Украйна - Русия какво ви е мнението

поредната шитня от редит
Боли ги шмайзера какво мислят украинците за тях.

Ся са на новата опорка - че европа без газ умира, идва края на света без РУСИЙКА, да лягаме в моГилата направо, и затуй са виновни САЩ и Украйна
А бе по мои спомени човека живее в баварията, ти ли ще му обясняваш как е там? Я питай тъста има ли въглища за зимата :D

Последно редактирано:
А бе по мои спомени човека живее в баварията, ти ли ще му обясняваш как е там? Я питай тъста има ли въглища за зимата :D

Тука е цветя и рози. Вафли и ф. масло на корем.

За да мога да имам силни аргументи в темата, реших сам да си вдигна разходите и писах на фирмата да ми пратят писмо, в което да пише, че е заради случващото се в Украйна.
Също така, през годината почвах временна работа по разните медиини издания да мога да вметвам в некоя друга статия, че зимата ще е ташкън. - За да мога да пействам тука "сигурни източници"
Даже гласувах за себе си да мога да стана депутат/министър, да мога да давам изявления, че не трябва да даваме задна на санкциите и че можем да изкараме зимата на 15градуса с пуловери.
Естествено за всичкото това старание от Масква ми пратиха чифт ботуши, дъски за външен кенеф или лодка, което си избера.

Тука е цветя и рози. Вафли и ф. масло на корем.

За да мога да имам силни аргументи в темата, реших сам да си вдигна разходите и писах на фирмата да ми пратят писмо, в което да пише, че е заради случващото се в Украйна.
Също така, през годината почвах временна работа по разните медиини издания да мога да вметвам в некоя друга статия, че зимата ще е ташкън. - За да мога да пействам тука "сигурни източници"
Даже гласувах за себе си да мога да стана депутат/министър, да мога да давам изявления, че не трябва да даваме задна на санкциите и че можем да изкараме зимата на 15градуса с пуловери.
Естествено за всичкото това старание от Масква ми пратиха чифт ботуши, дъски за външен кенеф или лодка, което си избера.
Тва беше баси бруталната ирония.

Ами не съм писал, щото не са ми ги вдигали. Кое ти е сложното да разбреш?

Разбирам, че в товя метасвят тия 600% са некви магически числа, ма ето реалното % повишение на цените на газта сравнено за втората половина на годината 2020vs2021.. за 2022 конспирацията я знаем вече...
И ся като ми изкарваш цените за домакинствата по страни, трябва нещо по-различно ли да е? На домакинствата може да се отрази различно, заради различните мерки в страните (мораториуми на цени, държавни субсидии и тн.) Аз ти давам общото увеличение на цената за целя ЕС, дадох ти и конкретно за България.

Показваш ми същото, цените тръгват нагоре още преди войната и това е по всички статистики. Това, че сега решили да ти вдигнат наема под претекст войната в Украйна, не променя фактите. Да го кажа за 6ти път - войната/санкциите също са част от причините за вдигане на цените. Ай дано тоя път освен четене е и разбиране, ако не става, може да пуснеш пак някоя картинка и да приключваме.

Последно редактирано:
И ся като ми изкарваш цените за домакинствата по страни, трябва нещо по-различно ли да е? На домакинствата може да се отрази различно, заради различните мерки в страните (мораториуми на цени, държавни субсидии и тн.) Аз ти давам общото увеличение на цената за целя ЕС, дадох ти и конкретно за България.

Показваш ми същото, цените тръгват нагоре още преди войната и това е по всички статистики. Това, че сега решили да ти вдигнат наема под претекст войната в Украйна, не променя фактите. Да го кажа за 6ти път - войната/санкциите също са част от причините за вдигане на цените. Ай дано тоя път освен четене е и разбиране.
Спорене със стената е.

Щом хазяйна му е казал така, ти кой си че да оспорваш господ Хазяйн?

Русия е майка и баща на целия свят, всички сме зависими от тях, всички купуваме само от тях, друг избор нямаме. Ще мръзнем зимата, ще фалираме, те ще излязат чисти. Нямало е преди това икономическа криза, нямало е преди това нарушени доставки, нямало е преди това инфлация, целия свят се промени от 24.2.2022, преди това беше цветя и рози - газта беше почти безплатна, петрола се търгуваше на $20, рафинериите работеха на макс, по улиците четеше мед и орехи и всичко приключи, когато гнилия Запад санкционира себе си - бахти смешниците, нищо не разбират от икономика, сами се преебават!

Показваш ми същото, цените тръгват нагоре още преди войната и това е по всички статистики. Това, че сега решили да ти вдигнат наема под претекст войната в Украйна, не променя фактите.
По-различно е, или го разбираш или не.

Иначе.. то не е решено сега. То се знае от Март месец и е очаквано.
Ма то верно, че освен труха и оффейкнюз в таа тема не може да се споделя нищо друго.

Да го кажа за 6ти път - войната/санкциите също са част от причините за вдигане на цените.
Е аз кво казах? Зимата дойде и споделих как се отразяват санкциите в Германия и с колко се вдига разхода, вярваш или не... не само моя.
А твойта конспиративна дружка ма посипа с камъни.

Ай дано тоя път освен четене е и разбиране.
И аз всеки път си викам "Ай дано".. ма все завъртяни локуми.

Спорене със стената е.

Щом хазяйна му е казал така, ти кой си че да оспорваш господ Хазяйн?

Русия е майка и баща на целия свят, всички сме зависими от тях, всички купуваме само от тях, друг избор нямаме. Ще мръзнем зимата, ще фалираме, те ще излязат чисти. Нямало е преди това икономическа криза, нямало е преди това нарушени доставки, нямало е преди това инфлация, целия свят се промени от 24.2.2022, преди това беше цветя и рози - газта беше почти безплатна, петрола се търгуваше на $20, рафинериите работеха на макс, по улиците четеше мед и орехи и всичко приключи, когато гнилия Запад санкционира себе си - бахти смешниците, нищо не разбират от икономика, сами се преебават!
Тва е становището на снабдяващата компания... виж пак тая книжка дето ти препоръчах горе.

По-различно е, или го разбираш или не.
Що се въртолиш, като глист на буца? Ами да, различно е, защото домакинствата са подпомагани от държавата по различни начини, точно за да няма шоково поскъпване, (таван на цени, субсидии, помощи и тн.) естествено, че ще се отрази по-късно. Цените са нагоре по всички статистики още преди войната ама като сложиш плочата да се върти и няма спиране.

Зимата дойде и споделих как се отразяват санкциите в Германия
Мале, целия неутралитет забегнал по прогнилия запад на чистичко и пометено, обаче като малко му запари на дупето и се почва един неутрален рев, чак до Сургут да го разберат. Де са вика, га яде кюфтетата не рева.

Що се въртолиш, като глист на буца? Ами да, различно е, защото домакинствата са подпомагани от държавата по различни начини, точно за да няма шоково поскъпване, (таван на цени, субсидии, помощи и тн.) естествено, че ще се отрази по-късно. Цените са нагоре по всички статистики още преди войната ама като сложиш плочата да се върти и няма спиране.

Мале, целия неутралитет забегнал по прогнилия запад на чистичко и пометено, обаче като малко му запари на дупето и се почва един неутрален рев, чак до Сургут да го разберат. Де са вика, га яде кюфтетата не рева.
Га ядохме кюфтета .. Украйна не са били в ЕС нито в НАТО.
САЩ да помагат на Африка щот га яли кюфтета ..

Ами не виждам някой от вас да не подкрепя действията на САЩ и НАТО. Само браво НАТО, евала САЩ и т.н. Подкрепата на сегашните им действия е индиректно подкрепяне на всичките им такива през годините.
Голяма логика, значи ти подкрепяш всички действия на СССР, като например избиването на милиони хора (включително и в България), глодомори, войни, кланета и какво ли още не. Лично в тая съм критикувал не един път САЩ, Байдън, ЕС ама като превключите на фенщина и това се получава.

Га ядохме кюфтета .. Украйна не са били в ЕС нито в НАТО.
Че те и сега не са... изобщо нищо общо с контекста в който използвах тоя израз. Това ми е любимото, да се хванеш за една фраза от целия пост и да наръсиш някакви глупости.

И ся като ми изкарваш цените за домакинствата по страни, трябва нещо по-различно ли да е?

Ами да, различно е

Мисля, че и сам си си достатъчен.

Не ревем, пак си изпаднал в некви мета фантазии.
МСдоналдсите си бачкат, че си работим на още 5,6 места и ще си плащаме.

Нема как да ми запари на дупето.. до 15 гадуса може само.

5 мнения въртиш локума...
Да признаем мненията на Призрака от Киев със стелта... къде ме набедява за мужик вече придобиват повече смисъл от твоите опити да кажеш нещо.

Неем кво повече да кажем по темата. Мерси.

5 мнения въртиш локума...
Да признаем мненията на Призрака от Киев със стелта... къде ме набедява за мужик вече придобиват повече смисъл от твоите опити да кажеш нещо.

Неем кво повече да кажем по темата. Мерси.
Е поне стана ясно от последните страници, че да се правят на умствени увредени е част от тактиката им. Питаш ги нещо конкретно и се почват гълъби, ковиди и прочие....

Мисля, че и сам си си достатъчен.
Ето го и другия, дето вади от контекста и си мисли, че прави нещо. Да, различно е в проценти (не ми се повтаря за трети път защо) но няма разлика в това, че цените скачат още преди войната. Опитай пак с някаква друга опорка.

Не ревем, пак си изпаднал в некви мета фантазии.
Ами не знам, оплакването от вдигането на наема, какво е ?

Ей тия руснаци всички козове държат бе, всичкия нефт при тях, всичката газ при тях, всичките оръжия при тях :D Другите трева пасем, те всичко си имат и сме 200% зависими от тях.

Я погледни кой колко запаси на нефт има. След това обаче не се връщай тук да напишеш - да бе, беше прав. Просто спри да пишеш 3 страници, за да си скриеш малко срама.

Щеше да има нещо вярно в мнението ти ако някой от хората, които осъждат действията на Русия в темата бяха подкрепяли действията на САЩ тогава. Но това в случая не е така, значи пак пишеш глупости.

Отстрани изглеждаш така: Оправдавам и дори подкрепям Русия, че избиват цивилни и цивилна инфраструктура, защото друга държава го е правила преди 20 години. Щом те са го правили, значи всеки може.

Тогава значи всеки може да убива на базата на религия, защото инквизицията са го правили? Всеки може да разсича хора в центъра на града, защото в средновековна Европа са го правили? Всеки може да набива хора на кръст и да ги остава да изгният, защото римляните са го правили? И да не продължавам със всички жестокости, които са се случвали преди. Реално каквото и да направиш в днешно време ще е оправдано, защото някой го е правил преди това? Наистина ли си толкова плосък?

пс: Това с чайките може да е напълно истинска причина. Обаче много странно, че 2 самолета се блъскат в жилищни сгради през 1 седмица ...
Ей ама май е при тях

Ей ама май е при тях

Еха, намерихме статия, която пасва точно на моите виждания и задължително ще я публикувам. Дори няма да си направя труда да разсъждавам по нея. И когато някой ме обори, просто няма да отговарям.

Както написах в моето мнение - Русия нито са с най-големите резерви на нефт, нито са най-големия доставчик.

Е поне стана ясно от последните страници, че да се правят на умствени увредени е част от тактиката им. Питаш ги нещо конкретно и се почват гълъби, ковиди и прочие....
И така де - още ще ръкопляскаш ли докато втората най-силна армия в Украйна бие само и единствено по цивилна инфраструктура и оставя мирни жители на студено, защото някоя друга държава някога си направила нещо подобно?

• Like
Реакции: OSH
Еха, намерихме статия, която пасва точно на моите виждания и задължително ще я публикувам. Дори няма да си направя труда да разсъждавам по нея. И когато някой ме обори, просто няма да отговарям.

Както написах в моето мнение - Русия нито са с най-големите резерви на нефт, нито са най-големия доставчик.

И така де - още ще ръкопляскаш ли докато втората най-силна армия в Украйна бие само и единствено по цивилна инфраструктура и оставя мирни жители на студено, защото някоя друга държава някога си направила нещо подобно?
Още не съм, но може и да почна. Питах защо когато една и съща тактика се ползва от НАТО ( САЩ ) е доставяне на демокрация а от Русия е геноцид?

Още не съм, но може и да почна. Питах защо когато една и съща тактика се ползва от НАТО ( САЩ ) е доставяне на демокрация а от Русия е геноцид?
Това само ти го твърдиш. Защо питаш мен този въпрос, след като аз не твърдя подобно нещо?

Питах защо когато една и съща тактика се ползва от НАТО ( САЩ ) е доставяне на демокрация а от Русия е геноцид?
За твоята логика малко по-нагоре ще коментираш ли нещо? Аз не съм видял нито един път да критикуваш Русия за нещо (ако съм пропуснал, поправи ме) в същото време не един път съм критикувал САЩ, Байдън, ЕС, НАТО. Това че си внушаваш нещо и го обобщаваш не го прави релевантно. Както мога да подкрепям Украйна и политиките на САЩ към нея, така мога да не подкрепям САЩ в инсталирането на демокрации в изтока, кое е толкова сложно да разбереш?

Горе