От: Re: Дайте идея за бизнес че ми е тъпо...
еми много ясно
аз затова казвам че не искам да е заведение за да избегнем бюрокрацията.
Ако е клуб, то няма да е някъде с големи витрини да пише клуб да заповядат проверяващите.
То ще е една врата с номер и улица и един звънец.
Нали искаме клуб в който да ни е спокойно и приятно, да си седнем, да поговорим да обсъдим. да видим един от друг.
Иначе най лесно, договор с някое заведение да сключим на половин цена да е консумацията, но няма да е същото.
нали целта е да сме свободни и независими
Клуб с членство и ще измислим начин как да се плаща и да се покриват разходите.
Винаги има вариант, чипове, кредити. каквото и да е. жетони ако трябва.
като бар да има какво? кафе чай капучино, безалкохолни и бира.
и това е
може да се направи график всеки член да дава по едно дежурство според това колко сме, предполагам ще е нещо по веднъж на няколко месеца!
Има готови оборудвани помещения. искаме хубав интернет и спокойно място.
Как ще идват проверяващи? кой ще ги пусне- то не е заведение?
Ако дойдат кой ще им отвори да влязат?
За да дойдат с полиция трябва да има сигнал за блудство с уебмастери примерно
Ако искат проверка ще се обадят - за тях не са от значение такива обекти защото не могат да изкарат пари!
Ние нямаме незаконна дейност просто приятели които се събират за да обсъдят идеи.
не търсим топ място на пъпа с витрини и човекопоток...
То няма да е ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ?
като се продават неща храни напитки и е със статут на заведение хей - двск има право да влиза дори и с полиция доколкото знам, ако не бъдат допуснати да проверяват храната/напитките, вентилацията, данъчни да проверяват оборота касови наличности, инспекция по труда за трудови договори, пожарната да проверява пожарнати безопасност, имах приятел със заведение (още ми е приятел ама няма заведение вече) според него всички гореизброени идват от време на време да търсят за какво да се заядът да ти искат пари или да отчетът месечната бройка глоби, че иначе ще излезе че не работят...
докато в централа на партия или асоциация /сдружения с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност (развитие популярността на електронния бизнес) гореизборените нямат никаква работа, да си чувал да проверяват такива места ? (вътре безплатно кафе и вода) контролиран достъп, евентуално вендинг машини и си носите отвън кой каквото консумира... и няма проблеми...