Украйна - Русия какво ви е мнението

Това само ти го твърдиш. Защо питаш мен този въпрос, след като аз не твърдя подобно нещо?
Няма нужда да го твърдя. Навсякъде около нас във всяка медия вие имате мнение релеватно ( както се изрази Графикса ) на това от медиите. Не питам лично теб.
За твоята логика малко по-нагоре ще коментираш ли нещо? Аз не съм видял нито един път да критикуваш Русия за нещо (ако съм пропуснал, поправи ме) в същото време не един път съм критикувал САЩ, Байдън, ЕС. Това че си внушаваш нещо и го обобщаваш не го прави релевантно. Както мога да подкрепям Украйна и политиките на САЩ към нея, така мога да не подкрепям САЩ в инсталирането на демокрации, кое е толкова сложно да разбереш?
Не виждам причина да критукувам Русия към момента ( говорим за конфликта в Украйна) макар, че трябваше да по-активна още в началото за да приключи целия цирк бързо.

Никъде не съм видял и теб да критикуваш САЩ за инсталирането на демокрации.

Еха, намерихме статия, която пасва точно на моите виждания и задължително ще я публикувам. Дори няма да си направя труда да разсъждавам по нея. И когато някой ме обори, просто няма да отговарям.

Както написах в моето мнение - Русия нито са с най-големите резерви на нефт, нито са най-големия доставчик.

И така де - още ще ръкопляскаш ли докато втората най-силна армия в Украйна бие само и единствено по цивилна инфраструктура и оставя мирни жители на студено, защото някоя друга държава някога си направила нещо подобно?
Всъщност наистина не забелязвате ли ? Най-високата инфлация от 30-40г. Виждате и новините, а зимата не е дошла. Аз пак казвам високи лихвени проценти и яка рецесия - безработица и фалити или инфлацията ще остане висока може и 20-30% и за няколко години поне
Кое ще решат ?
Уж за сега казват ще вдигат лихвите, но ..

Всъщност наистина не забелязвате ли ? Най-високата инфлация от 30-40г. Виждате и новините, а зимата не е дошла. Аз пак казвам високи лихвени проценти и яка рецесия - безработица и фалити или инфлацията ще остане висока може и 20-30% и за няколко години поне
Кое ще решат ?
Уж за сега казват ще вдигат лихвите, но ..
Лихвите няма да спрат инфлацията, защото инфлацията не е предизвикана единствено и само от "евтини" пари. Високата цена на суровините също играе голяма роля - през страница ли трябва да го дъвчем?

Няма нужда да го твърдя. Навсякъде около нас във всяка медия вие имате мнение релеватно ( както се изрази Графикса ) на това от медиите. Не питам лично теб.

Не виждам причина да критукувам Русия към момента ( говорим за конфликта в Украйна) макар, че трябваше да по-активна още в началото за да приключи целия цирк бързо.

Никъде не съм видял и теб да критикуваш САЩ за инсталирането на демокрации.
Срамно е да подкрепяш подобни крайни действия, като атакуване на цивилна инфраструктура.

От разни боклуци, като нандито го разбирам, тя толкова си може. Но някой, който уж разсъждава да подкрепя нещо подобно ...

Последно редактирано:
А самият факт, че версията на РФ се промени няколко пъти, търсеше се всяка сламка, за която да се хванат и накрая Лавров отговори с : “А вие защо си биете н***ите?” е доста красноречив. Явно това, че САЩ също извършват военни престъпления по някакъв начин трябва да е оправдание.

не съм фен нито на Русия нито на САЩ, не един път съм казвал че нито една от двете могат да са пример за подражание.

не одобрявам и мизериите на САЩ, едни и същи са нещата, просто две различни големи сили.

Естествено, че ще помагам на близки цивилизационно до мен страни. (САЩ са за съжаление са правили и обратното от болни амбиции и интереси)
@Krumov

Не виждам причина да критукувам Русия към момента ( говорим за конфликта в Украйна)
Подкрепата на сегашните им действия е индиректно подкрепяне на всичките им такива през годините.
Да мерим с един аршин, не ли ? Значи, ако подкрепяш в днешния конфликт САЩ, автоматично ги подкрепяш и за всичко през годините, обаче ако подкрепяш Русия, ги подкрепяш само за конкретния конфликт. Баси, якото...

Да мерим с един аршин, не ли ? Значи, ако подкрепяш в днешния конфликт САЩ, автоматично ги подкрепяш и за всичко през годините, обаче ако подкрепяш Русия, ги подкрепяш само за конкретния конфликт. Баси, якото...
Не ги подкрепям само за конкретния конфликт. Казам, че няма за какво да ги критикувам в конкретния освен да бъдат по-активни.

Лихвите няма да спрат инфлацията, защото инфлацията не е предизвикана единствено и само от "евтини" пари. Високата цена на суровините също играе голяма роля - през страница ли трябва да го дъвчем?

Срамно е да подкрепяш подобни крайни действия, като атакуване на цивилна инфраструктура.

От разни боклуци, като нандито го разбирам, тя толкова си може. Но някой, който уж разсъждава да подкрепя нещо подобно ...
Виж сега, лихвените проценти ще намалат търсенето на стоки и услуги според мен. Например няма да си ползвам колата и гориво, ще пестя ток и т.н. и така инфлацията ще падне. Все още хората харчат за глупости. Като сме в рецесия няма да има такива неща. Но и си прав, защото няма как да не ядеш и т.н, а там заради горивата например ще са по-високи цените.
Висока лихва и спират да принтират и ще видиш дали не може да падне.
И нямало да спре инфлацията.. че кой казал че ще спира ? Ама ще седи 5-6%, иначе ...

Последно редактирано:
@Krumov и аз съм бил заблуден като теб, когато на млади години както се казва два пъти гласувах за Атака. Задаваш си въпросите така че няма как да очакваш кой знае какъв логичен отговор, освен ако не кажеш в прав текст "аз си искам комунизма". Ние преход към демокрация не сме имали! Руските интереси в страната не са спирали ни-ко-га на срички да ти стане ясно, но едва ли. Преди ковид и войната такива като теб като ги питах защо в демократична Румъния ни минаха по икономически показатели с работещи завод до завод захапваха палеца и гледаха като дете в лампа. Демокрация има, когато е на лице единно гражданско общество. В България проруската партия ДПС винаги е била фактор с множеството и разновидности на националисти, барековци и подобна сган, винаги проруските олигарси са били фактор, винаги проруски кенефи ПИК, БЛИЦ и.т.н са били фактор. Иска ми се в този живот да видя страната ни без агентите на ДС в управлението и тогава ще дам конкретна оценка дали е лоша демокрацията или не. И ПП направиха схема с Литаско. Това не трябва да се забравя! Всички в управлението са измекяри, които трупат милиарди от енергийни проекти за тлъсти комисионни на наш гръб. Винаги сме плащали много по-висонки цени от реалните за бензин, газ и нафта. ЕСЕ... Няма да пиша повече такива дълги постове. Аз вярвам, че всеки българин иска по-добър живот в България, но добре, че облъчените от путинова Русия сте по-малко.

Последно редактирано:
@Krumov и аз съм бил заблуден като теб, когато на млади години както се казва два пъти гласувах за Атака. Задаваш си въпросите така че няма как да очакваш кой знае какъв логичен отговор, освен ако не кажеш в прав текст "аз си искам комунизма". Ние преход към демокрация не сме имали! Руските интереси в страната не са спирали ни-ко-га на срички да ти стане ясно, но едва ли. Преди ковид и войната такива като теб като ги питах защо в демократична Румъния ни минаха по икономически показатели със работещи завод до завод захапваха палеца и гледаха като дете в лампа. Демокрация има, когато е на лице единно гражданско общество. В България проруската партия ДПС винаги е била фактор с множеството и разновидности на националисти, барековци и подобна сган, винаги проруските олигарси са били фактор, винаги проруски кенефи ПИК, БЛИЦ и.т.н са били фактор. Иска ми се в този живот да видя страната ни без агентите на ДС в управлението и тогава ще дам конкретна оценка дали е лоша демокрацията или не. И ПП направиха схема с Литаско. Това не трябва да се забравя! Всички в управлението са измекяри, които трупат милиарди от енергийни проекти за тлъсти комисионни на наш гръб. Винаги сме плащали много по-висонки цени от реалните за бензин, газ и нафта. ЕСЕ... Няма да пиша повече такива дълги постове. Аз вярвам, че всеки българин иска по-добър живот в България, но добре, че облъчените от путинова Русия сте по-малко.
За руските интереси е ясно и на слепия. Не ясно защо никой не забелязвя американските интерес и релното положение. Рсуко влияние ок, ма колко да е силно с тези американски бази в БЪлгария + 90 процента от политиците на валст с хонорари от Козяк.

Казах го и в началото на темата интересите на ЕС не са български интереси, нито българските са тези на ЕС. Българина не му трябва демокрация не я разбира, не разбира и комунизма какъвто трябва да бъде. Всеки строй без значение какъве в България се изчанчва през местния мироглед и разбирания.

Българина разбира само от сопа и забрани.

Плащали сме и ще плащаме винаги високите цени на горива, услуги, но да се твърди Русия е виновна за всичко или дори ЕС ( макар, че те са сериозна причина за това ) е малко сбъркано.

Последно редактирано:
но добре, че облъчените от путинова Русия сте по-малко.
Колко сме точно? Я дай точна бройка? Едни сондажи през лятото показаха България като най-русофилски настроената държава в ЕС, та не знам твоите данни на какви проучвания се опират.

Тука мобилизираните показват на тавариш Путин каква екипировка са си купили от кварталното магазинче за военни униформи и бронежилетки. Щото, нали трябва да си ги набавят сами

Не ясно защо никой не забелязвя американските интерес и релното положение.
Айде пак конспирации.

Я ни се похвали днеска смелите руски войници колко жени и деца оставиха на студено? Колко километра превзета земя изгубиха? Колко цивилни убиха?

Целия спор започна с твоите надсмешки над атаките на цивилно население, не извъртай темата в някакви недоказуеми конспиративни теории

Целия спор започна с твоите надсмешки над атаките на цивилно население
Унищожаването на инфраструктората каква връзка има с атака над цивилно население?

Спора започна защото се пенявехте как руския не води модерна война ами трепела велосипедисти и охранители по селата. Сега води модерна война с дронове, унищожаване на инфраструктора както си му е реда по натовските стандарти и пак реване :)

Унищожаването на инфраструктората каква връзка има с атака над цивилно население?

Спора започна защото се пенявехте как руския не води модерна война ами трепела велосипедисти и охранители по селата. Сега води модерна война с дронове, унищожаване на инфраструктора както си му е реда по натовските стандарти и пак реване :)
По гръб не пада бе, винаги прав!

Кристалина Георгиева: Украйна може да има нужда от $5 млрд. на месец

Не, изобщо не става дума за пари и договорки в целия цирк...

:D

:D :D :D :D :D :D :D

Я ни осветли с малко мужик разсъждения - тоест световната банка е накарала Путин да нападне Украйна, за да може да и дават след 8 месеца по 5 милиарда на месец? Тъй ли станаха нещата?
Кво стана с биолабораториите? И там ли се разбраха?

Контекста е, че за целия план Маршал ще плаща Русийка, както е и редно. Както винаги мужиците не разбират.

Последно редактирано:
Като си го писал е 4-5 сутринта в Англия, като се върнеш от полето ще чакам отговор да видим тея разбирания как точно са станали.

Ами погледни първия ми пост в началото на тои спор.
Някое редитче относто 36те ракетни удара върху електропреносната мрежа тази нощ? 1,4 мил домакинства без ток. Украйна щеще да подхранва ЕС с точец ама нещо се провали схемата....

Сега ще се окаже, че не е хуманно да се спира тока в 21 век :D
Погледнах го, и? Подиграваш се на атакуването на цивилна инфраструктура и оставянето на цивилно население насред студа.
И като бонус оправдаваш всичко това, защото трета страна е направила нещо подобно срещу четвърта страна преди 20 години?

Сериозно ли? Целият съм в слух да обясниш "логиката" тук. И няма нужда да бягаш по тъча с някакви конспиративни теории и недоказуеми изказвания или сменяне на темата. Говоря за нещо супер конкретно - как ти се кефиш на недоимъка на цивилно население, което няма нищо общо с войната.

Последно редактирано:

Горе