Избори за Народно събрание 14.11.2021

Ще гласувам за

• ИМА ТАКЪВ НАРОД

• ГЕРБ – СДС

• БСП за БЪЛГАРИЯ

• ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

• ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ

• ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ

• ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА

• ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ- НФСБ и ДРУГИ НЕИЗВЕСТНИ

• АТАКА

• ВМРО

• ВОЛЯ

• ВЪЗРАЖДАНЕ

• Бонус Партия (Жан го нема, това е най-близкото) - РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО

• Няма да гласувам

Резултатите ще са видими само след гласуване.
То, щото сега един старт е даден, една бурна дейност кипи - строим комунизЪма. Я ми кажи за последните 6 месеца какво конструктивно нещо се случи в държавата???? Кажи едно - не повече? Лишихме се от силно необходими ресурси - лишиха ни еднолично, без да ни питат. Да ме прощавате, ама когато ние плащаме за нещо, имаме пълното право да участваме във вземането на решенията.
Ако си мислиш, че не може по-зле от сега. Изчакай да отидем на избори, да се върнат ГЕРБ и ДПС. Не казвам, че в момента е перфектния сценарии, дори мисля, че не се движим грам добре, но според мен може да затънем още повече. За последните 6 месеца се случи толкова колкото за последните 12 години. НИЩО и половина. А, да, изостанахме. И малко не е честно да дадеш 6 месеца на едните, а да търпиш другите 12 години. Част от боксуването е заради постоянния отпор, който срещат, кризата, в която поеха юздите....и отчасти това, че опита им не е голям. Но пък ги видяхме и тия с опита - той е съсредоточен към точене на средства. Толкова си опитен, че там нещо управляваш, ама на бекграунд парите си изтичат към чекмедженцата. :)

Едно да ти кажа. Казвам ти....детските са безплатни. Върнаха данък. Да, не е нещо велико, но какво ти точно получи при ГЕРБ? :) Имат някакви идеи тези, мъчат се, но нещо много не им се получава още. Според мен равносметки нека се правят в рамките на година, две. И тези равносметки се правят със сравнения, а не че не караш нова кола от както са на власт тези.... Да, на всеки му се изчака чакалото. Хората искат за 3 месеца да станем Швейцария на Балканите. Това няма как да се случи, особено като преди това са вилнели други. ;)

И малко не е честно да дадеш 6 месеца на едните, а да търпиш другите 12 години. ;)
10 милиарда дълг само за първата година. И 6 месеца са им много.

Вероятно това ти се струва нормално? Точно Хр. Иванов разтури специализирана прокуратура, с клиент Бобокови:

Ако Бойко и Ко бяха на власт можеше да крадат, но поне цените на горивата и енергииите нямаше да са такива със сигурност..

Спрете с тия глупави мантри. Не знам дали можете да уплашите и децата с тия партенки за коалиция между ДПС и Възраждане. А и какво страшно има? И сега си имаме коалиция ''Орел, рак и щука''. Вижда се, че не е работеща формула, така че бързо ще приключи, ако изобщо се случи.

Протест срещу опозицията! Херо наистина си е за смяна. :D

10 милиарда дълг само за първата година. И 6 месеца са им много.

Вероятно това ти се струва нормално? Точно Хр. Иванов разтури специализирана прокуратура, с клиент Бобокови:
Защо трябва да ми се струва нормално? Нещо не разбрах. Май ме четете между редовете. ;) И си подбирай източниците. ;) Този сайт като стана първо него проверявам. :)

Ако Бойко и Ко бяха на власт можеше да крадат, но поне цените на горивата и енергииите нямаше да са такива със сигурност..
Бивш наркоман и к*рва няма. Да бе да, ще краде по-малко. В цял свят се вдига тука Бойко ще ги задържи....не е чак такъв Бог, за какъвто се представя. ;) Точно заради него сме енергийно "независими" и толкова години това издейства, да им е здраву дупето на тези дето ще карат газта по море....не ми идва обаче логиката как ще излезе по-евтино. ;) Едни 3 милр. потънаха и там, при Боко, за точно това с енергиен поток.

Последно редактирано:
Да бе да. В цял свят се вдига тука Бойко ще ги задържи....не е чак такъв Бог, за какъвто се представя. ;) Точно заради него сме енергийно "независими". ;) Едни 3 милр. потънаха и там.
Ама я да ви питам какво значи енергийно независими??? Горивата не са дъвки, да си избираш откъде да купуваш. Има няколко страни износителки и Русия е най-големия доставчик за Европа. На дето ти Алцхаймер шистовия ган нито е по-евтин, нито по-удобен за доставяне и използване. Да не говорим, че добиването му води до екологична катастрофа.

Ама я да ви питам какво значи енергийно независими??? Горивата не са дъвки, да си избираш откъде да купуваш. Има няколко страни износителки и Русия е най-големия доставчик за Европа. На дето ти Алцхаймер шистовия ган нито е по-евтин, нито по-удобен за доставяне и използване. Да не говорим, че добиването му води до екологична катастрофа.
Истината е във ВЕИ. За 12 години не можа да измисли някаква програма по която да ни спонсорира и да се работи.

От както промяната е на власт и ако пътуваш евентуално ще видиш, че има над 20 чисто нови и строящи се площи пълни със слънчеви панели само около Казанлък и Мъглиж. Масово е, говори се дори, че тока в най-слънчевите часове ще е по-евтин от нощната тарифа.
Нашето потребление не е голямо като на останалите страни и можехме да изнасяме скъп ток и да се закрепя инфлацията с пари от него.

Истината е във ВЕИ. За 12 години не можа да измисли някаква програма по която да ни спонсорира и да се работи.

От както промяната е на власт и ако пътуваш евентуално ще видиш, че има над 20 чисто нови и строящи се площи пълни със слънчеви панели само около Казанлък и Мъглиж. Масово е, говори се дори, че тока в най-слънчевите часове ще е по-евтин от нощната тарифа.
Нашето потребление не е голямо като на останалите страни и можехме да изнасяме скъп ток и да се закрепя инфлацията с пари от него.
Викаш със слънчевите панели ще цъфнем?:D Там ли била истината, аз я търсих щото.

/После говориш, че би било добре да има образователен ценз за гласуване/за референдум, за да не може Асан от маалата и баба Вуна от село да реши вместо образованите. Ми то по тая логика за ниво на компетентност като ти чета някои от мненията, трябва директно да ти забранят да изказваш мнения в интернет, не гласуване. (Както и на много други де. Някои от които "знаят", че Гугъл, Фейсбук и Майкрософт са измислени в гараж.:D Много забавни хора.

Означава да не зависиш от един доставчик в този случай, а истинския смисъл на думата е сам да се снабдяваш на собствена територия, и да не разчиташ на никой. Но нека да не се самозалъгваме. Тук не могат да хванат грип, камо ли да почнем сами да си вадят природни ресурси. А ако се докопат до такива някой голям паразит (САЩ например) ще се лепне да точи и той, по-скоро ще се продадат нашите отново.

Доколкото четох Румъния са почнали вече някакви проучвания, дори и по-далеч са стигнали. Добиването винаги води до някакви минуси. Но виж ги в Дубай, изглежда да го преживяват някак. :) Да, нямаме ресурса им, но имаме някакъв като за нашите размери. ;)

Означава да не зависиш от един доставчик в този случай, а истинския смисъл на думата е сам да се снабдяваш на собствена територия, и да не разчиташ на никой. Но нека да не се самозалъгваме. Тук не могат да хванат грип, камо ли да почнем сами да си вадят природни ресурси. А ако се докопат до такива някой голям паразит (САЩ например) ще се лепне да точи и той, по-скоро ще се продадат нашите отново.

Доколкото четох Румъния са почнали вече някакви проучвания, дори и по-далеч са стигнали. Добиването винаги води до някакви минуси. Но виж ги в Дубай, изглежда да го преживяват някак. :) Да, нямаме ресурса им, но имаме някакъв като за нашите размери. ;)
От всичко казано до тук става ясно, че нямаш идея как можем да сме енергийно независими. Нищо, те и шваби, франсета и целиия ЕС, (без нас, Полша и Финландия) също не знаят.

ВЕИ са Водно Електрически Централи - Олимпи Кътев намаза от тях, но ние потребителите не усетихме благинката.

Слънчева енергия - голям х..й, на който седят вече доста държави. Тия дни гледам как в Испания са излъгали хората да инвестират в тия джиджавки. Хората са си ипотекирали цялото имущество, за да изградят такива системи, които да продават енергия On Grid. Да, ама сега са им казали, че няма да им плащат - а, земи тва дърво.

Соларен панел може да ти топли водица през лятото и да ти захранва лед крушките в караваната. Ако разчиташ, че ще се топлиш, захранваш готварски печки и перални - сори. Не!

От всичко казано до тук става ясно, че нямаш идея как можем да сме енергийно независими. Нищо, те и шваби, франсета и целиия ЕС, (без нас, Полша и Финландия) също не знаят.

ВЕИ са Водно Електрически Централи - Олимпи Кътев намаза от тях, но ние потребителите не усетихме благинката.

Слънчева енергия - голям х..й, на който седят вече доста държави. Тия дни гледам как в Испания са излъгали хората да инвестират в тия джиджавки. Хората са си ипотекирали цялото имущество, за да изградят такива системи, които да продават енергия On Grid. Да, ама сега са им казали, че няма да им плащат - а, земи тва дърво.

Соларен панел може да ти топли водица през лятото и да ти захранва лед крушките в караваната. Ако разчиташ, че ще се топлиш, захранваш готварски печки и перални - сори. Не!
Да, точно това стана ясно. :) Хубаво е, че разбираш какво пиша. :)

Изпусна нещо. АЕЦ, който не ни дават да отворим? И износа именно от съществуващия АЕЦ към други държави. Но това е пазарна, продаваш там където го продаваш на добра цена. Добре, че си имаме един КЕВР, който също нищо не прави.

Аз нямам такова его, че да имам идеи за републиканската енергийна система, та не съм мислил как да бъде. Но, те бездруго ще го правят тоя преход към "зелена енергия". Както казаха на Давос и всички важни срещи на високо ниво, както е и записано във всички Програми 2030, за Устойчиво развитие, която изпълнява и ЕС. Както впрочем е и в дневният ред на започналият преди 3 дни Икономически форум в Санкт Петербург (PEF), които би трябвало да са контрапункт на западният начин (по техните политически думи):

1. „ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ“: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА НОВОТО ВРЕМЕ
2. НАЦИОНАЛЕН ЗЕЛЕН СТАНДАРТ: ОТ ДУМИ КЪМ ДЕЙСТВИЕ
3. КЪМ УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ: ЗЕЛЕНА АЛТЕРНАТИВА НА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ ГОРИВА

(4. ИНТЕЛЕКТ: ИЗКУСТВЕН СРЕЩУ ПРИРОДЕН)
(5. ЦИФРОВ ОТПЕЧАТЪК: ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО)
6. УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА БЪДЕЩИ ПОКОЛЕНИЯ: КЪМ ЦЕЛИТЕ
(7. ПРОИЗВОДСТВО НА ВАКСИНИ: МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО)
8. РЕЛЕВНОСТ НА ДНЕВНИЯ РЕД ЗА КЛИМАТА В КЛЮЧОВИТЕ ИКОНОМИКИ НА ЕВРАЗИЯ

Всички тичат към зелено.

В Щатите, там където са се озеленили частично или повече, са се хванали за главата от ползите от тая енергия (особено зимата). За никъде, където е частично въведена, не съм чул добри думи, а напротив. Но пък виж - за разлика от хората ползватели, инвеститорите, службите и властите, които изпълняват зелените планове, говорят само хубави неща, за необходимостта от преминаването към зелено и благините от нея.

Тва просто е енергийна система водеща до адска енергийна оскъдица и разбира се - енергийни кредити за граждани и фирми заради стриктно спазване на енергийната ефективност. Система за много по-малко хора (и за тях вече може и да е много добра).

И отиваме към това, което казва не някой конспиративен теоретик, а Денис л. Медоус - американски системен учен и почетен професор, член на Римския клуб. Той е един от авторите на "Границите на растежа", известен доклад за проблема с изчерпването на Римския клуб от 1972 г., който наскоро празнува 50-годишнина.

Та на 18/4/22 - Денис Медоус казва:
Можем да имаме 1 милиард души със свобода или 9 милиарда роби. Сега сме на +7 милиарда, трябва да върнем тази цифра на 1 милиард. Надявам се, че „разчистването“ ще бъде мирно, бавно и равностойно между богати и бедни."
(Не е някакъв прецедент, камоли шок. Това редовно си го говорят хората, които прокарват глобални програми за енергийно-ефективни системи. Но Медоус е направо автор на майката на Програма 2030.)

Този туит нещо изчезна от предните ми коментари, не знам защо (и с други се е случвало, от Туитър е нещо), не знам дали ще се появи сега:
twitter.com/i/web/status/1516350745372725248
("Този туит е от спрян профил." Ясно.)

Пък може би всички независими специалисти (действителни академични специалисти, преуспели в специалностите си, не мними) грешат и ще стане много хубаво за всички хора. Знам ли.:)

Горе