Какво мислите за казармата?

От: Какво мислите за казармата?

Ясно, някой ден ще оценя подобаващо отпадъците, с които се опитваха да ни захранват. ОК, разбрах! Може и вегетарианска диета, няма лошо, ама все пак се води войска, не ми се възва някак. Войска и вегетарианска диета! Хем те държат в плен, хем отиваш да си дояждаш на лафката... само модерният далавераджийски гений в униформа може да роди това! Който няма кинти отвън - заприличва на клошар. Имах няколко такива другарчета.
п.с. Ако изгарях от нездравословно желание да изпълнявам прищевките на баща ти - няма да съм Сулю, нали така? Понеже имам достойнство и капка мисъл в главата - съм ви черен. Щото съкращенията срещу заплатицата, ранните пенсийки, 20 заплати накуп... не е за пренебрегване! Нали? Цялата работа, само и само да ми утрепете години с простотии!

Като чета как жалиш тея 12-15 месеца казарма 100% някоя кака ти е сложила рога като на благороден елен и те оставила на ножки целата служба. Кажи, честно заряза ли те гаджето да блееш като овца на прозореца в канцелариката. А тя някъде да драска с ноктенца по тапетите на някой комшия :lol:

Кажи, честно заряза ли те гаджето да блееш като овца на прозореца в канцелариката.
Не ме заряза. Честно. И ти ли си военно чадо, или настоящ юнак-левент в зелено? Тука един по един си признаха, нищо страшно няма.
как жалиш тея 12-15 месеца
Нищо работа, викаш... Колко са година и нещо за един безсмислен животец, какво да ги жалиш? Най-великото нещо в битието на повечето служили е когато ги е юркал фатмакът.

Кажи, честно заряза ли те гаджето да блееш като овца на прозореца в канцелариката.
Глеей го на, фуражката как му иде отвътре да се подиграва с мизерията, която сам създава.

Приликата с долуцитираното хич не е случайна. Липсата на възможност за елементарна хигиена, както и супер мизерната храна ме наведе до мисълта, че повече сме приличали на каторжници.
1. каторжният труд става един от основните икономически фактори в комунистическото производство.

Затворниците са разпределени според лагерната система в различни сфери на тежката и леката промишленост, като трудът им се използва и за изграждането на инфраструктурата на плановата икономика – аграрна работа, строежи на пътища и улиц, изграждане на заводи – за това се използва принудителен труд на затворници. Добивът на петрол, дърводобивът, транспортната инфраструктура в екстремните сибирски области са изцяло „в ръцете” на затворници от ГУЛаг. За да се използва дълготрайно трудът им за комунистическата планова централизирана икономика, минималните наказания в ГУЛаг се повишават от редовни 3 на редовни 8 години.
...
2. Цифрата на затворниците в трудовите лагери надвишава и след това милионната граница, но намалява процентът на умиращите в лагерите. Лагерниците са все повече ценени като работна ръка в тежки условия, а поддържането на лагерната система служи като основен механизъм за държане на населението под напрежение, страх и оттук – подчинено на властта.
...
3. Според нуждата от работа на много затворници се издават удължени
присъди за години напред направо в лагера на място, без процес.
...
http://www.bulblog.com/?p=3346

1. КЕЧ, принудителен труд
2. Петър Стоянов, изтупан кат на сгоден циганин - брат му, ходи до фондацията си във Виена. Искаше да връща двугодишната казарма, и вероятно за това изгуби втори мандат.
3. И задръжки в казармата помним!

От: От: Какво мислите за казармата?

Въобще и конкретно и аз те питах, докато беше войната в Сърбия как мислиш и защо не ти падаха бомби по главата?

Имал е късмет - падали са на другите по главите. :lol: Нашите даже не са разбрали, че ракета имало. :lol:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=283436

Глеей го на, фуражката как му иде отвътре да се подиграва с мизерията, която сам създава.

Приликата с долуцитираното хич не е случайна. Липсата на възможност за елементарна хигиена, както и супер мизерната храна ме наведе до мисълта, че повече сме приличали на каторжници.
http://www.bulblog.com/?p=3346

1. КЕЧ, принудителен труд
2. Петър Стоянов, изтупан кат на сгоден циганин - брат му, ходи до фондацията си във Виена. Искаше да връща двугодишната казарма, и вероятно за това изгуби втори мандат.
3. И задръжки в казармата помним!

Човеко ти си нещо повреден. Къпали сме се минимум 2 пъти седмично. Храната ни беше по меню всеки ден различно и 2-3 пъти седмично месо, 1 път риба, плодове 3 пути седмично за десерт. Не се отличваше с гурме качество, но нито беше гнусна, нито недостатъчна. Хляб на корем кой колкто може. Не си спомням закуска без масло, сирене и сладко.

В КЕЧ-а пращаха само мангусти а българите който бяха там се избиваха да не ги махнат. По-лека служба от КЕЧ за булгаристанеца нямаше. Явно си карал казарма в някоя паралелна вселена. Не казвам, че е било курорт в казармата ама чак толкова да се филмираш не е нормално

От: От: От: Какво мислите за казармата?

Имал е късмет - падали са на другите по главите. :lol: Нашите даже не са разбрали, че ракета имало. :lol:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=283436

Леле, ти уби всичко детско в мен :twisted:

На 28 април 1999 г. вечерта натовски изтребител по време на атака по сръбски цели около Пирот е осветен от сръбски радар. За да се защити, пилотът изстрелва ракета срещу радара. Сърбите обаче го изключват.

Ракетата загубва целта и се насочва устремно към столицата ни. Няма сведения българската противовъздушна отбрана да я е засекли и не да я унищожи във въздуха, но поне да е подала сигнал за опасност.

По онова време, а и сега България не разполага с противоракетни установки тип "Пейтриът", които се прочуха във войната срещу Саддам, когато той биеше по Израел с ракети "Скъд".

Щатският боеприпас пада чак в кв. Горна Баня и отнася покрива на къщата на ул. "Роза" 15. Константин и Диана Върбенови, 2-годишното им дете и бабата оцеляват без драскотина.

Точно в този момент журналистът от "24 часа" Васил Сотиров вечеря със семейството си на 9-ия етаж в блок в "Овча купел". Оттам Горна баня е като на длан.Той вижда огнено зарево, чува и оглушителен трясък.

"Първо съпругата ми предположи, че е мутренски взрив. Аз обаче веиднага допуснах, че е заблудена американска ракета, защото като журналист международник следях в детайли хода на военните операции в Югославия. А и бях наясно, че оттам са само 40-50 км поправа линия. Веднага позвъних в редакцията да изпратят екип", разказва Сотиров.
:lol:

Първо няма такава приказка на братя Грим, признавам. Но журналистите (ако могат да се нарекат така) понякога съвсем си мислят че доматите ги ядем с колците... ти сериозно повярва дума по дума в статията? Как няма да повярваш, звучи толкова "автентично"- щом и журналистът от Овча купел го е потвърдил, как е видял до Горна баня (виждаща се "на длан"- докато вечеря с жена си), че пада американската заблудена ракета (сигурно е оставяла луминисцентна светлина с изображение на американското знаме и за това толкова лесно от разстояние я е разпознал, че няма как да не е американска), то всичко останало си звучи съвсем на място. Горките хора, колко ли им е струвал ремонта, че след него предвидливо са си направили снимка на къщата, а не на някакви с нацелен покрив.

После обаче се оказва, че не е много сигурно какво се случва и дали са били компоти или компютри, ракета или пиратка ...

"Само дето и след 10 години не е ясно какво стана. Кой е самолетът, стрелял по къщата ни? Откъде дойде тая ракета? От Сърбия или от небето над София?

Имаше сто версии и накрая никой не ни каза какво и кой точно?", чуди се Диана.

Тогавашният военен аташе на САЩ полк. Уилям Хол отива в МВР да идентифицира останките и казва- ракетата е американска, противорадарна тип AGM 88-HARM.

Добре, че не са извикали руското или турско аташе и да се окаже, че ракетата е българска от завода в Сопот :lol:

А това е култовият край ... :lol: аз ще взема да стана една журналистка ...

За щастие обаче вечерта се беше случила топла. На една уличка местни младежи споделяха какво са преживели само преди броени минути. Благодарение на тях и срещу почерпка от няколко водки се запромъквахме напред през дувари, храсталаци и дворове.

Мъка и трагедия отписвам се, че малоумщините взеха да идва в повече!

Човеко ти си нещо повреден. Къпали сме се минимум 2 пъти седмично. Храната ни беше по меню всеки ден различно и 2-3 пъти седмично месо, 1 път риба, плодове 3 пути седмично за десерт. Не се отличваше с гурме качество, но нито беше гнусна, нито недостатъчна. Хляб на корем кой колкто може. Не си спомням закуска без масло, сирене и сладко.

В КЕЧ-а пращаха само мангусти а българите който бяха там се избиваха да не ги махнат. По-лека служба от КЕЧ за булгаристанеца нямаше. Явно си карал казарма в някоя паралелна вселена. Не казвам, че е било курорт в казармата ама чак толкова да се филмираш не е нормално
По един месец новобранците не можеха да се доредят до къпане. Из нета имаше подобни писания, ама и да ти ги изровя пак ще кажеш, че си измислят. Пропагандата не е проста работа хич, само с лъжи не става. А мизерното подобие на храна... още малко ще речеш, че и доброволно сме се натискали да робуваме. Туй за кеча е най-наглата лъжа засега в темата. Натискали се при мангалите, баси! Един комшия, бял, го прибраха в кеча, та не ми разправяй! По мое време каторгата, наречена КЕЧ - беше премахната.
Айде бе, 3 шапкарски чеда вече си признаха, кво се дърпаш, то си личи! Само вие клакьорствате, че да има работа за военните. За жалката далавераджийска службица... и за чест и достойнство ще ми се набирате! Будалите ги избиха из войните, останалите емигрират. Ега ви лекуват шамани, и цигани ви изкарват за пенсийка!

Последно редактирано:

Ако седнем на ракийка, и подхванем темата за казармата, ще имаме да си приказваме, обаче тука говорим въобще за казарма или не, а не връщане на старото... Падни за десет

По един месец новобранците не можеха да се доредят до къпане. Из нета имаше подобни писания, ама и да ти ги изровя пак ще кажеш, че си измислят. Пропагандата не е проста работа хич, само с лъжи не става. А мизерното подобие на храна... още малко ще речеш, че и доброволно сме се натискали да робуваме. Туй за кеча е най-наглата лъжа засега в темата. Натискали се при мангалите, баси! Един комшия, бял, го прибраха в кеча, та не ми разправяй! По мое време каторгата, наречена КЕЧ - беше премахната.
Айде бе, 3 шапкарски чеда вече си признаха, кво се дърпаш, то си личи! Само вие клакьорствате, че да има работа за военните. За жалката далавераджийска службица... и за чест и достойнство ще ми се набирате! Будалите ги избиха из войните, останалите емигрират. Ега ви лекуват шамани, и цигани ви изкарват за пенсийка!

Нямам роднини военни споко. По времето на соца кръстника на баща ми е бил комендант на София. Но е арестуван и изпратен в лагер за опит за преврат. Било 65 година така, че няма как да съм облагодетлстван от военни.

Казарма трябва да има, едно заради смата държава, и друго заради прекалено голямото количество лилгльовци сред населението

Първо днес честваме 141 години от безсмъртието на един велик българин Васил Иванов Кунчев,

Време да обобщим, че казарма не трябва да има и е абсолютно излишно да се връщаме в мрачното минало, когато интернет форумите се пръксаха по шефовете, за да се коментира как да прецакаме наборната военна служба. Гледайте в бъдещето, бъдете свежи хора, уважвайте историята на България, но не се подвеждайте по приказки на мухльовци, дето понеже са осъзнали, че има почва за крадене и са решили да привлекат някои заблуден глас с мантри за казарма, българска армия, национално достойнство и неща, които са им супер далеч попринцип.

Ако сте достатъчно тъпи да гласувате за БАраков, Сидерофф, Росен милиционера (който на всичкото отгоре е горд, че е бил милиционер) ще духате супата още много години и ще се радвам да съм жив да ви храня, като почнете да се оплаквате, че това или онова не ви било в ред.

Последно редактирано:

...
Казарма трябва да има, едно заради смата държава, и друго заради прекалено голямото количество лилгльовци сред населението
По един годишен затвор ще излезе по-евтино, то и там се става мъж, порядките са същите.

Първо честит празник,

Време да обобщим, че казарма не трябва да има и е абсолютно излишно да се връщаме в мрачното минало, когато интернет форумите се пръксаха по шефовете, за да се коментира как да прецакаме наборната военна служба. Гледайте в бъдещето, бъдете свежи хора, уважвайте историята на България, но не се подвеждайте по приказки на мухльовци, дето понеже са осъзнали, че има почва за крадене и са решили да привлекат някои заблуден глас с мантри за казарма, българска армия, национално достойнство и неща, които са им супер далеч попринцип.

Ако сте достатъчно тъпи да гласувате за БАраков, Сидерофф, Росен милиционера (който на всичкото отгоре е горд, че е бил милиционер) ще духате супата още много години и ще се радвам да съм жив да ви храня, като почнете да се оплаквате, че това или онова не ви било в ред.

Без асоциации със старата казарма може ли да се обосновеш или американските бази са нашия щит и европейското знаме е нашия талисман против уроки

Без асоциации със старата казарма може ли да се обосновеш или американските бази са нашия щит и европейското знаме е нашия талисман против уроки

Разбира се, че НАТО е гарант за националната ни сигурност, тъй като сме една шепа хора, които никога не могат да противодействат на сериозни атаки ако щеш да си скъсаш задника от яд.

Апропо тебе знамето със сърп и чук повече ли те кефи?

Причините са: увеличение на етническото население в България, демографски срив при Българите, най-бедните в ЕС и още поне десет неща, които ще ти оставя за домашна работа малко да дадеш от себе си :)

P.S.

141 години безсмъртен Левски

Последно редактирано:

Ама ти не може цял живот да мишкуваш, терористи има навсякъде. Това, че има терористи не е повод да не бъдем членове на НАТО. Не мисли като егоист, а като отговорен гражданин на Република България.

Между другото ако уважаваш Васил Левски (в което се съмнявам) прочети една-две книжки и виж какви ценности е изповядвал той. Гарантирам ти, че ще останеш доста учуден от онова, което ще научиш.

За кво ги дундуркаме тия, че ме и плашат със затвор ако не си правя осигуровки (конституционно право)! Бездънна яма, и повтаряте че нямаме армия. Заплатаджии има, колко е армия е друга работа. В пъти повече аскер имаме на калпак от най-силните военно държави! Хем да ги издържам, хем и да им свърша работата, сакън да не излязат от канцеларийките!

70 България
Редовна Армия 34500
Резервисти 302500
Паравоенни 34000
Общо 371000
Редовни войници на хиляда души - 51,0

Китай персонал на 1000 души - 2,6
USA - 10,9
Русия - 27,7

http://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страни_по_численост_на_редовните_въоръжени_сили

Ама ти не може цял живот да мишкуваш, терористи има навсякъде. Това, че има терористи не е повод да не бъдем членове на НАТО. Не мисли като егоист, а като отговорен гражданин на Република България.

Между другото ако уважаваш Васил Левски (в което се съмнявам) прочети една-две книжки и виж какви ценности е изповядвал той. Гарантирам ти, че ще останеш доста учуден от онова, което ще научиш.

Иии точно като такъв искам българска армия и казарма, а не да се врем като мишки под чужди флагове и да ходим на чужди мисии...

Rabin не бе братле, просто е модерно да си национаУист на днешно време. Да повтаряш някакви некадърни неща против ЕС и НАТО, за да те възприемат хората по-сериозно. Всички тия пичове си дават сметка, че живеем в 21 век и техните тъпотии нямат приложение за модерния и здраво стъпил на краката си човек. Даже да се сцепат да си слагат байраци по балконите, това не ги прави родолюбци, защото броени минути по-късно си тикат цигарата от колата или хвърлят обелката от баницата по улиците. От Слави Трифоновския национализъм мерси.

Иии точно като такъв искам българска армия и казарма, а не да се врем като мишки под чужди флагове и да ходим на чужди мисии...

И к'во българската армия ще спре Ал Кайда така ли? :) моля те пич стига толко, спори с другите националисти тука мене ме мани :)

Горе