУПУВАМ!!!
Но явно има някои неща, които мога да пипна, защото конверсията за последния месец е трагична (а съм стигал до и над заветните 1.4-5%)... около 0.3-4% (говоря за целия магазин, не за даден продукт). А продуктите са 90% уникални за България, като почти всички предлагани са с най-добра цена за Европа/България, но какво от това...
Може да шернеш инфото направо тук!