Спомени от следосвобожденска/царска България

Фактите са следните, никаде не се споменава "нова" в договорите и никъде не е уточнено какво значи "естествени граници", имаме само плода на твоята фантазия.

И още чакаме отговора, как България и Румелия образуват автономни княжества в естествените си граници? Ако приемем твоята фантазия за границите то те се припокриват, демек поредно доказателство, че фантазираш що е "естествените граници".

Кои са естествените граници на Румелия?

Факти вика - хахахахахахах :D

В договорите пише, че ще ползват санстефанска българия за промивка на народа. АХахаххаахахха

Ще напрайм един таймлайн на фактите, че се препъваш в опитите ти за спекулации:

Рейхштадт 1876
Силите ще действат съвместно, за да разрешат последиците от войната. Те няма да допринесат за образуването на голяма славянска държава, но Черна гора и Сърбия ще имат възможност да анексират: първата - Херцеговина и пристанището на Адриатическо море, втората - някои части от стара Сърбия и Босна.
Ако в крайна сметка последствието от християнския успех беше пълното разпадане на Османската империя в Европа, България и Румелия биха могли да образуват независими княжества в естествените си граници.

Тайната от Будапеща
Двете високи договарящи се страни, имащи за своя крайна цел подобряването на съдбата на християните и желаещи да премахнат възможността за какъвто и да било план за значително анексиране, който би могъл да наруши мира и баланса на Европа, което не е тяхното намерение и което би не е в интерес на двете империи, — се съгласиха да ограничат възможните им анексии до следните територии:

Император на Австрия и др. и кралят на Унгария - Босна и Херцеговина, с изключение на частта, разположена между Сърбия и Черна гора, относно която двете правителства ще се споразумеят, когато дойде моментът да се разпореждат с нея;
Тук вече е променено, че не Сърбия и Черна Гора ще анексират Босна и Херцеговена, а че Австрия ще ги анексира. Те за това Игнатиев е изнервен, а не заради твоите фантазии за рязане на торти и промивки. И то си го пише в текста дето сам си дал, само трее го схванеш.

Пак ще се спрем на този абзац:
E.v. Император на Австрия и др. и кралят на Унгария и Н.В. всеруският император по време на срещата си в Райхщат постигна принципно съгласие по следните точки: в случай на териториални промени или разпадане на Османската империя се изключва образуването на голяма обединена славянска или друга държава; напротив, България, Албания и останалата Румелия биха могли да станат независими държави; Тесалия, част от Епир и остров Крит може да бъдат присъединени към Гърция. Константинопол с прилежащата му територия, чиито граници предстои да бъдат определени, може да стане свободен град.
Дано това да отговори на въпроса ти за препокриването.

Като добавим и страха на Бисмарк след Берлин... спекулата за рязане на торти.. леко изчезна в кенефа. :D

Окончателните граници на България ще бъдат установени от специална руско-турска комисия преди прочистването на Румелия от руската императорска армия. — При извършване на промени в общото очертание на границите, Комисията, в съответствие с принципите на мира, ще вземе предвид произхода на националността на мнозинството от граничните жители, както и топографските условия и практически нужди на местното население по отношение на удобството на комуникациите.
 
Последно редактирано:
ФАКТИ, ФАКТИ, ФАКТИ, и четем разни цитати кой какво мисли и казва и смята да прави. евентуално, и какво можело да стане, нищо че то вече е станало преди 100 години. Да ви имам фактите.
 

Горе