Монев, си иде у БГ. Българските емигранти без достъп до обществени услуги на Острова!

От: Монев, си иде у БГ. Българските емигранти без достъп до обществени услуги на Остр

Интересно се развива темата, макар малко да се губи целият смисъл, идеология и прочие... (Няма такава :) мохабет без парса...)

НАГЛЕДАХ СЕ... Нагледах се 8 дни в България...
Зелот слушай сега какво става:

Пиене, ядене, ебане
говорене по всякакви теми с големи думи
безделие
цигания
мръсотия
лошо отношение - Навсякъде...
Хората не са същите, такива каквито ги помних
о да, и усмихнати хора - трудно и рядко...
всичко е агресивно, намръщено...
някаква депресия върлува, усетих я още като се откриха облаците и видях отвисоко през прозорчето на самолета
Наркотици и трева навсякъде...

Позитивно само за природата мога да говоря - иска не иска тя търпи всичко... докога ? :)
За роднините пас - Брат брата коли.

Позитивно за шепа хора - страдат от околната среда, но са готини и успяват да живеят цветно, макар чернобелите кутии на околните наречени глави.
Оправих си нещата за които се прибрах за кратко, платих си за това че имам лични Документи, без да изпадам в подробности че ще се активират анти Борисовци и опозиция...

А до това младо момче Зелот-а, внимавай какво говориш и си пожелаваш - ти си това което мислиш (Ако ме разбираш)
Човек си ги намиста друже, утре ще грее слънце естествено, но да парадираш с това през ноща ?!? Естествено че ще дойдат добри времена за България, но дали тя ще е на същата локация, от същите хора, същият манталитет... грандомания ? Кротко, отсега ако мислиш за политика, да оправяш "дереджето" даже и с коментари - Нещо сбъркано има ако си вярваш. (Разгледай профилите и начина на говорене на по активните в същата тема)

До тук добре,
ще разкрия следното - за сефте се прибирам след повече от година навън - Крах!
Знам къде е пристанището, но планове и цели се аранжират в момента - Всеки сам си кове меча на съдбата. Само хора с общи интереси ще бъдат заедно - Това че някой е Българин не значи нищо вече, за мен в случая - даже с огромна доза предпазливост!

До моите любимци - Ура!
Материал за цинизъм, трагикомизъм за доста напред. Очаквайте добри включвания в най-скоро време!

От: Монев, си иде у БГ. Българските емигранти без достъп до обществени услуги на Остр

Човек си ги намиста друже, утре ще грее слънце естествено, но да парадираш с това през ноща ?!?

Човеко, абсолютно всеки се гордее с националността си, дори циганите не се сърдят, че са цигани, а ние постоянно плюем по своето сякаш то е най-калпавото в целия свят. Т'ва не го разбирам, вероятно няма и да го разбера. Голяма мода стана да се оплакваме само колко сме зле, колко сме бедни и как нищо не ни е наред и да не правим нищо..

Щом ти е кеф в Англия, стоиш си тук и така. Не мисля да влизам в допълнителни спорове и т.н.,..

някаква депресия върлува, усетих я още като се откриха облаците и видях отвисоко през прозорчето на самолета!

Ей, това се казва анализатор!:)
От орлов поглед видя и обобщи

Човеко, абсолютно всеки се гордее с националността си, дори циганите не се сърдят, че са цигани, а ние постоянно плюем по своето сякаш то е най-калпавото в целия свят.
Циганите имат по-добро възпитание.
На майка ми с бастуна в автобуса място правят цигани. Докато българите гледат да я избутат при качване, за да се доберат до заветната седалка.
Това е само един от примерите.
Циганите нямат "Аз съм циганче, всичко циганско и родно любя, тача и милея...", но са много по-задружни и социални.
Площадната лумпенизация се развива и обгръща българите като вирусна епидемия - само погледнете в този форум какви неща се пишат. И тези неща са веруюто в живота на пишещите - не са просто закачки!

Сега очаквам червен порой от циганофобите... 8)

От: От: Монев, си иде у БГ. Българските емигранти без достъп до обществени услуги на

Ей, това се казва анализатор!:)
От орлов поглед видя и обобщи

Всъшност е много точно описанието...и отговаря 100% на действителността. Депресия и яко депресия! Хора с лоши погледи, нервни ръце и подтиснати мисли... веком ту беге

Материал за цинизъм, трагикомизъм за доста напред. Очаквайте добри включвания в най-скоро време!

Като почнеш с великите си писаници ако може админите да ме баннат, че да не ти чета простотиите. :cry:

Генгста, просто не чети бе пич, какъв е проблема.

Не ми дреме за нищо/от нищо. Има едно, най-важното - Аз-а!
Стане ли въпрос за оцеляване типично Българска черта е самосъхранението, кой ще ме оспори? Тия де се пишат приятели на всички, не са на никой ;)

Пичове - Не плюя, нито по улицата, нито метафорично. Всеки сам си прави заключенията, или се плюе сам като вади грешните заключения, или си взема поука - чете и се "нагажда", защото не съм Аз единствения който говори с подобен език, правят го/правили са го и знатни Българи. (9 човека да тее харесват, десетия мрази за 9, и обратно)

Зелот, кой от какво се е оплакал ? Ако има такива (със сигурност има) не вкарвай хора които не познаваш в тия среди. Всеки има своя път,аз по него вървя... Бтр - Хиляди Луни :)

Все тая.

Монев, губиш инерция ми се струва. Ужким си работяга в Енг сферата на услугите (мияч на чинии), пък спря да даваш акъл на ''изостаналите БГ предпричмачи''. А ние (изостаналите предприемачи), наистина имаме нужда да попием съвети от реализирали се предприемачи, като Вас:)

Аз пак да питам - какъв е смисъла на тази тема?

Аз пак да питам - какъв е смисъла на тази тема?
Никакъв, всеки си показва своите си перки и накрая всички се хейтят един дуг. Общо взето нищо креативно:)

Ми, съберете се в някой бар и хейтвайте там. Поне няма да хабите трафик :lol:

Ми, съберете се в някой бар и хейтвайте там. Поне няма да хабите трафик :lol:
А ти защо не се включваш в масовия хейт:) Срамежливи особи са приети и те:).

Аз ли? Аз съм никой, нямам право да хейтвам :beer: Не съм "про" предприемач, а младеж с няколко стари кошари за уеб сървъри, няма място за мен :p

Аз ли? Аз съм никой, нямам право да хейтвам :beer: Не съм "про" предприемач, а младеж с няколко стари кошари за уеб сървъри, няма място за мен :p
Добра дублика:)
Вероятно може да се прави добър бизнес с теб:)

Вероятно може да се прави добър бизнес с теб:)
За Снежанка за Коледа ли се оглеждаш? :?: Или за някое от джуджетата?
Днес си в петъчно-коледно настроение! Да не си се записал в Червения кръст и полумесец и да подгъваш червената мантия? Обърни внимание на модата в брадите тази година.

Ами да, няма никакъв смисъл.
Субективно погледнато Лея някои хора си чешат Егото. Вживяват се в някви роли, във филм на който не знаят сценария. Дават анализи за неща които идея си нямат какво/какви са.
Тук е мястото да кажа - Не са виновни (нарочно говоря в трето лице), никой не е виновен за това че е Глупак, и си има правото да говори, за да си избие комплекса за онова което подсъзнателно го е завладяло.

Повечето хора предпочитат да духат горещата супа,докато други се наслаждават на гледката, докато супата си им истива от самосебе си. :)

Re: От: От: Монев, си иде у БГ. Българските емигранти без достъп до обществени услуги

Хехехе, тупа се в гърдите и се радва, че има пусната тема СПЕЦИАЛНО ЗА НЕГО, като същински Ганьо Балкански
И всички да го освиркват, той пак ще излезе на Бис.
:lol:

всъшност това може да се окаже че е останло от римско време по тези земи а не от Ганьо Балканско :lol:

"Народът ме освирква, но аз сам си ръкопляскам, когато се любувам на сандъка си с пари. Хораций от „Сатири“ 65 пр. Н.Е. - 0008 година Н.Е.
А и нашите политици го dokazwat че в България доказват че има доста останало от римляните... :lol:

[video=youtube;rYqF_BtIwAU]http://www.youtube.com/watch?v=rYqF_BtIwAU[/video]

Монев, ама познах, че си идеш у БГ. Па и не стига чи, ни *бал жините ами и пак хейти България и Българите, не стига чи ни пил от пиинито и пак хейти, ееее то на тебе угодия няма. :lol:

Монев, ама познах, че си идеш у БГ. Па и не стига чи, ни *бал жините ами и пак хейти България и Българите, не стига чи ни пил от пиинито и пак хейти, ееее то на тебе угодия няма. :lol:
Уеб, ей затова бягат креативни личности като Монев от локалната действителност и мият чинии в чужда страна. Вместо да ги окуражиш, ти проявяваш признаци на надменност, достатъчно това го е хапвал, сега да не му го натякваме:)
Монев, прав си във всички дуплики и миенето на чинии не би трябвало да те пречупи, за да караш 15-годишно BMW, залужаваш нещо повече, дори:)

След като изчетох цялата тема и като видях споровете, мислех да не се включвам ( не съм в този форум да споря, а да търся сродни души с които да споделям опит и ресурси ) реших да кажа само едно единствено нещо: българите-емигранти които са зад граница, не са там от хубаво. Познавам много българи които живеят в чужбина над 10 дори над 15 години и мрънкат че им писва и си искат в родината, но на този етап нямат друга алтернатива, защото са принудени да са там където са в момента, безработицата в БГ не ти позволява да си намериш лесно работа, системата просто те принуждава да потърсиш препитание в държава където ще можеш да си порещаш нуждите, а тук си обречен все да икономисваш от топлина ( зимата мръзнеш ) храна ( не си дояждаш ) транспорт ( ходиш пеш ) еми извинявайте ама това не е живот а оцеляване! Мислите ли че на тия българи които стоят в чужбина им е много хубаво там ? Те си знаят какво им е оставили близки, родини, семейство и приятели. Не е лесно да си свикнал да живееш по един начин, с български обичаи, традиции и манталитет, и да се наложи против волята ти да се пречупиш, защото тамошната система го изисква, а ако ли не - няма да можеш да се слееш със хората там, от което си обречен. Ако беше много хубаво в БГ - хората нямаше да бягат навънка, просто тукашната система ги принуждава. И има огромна разлика между държава и родина :!:

Баща ми който живее вече 23 години в Норвегия и иска да се връща ( само чака да го трудоустроят понеже не е добре със здравето ) непрекъснато ми повтаря: "Много обичам България като родина, но не и като държава! Ако всичко беше ОК, аз нямаше да съм тук, всяка година от Октомви до Май да ставам по тъмно да рина снега пред гаража за да мога да отида на работа, и да търпя тъпотиите на тия скандинавци"

Това е което мога да кажа като заключение. И спрете да се карате, трябва да се уважаваме, защото виждате какво става - от горе ни мачкат и по всякакъв начин налагат и измислят нови рестрикции, и мисля че в този форум като тесен кръг хора от онлайн-предприемачи трябва да сме единни и да си помагаме един на друг, защото нещата в тази държава се влошават. Системата е против нас, а не с нас. Правителството ни мачка, държавния репресивен апарат все повече набира обороти. Е ако ние не се обединим да си помагаме - обречени сме на гибел. Аз след 1 месец правя 35 и нямам излишни нерви за хабене да се карам и влизам в безмислени спорове, защото след 5 години удрям 40! А нервите ще ми трябват. :)

Поздрави и не се карайте :)

Горе