SoloContraTutti
Well-Known Member
Тоест, ако имам маска, покриваща носа и устата и съм в метрото в час пик, където има болни, то шансът да се заразя с маска, е същият, като този без? Това ли твърдиш?!
Аз нищо не твърдя. Твърдят го лабораторни лекари, професори и всякакви други специалисти.Тоест, ако имам маска, покриваща носа и устата и съм в метрото в час пик, където има болни, то шансът да се заразя с маска, е същият, като този без? Това ли твърдиш?!
Понеже нямам много свободно време, прочетох по диагонал какво си написал и не разбрах коя теза защитаваш.Понеже тия фактолозите пишат, че билийва бил аутдейтнат... ше уточним, че инфото в CDC е към 05/10/2020
Т.е. целия им ФАКТ е ФЕЙК, а моите две гънки ми казват, че има ли малко ФЕЙК (особено ФАКТ) в едно инфо начЕ - Х-ваш.
Въпреки, че в тоя източник също приканват за носене на маска, поне не бягат от инфото, кога тя ще е най-ефективна.
0. Колко заразени има? 78 635. Ако ги нямаше маските колко щеше да има? Не знаеш. Тогава какво се опитваш да докажеш без грам познания в сферата?Защо след като се носят маски има толкова много заразени, като са толкова ефективни? Как се заразяват?
Уикипедия:Може, не знам. Аз ползвах речник.
Ти може да дадеш инфо как се носи маска... правилно.
Тоя е като Бойко Борисов. Два дни подред не може да каже едно и също. Лъже здравата и по-лошото измисля си и си съчинява неверни твърдения в които вярва. Оставяй го.Шизофрения или просто тъпотия? Последно - помагат ли, ако се носят правилно или не помагат, понеже не е доказано, че спират вируса?
Диагнозата "Глупава и страдаща от липса на внимание" се потвърждава за съжаление има още едно допълнение което се базира на начина по който отговори: КОМПЛЕКСИРАНА.Уоууу!!! Импотентен ли си, или просто страдаш от микро пенис? Я по-полека. Излагай аргументи - драскай, ама не ми влизай с бутонките безпричинно, че ще стане виртуално меле. "Много като тебе вече плакаха".
0. Колко заразени има? 78 635. Ако ги нямаше маските колко щеше да има? Не знаеш. Тогава какво се опитваш да докажеш без грам познания в сферата?
1. Маската не предлага 100% защита
2 инфекцията може да се предаде и през очите
3. Може да се заразиш след свалянето на маската.
4. Има мнение, че маската спомага за поемането на по-малък вирусен товар. Което е логично да доведе и до по-лека инфекцията.
5. Това е свързано с горното - ваксините работят г/д на същия принцип - получаваш много малък вирусен товар за да се активира имунната система и да изградиш защита. Това според мен може да се свърже логически с предната точка.
6 и на последно място оставяме митът че през маската не може да минава кислород. Това е най-малоумното. Нали ако не минаваше кислород нямаше да минава и вирусът.
Нали не очакваш да пиша постове у форумЕ с речник под ръкаУикипедия:
Дай речника който си ползвал? Не намерих твоята дефиниця в интернет. Може да е хартиен тълковен, нямам такъв под ръка.Смъртност – Уикипедия
bg.m.wikipedia.org
Как се носи маска е писано хиляди пъти в тоя форум, говорено по медии. Т.н.
Ако някои не е разбрал от началото на епидемията за какво става въпрос, то проблемът му е, че явно главата е завряна в г.а и чува само собствената си пръдня.
Естествено, че не знам. Затова всички трябва да спазват препоръките на здравните власти.Ти знаеш ли, не знаеш.
Очевидно е, че си поредният влязъл тук да си мери предника, ама защо с единствената жена в темата, бе? По начина, по който започна диалога, как точно очакваше да ти отговоря??? И какво говори за теб маниерът ти на общуване? Нямам време, а и няма нужда и аз на свой ред да ти правя психо-портрет. Ясно е, че имаш проблем с това да адресираш аргументите си към останалите, споделящи моето мнение. Вероятно защото са мъже, а ти си мислил, че аз като жена съм по-слаба. Това показва теб като пълен комплексар. Възможно е да си комплексиран заради малкия си пенис.Диагнозата "Глупава и страдаща от липса на внимание" се потвърждава за съжаление има още едно допълнение което се базира на начина по който отговори: КОМПЛЕКСИРАНА.
На теб всичко ти е виртуално (освен комплексите които са реални). Ще си останеш само с виртуалните битки. Ще ги видиш и като се пенсионираш.
Даже мисля, че голяма част от нещата не ги мислиш. Просто искаш да провокираш. Това е безопасно във виртуална среда, но безсмислено.
П.п. може да не си глупава. Но 100% другите две диагнози са налице.
В това ни е и проблема на повечето на тази позиция. Аз не мога да приема мерки, които са субективни, хаотични и понякога дори неадекватни - примерно изтръгването на пейките от парка....Естествено, че не знам. Затова всички трябва да спазват препоръките на здравните власти.
Маската е най-стандартно средство за защита. Струва си да се използва. Колкото по по-добър начин - толкова по-добре.
Колкото по-качвствена е маската - толкова по-добре.
Вероятността да вреди не е по-голяма от тази да помага. Затова аз съм решил да пробвам. Ако не помогне, то поне няма да навреди.
П.п. по всички точки които съм изброил има научни публикации. Някой по-категорични, други по-некатегорични. Цифрите варират много в различни изследвания.
Няма нищо сигурно, затова трябва да използваме наличното. Към този момент това е маската и дистанцията.
Не взимам предвид това, че си жена. Повярвай и остави настрана комплексите си. В интернет няма никакво значение дали си жена или мъж. Всеки разполага само с едно оръжие - клавиатура/аргументи.Очевидно е, че си поредният влязъл тук да си мери предника, ама защо с единствената жена в темата, бе?
Ало, вишиста. Като кара вишуту, там не те ли учиха, как се води дискусия? Да си пишеш постоянно със съмишлениците си е признак на изключително слаб характер и неумение да се аргументираш. Търсиш постоянно подкрепа в хората на твоето мнение, което издава лабилност, липса на самочувствие и съмнения в собствените способности. Ти колко пъти видя някой от нашия лагер да цитира другия и да се съгласява с мнението му?Тоя е като Бойко Борисов. Два дни подред не може да каже едно и също. Лъже здравата и по-лошото измисля си и си съчинява неверни твърдения в които вярва. Оставяй го.
Когато се обърне каруцата е лесно да хвърляш обвинения ясно е, че къртенето на пейките и затварянето на парковете беше грешка.В това ни е и проблема на повечето на тази позиция. Аз не мога да приема мерки, които са субективни, хаотични и понякога дори неадекватни - примерно изтръгването на пейките от парка....
Не взимам предвид това, че си жена. Повярвай и остави настрана комплексите си. В интернет няма никакво значение дали си жена или мъж.
Ясен е случаят.Обърнах се към теб по две причини:
1. Открояваш се - защото си "жена" и то прекалено креслива.
Още от март насам съм казвал едно и също нещо. Има план за действие при вирусна пандемия. Точка, по точка, стъпка по стъпка. Сто и няколко страници подробно описано какво се прави в ситуация като тази. Прочетох го целия, хората, които са го писали, все едно за Кови са го писали. Прочети го, ако не те мързи. Ако бяха активирали този план + някои ъпдейти, дума нямаше да има от мен. Пише кой вицепремиер е отговорен, кои други министри са длъжни да му съдействат. Как цялата държавна машина да заработи като едно цяло за справяне с проблема. Всичко пише. Научно обосновано, логично до най-малкия детайл. Писан е след пандемията от птичи или свински грип, които са били много по-тежки от коронавируса.... Това че се игнорира готовия план и се активизираха някакви хаотични действия, на мен ми говори, че се търсят и други ефекти от ситуацията, не е само справяне с пандемията.Когато се обърне каруцата е лесно да хвърляш обвинения ясно е, че къртенето на пейките и затварянето на парковете беше грешка.
Но не може да сравняваш пейки с маски.
Аз по-скоро мисля, че не трябва да залитаме от едната крайност в другата.
Не твърдя че маските са решението. Няма едно решение на а проблема. Според мен е грешно когато не носиш отговорност да насочваш хората към едната или другата крайност.
П.п. фактът че се стигна до къртене на пейки означава, че властите не са били подготвени за такова мащабно нещо. Това донякъде оборва твоята теза - не приемаш нищо което не е на 100% работещо.
Ами...то няма такова. Значи никога няма да приемеш нищо.
Айде кажи според теб какви мерки трябва да се въведат и направи изчисления колко хора ще умрат. След това ще може да говорим.
Шизофрения или просто тъпотия? Последно - помагат ли, ако се носят правилно или не помагат, понеже не е доказано, че спират вируса?
И последно... тва с по малкото вирус през маската било по-добре ми звучи като онн лаф за дето само главичката не било таковане
Кои са тия лаборатории, които твърдят, че шансът да се заразиш при контакт с болен, било то с или без маска е ЕДНАКЪВ? Дай линкове.Аз нищо не твърдя. Твърдят го лабораторни лекари, професори и всякакви други специалисти.
Защо след като се носят маски има толкова много заразени, като са толкова ефективни? Как се заразяват?
1. "вирусна пандемия? извинявай, стана ми смешно. Ние си използваме термини от които хал хабер си нямаме. Да не говорим, че националния план е за "грипна пандемия".Още от март насам съм казвал едно и също нещо. Има план за действие при вирусна пандемия. Точка, по точка, стъпка по стъпка.