Аз нямам такова его, че да имам идеи за републиканската енергийна система, та не съм мислил как да бъде. Но, те бездруго ще го правят тоя преход към "зелена енергия". Както казаха на Давос и всички важни срещи на високо ниво, както е и записано във всички Програми 2030, за Устойчиво развитие, която изпълнява и ЕС. Както впрочем е и в дневният ред на започналият преди 3 дни Икономически форум в Санкт Петербург (PEF), които би трябвало да са контрапункт на западният начин (по техните политически думи):
1. „ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ“: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА НОВОТО ВРЕМЕ
2. НАЦИОНАЛЕН ЗЕЛЕН СТАНДАРТ: ОТ ДУМИ КЪМ ДЕЙСТВИЕ
3. КЪМ УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ: ЗЕЛЕНА АЛТЕРНАТИВА НА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ ГОРИВА
(4. ИНТЕЛЕКТ: ИЗКУСТВЕН СРЕЩУ ПРИРОДЕН)
(5. ЦИФРОВ ОТПЕЧАТЪК: ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА БЪДЕЩЕТО)
6. УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА БЪДЕЩИ ПОКОЛЕНИЯ: КЪМ ЦЕЛИТЕ
(7. ПРОИЗВОДСТВО НА ВАКСИНИ: МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО В ИМЕТО НА ЗДРАВЕТО)
8. РЕЛЕВНОСТ НА ДНЕВНИЯ РЕД ЗА КЛИМАТА В КЛЮЧОВИТЕ ИКОНОМИКИ НА ЕВРАЗИЯ
Всички тичат към зелено.
В Щатите, там където са се озеленили частично или повече, са се хванали за главата от ползите от тая енергия (особено зимата). За никъде, където е частично въведена, не съм чул добри думи, а напротив. Но пък виж - за разлика от хората ползватели, инвеститорите, службите и властите, които изпълняват зелените планове, говорят само хубави неща, за необходимостта от преминаването към зелено и благините от нея.
Тва просто е енергийна система водеща до адска енергийна оскъдица и разбира се - енергийни кредити за граждани и фирми заради стриктно спазване на енергийната ефективност. Система за много по-малко хора (и за тях вече може и да е много добра).
И отиваме към това, което казва не някой конспиративен теоретик, а Денис л. Медоус - американски системен учен и почетен професор, член на Римския клуб. Той е един от авторите на "Границите на растежа", известен доклад за проблема с изчерпването на Римския клуб от 1972 г., който наскоро празнува 50-годишнина.
10 February 2022 -
www.clubofrome.org
Та на 18/4/22 - Денис Медоус казва:
„
Можем да имаме 1 милиард души със свобода или 9 милиарда роби. Сега сме на +7 милиарда, трябва да върнем тази цифра на 1 милиард. Надявам се, че „разчистването“ ще бъде мирно, бавно и равностойно между богати и бедни."
(Не е някакъв прецедент, камоли шок. Това редовно си го говорят хората, които прокарват глобални програми за енергийно-ефективни системи. Но Медоус е направо автор на майката на Програма 2030.)
Този туит нещо изчезна от предните ми коментари, не знам защо (и с други се е случвало, от Туитър е нещо), не знам дали ще се появи сега:
twitter.com/i/web/status/1516350745372725248
("
Този туит е от спрян профил." Ясно.)
Пък може би всички независими специалисти (действителни академични специалисти, преуспели в специалностите си, не мними) грешат и ще стане много хубаво за всички хора. Знам ли.