road_runner
Member
От: Съвети как да продължите след провал
Абослютно това казвам, че жена, ако въобще може да е полезна, е само ако нямаш интимни отношения. Те поговорката да не си вадиш оная работа, там където си вадиш хляба неслучайно са я измислили. По принцип споделям идеологията, че човешкият фактор е най-критичнияа в един бизнес и трябва да е сведен до минимум. А жените пък са още по-ненадеждни, защото имат лични проблеми, честа смяна на настроения, и т.н и т.н . Това го казвам като потенциален работодател. Не ме интересува, че е дискриминация, аз не правя бизнес, за да ги третирам еднакво, а за да изкарвам пари.
Едва ли са искали и да се е налагало да се поставяш на мястото на жена с нейните "задължения" и отговорности като интимна партньорка, но ако успееш да се абстрахираш от личния елемент и това че не можеш да я "уволниш", вероятно ще схванеш, че може да ти е полезна като всяка друга жена, на която си плащаш заплата. Защото по твоята логика излиза, че единствено и само жените може да са полезни в бизнеса, ако не са ти интимни партньорки.
На една жена, която се е обвързала с теб, много повече й пука, ако бизнесът ти не върви или по някакви причини има трудности. На тези на заплата им е през ... шишарката и дори няма да чакат да ги уволняваш.
.
Абослютно това казвам, че жена, ако въобще може да е полезна, е само ако нямаш интимни отношения. Те поговорката да не си вадиш оная работа, там където си вадиш хляба неслучайно са я измислили. По принцип споделям идеологията, че човешкият фактор е най-критичнияа в един бизнес и трябва да е сведен до минимум. А жените пък са още по-ненадеждни, защото имат лични проблеми, честа смяна на настроения, и т.н и т.н . Това го казвам като потенциален работодател. Не ме интересува, че е дискриминация, аз не правя бизнес, за да ги третирам еднакво, а за да изкарвам пари.