Аз съм го споделял това мнение, че е редактирана, дори да е редактирана най-важните неща са останали.По мое мнение, в библията е закодирано миналото и бъдещето на човечеството като цяло, но сме още кухи лейки да зацепим за какво става на въпрос. Не случайно е ''редактирана'' няколко пъти през вековете, с цел манипулация.
А дали наистина? Не е ли възможно това да са си просто брътвежи на религиозни фанатици, изгубили връзка с главния компютър по време на отшелничество в пустинята?По мое мнение, в библията е закодирано миналото и бъдещето на човечеството като цяло, но сме още кухи лейки да зацепим за какво става на въпрос. Не случайно е ''редактирана'' няколко пъти през вековете, с цел манипулация.
Да ти използвам израза "главният компютър". Кой ще да е той?А дали наистина? Не е ли възможно това да са си просто брътвежи на религиозни фанатици, изгубили връзка с главния компютър по време на отшелничество в пустинята?
Защо пък точно в библията да е закодирана историята на човечеството? И защо изобщо да е закодирана, след като много просветлени и днес имат достъп до нея, без помощта на библия? Въпроси, въпроси..
@kpetrov, и към теб ги отправям в отговор на чудесния ти и изчерпателен пост.
Да ти използвам израза "главният компютър". Кой ще да е той?
Вярваш - не вярваш в написаното там, факта е, че много неща които са написани са аксиома за живота. И са станали нарицателни. И като притчи и много други.В конкретния случай визирах връзката с реалността, но в повечето случаи под ''главен компютър'', ''кораба-майка'' и т.н., имам предвид неосъзнатата в повечето случаи връзка със съзидателната сила. Мисля, че именно тя е описана в библията, като ''живототворящ дух'', ако изобщо може да има някакъв смисъл в тоя ''бест селър''.
Същото можем да кажем и за книгите на Хорхе Букай и Паулу Куелю, като те, за разлика от ''бест селъра'' са поднесени на максимално разбираем език и почти не създават усещане за кръвожадност.Вярваш - не вярваш в написаното там, факта е, че много неща които са написани са аксиома за живота. И са станали нарицателни. И като притчи и много други.
Нанди, нибиру идва да си те прибира, така че стягай килотите отрано!
Все пак темата се разви в други посоки, че чак и до кюлоти се стигна.
Не се дразня, отбелязах един факт + другото което написах.Защо се дразниш? Склонен си да тълкуваш нещо толкова абсурдно като библията, а се хващаш за една дума, без да вникнеш в контекста на казаното. С репликата за кюлотите искам да кажа, че сме временно в това измерение и не бива да задълбаваме толкова в търсене на кукловода, който управлява света. Не казвам, че не трябва да търсим истината, а че това, което вероятно ще открием съвсем няма да бъде цялата истина.
С което лееекичко намекна, че сме се отклонили от (оспамили) темата, забравайки напълно, че ти сам прие с радост дискусията.отбелязах един факт
Не е въпроса дали можеш да направиш, въпроса е че един път като научиш нещо вече си много по малко податлив на манипулацията. Още явно не си гледал първият клип който е точно по този въпрос.При всяка една конспиративна теория, а дори и конспиративна "практика" да приемем, въпросите, които възникват са: И да е така, какво от това? Какво следва? Какво може да направиш? Защо?
Така че и да се плюнчите и да не се плюнчите за нещо което може да е, може и да не е вярно - какъв е смисъла, като няма значение.
Между другото за егрегора или както и да се нарече не е глупост. То първо се усеща - най елементарният пример е с егрегора на тъплата. Ако ме схващаш. Но освен това има и - аз поне знам за 2 излесвания, едното със сигурност е научно - едни французи са го правили. Не си спомням каква методика са използвали, но са установили, че часове или минути преди значими за хората събития - помня даваха за пример смърта на Лейди Ди и 9/11 - в момента наистина не помня подробности, отдавна съм се запознал с това но не говоря наизуст - та прочее са установили че малко ПРЕДИ тези събития, мисля че беше нещо от сорта на психическо напрежение, или някакво сравнение с разбунване на мравуняк, в световен мащан са устоновили огромна ескалация на това нещо. Много трудно ще го намеря това изследване, имало е случай да го търся не успях да го намеря отново.
Между другото за егрегора или както и да се нарече не е глупост. То първо се усеща - най елементарният пример е с егрегора на тъплата. Ако ме схващаш. Но освен това има и - аз поне знам за 2 излесвания, едното със сигурност е научно - едни французи са го правили. Не си спомням каква методика са използвали, но са установили, че часове или минути преди значими за хората събития - помня даваха за пример смърта на Лейди Ди и 9/11 - в момента наистина не помня подробности, отдавна съм се запознал с това но не говоря наизуст - та прочее са установили че малко ПРЕДИ тези събития, мисля че беше нещо от сорта на психическо напрежение, или някакво сравнение с разбунване на мравуняк, в световен мащан са устоновили огромна ескалация на това нещо. Много трудно ще го намеря това изследване, имало е случай да го търся не успях да го намеря отново.
Недей да бъркаш и да правиш каша и да слагаш всичко в кюпа. Нещата не са черно и бяло. Навсякъде има и глупости и лъжи, както и истини.
Не е въпроса дали можеш да направиш, въпроса е че един път като научиш нещо вече си много по малко податлив на манипулацията. Още явно не си гледал първият клип който е точно по този въпрос.
Защото човек го хваща в един момента параноята???Сега си отговори на въпроса - защо съм спрял да се занимавам с това