Какво ще ги правим "бежанците"?

От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Национализма е точно за запазване на самобитната култура, национална идентичност, териториални граници и независимост
Патриотизъм може да се възпитава и в българските емигрантски семейства, да се говори на български и да се почетат български традиции и да се готвят български манджи но в друга обстановка и друга държава
Е те това, аз разбирам, па не ми давайте цитати от Гугъла

Освен това и гражданството си оказва влияние.

Какво значение има коя държава е отпечатала паспорта на родителите на някого (или неговия собствен)? Да не би това по някакъв магически начин "любовта към родината" да се предава от поколение на поколение? Или има ген на национализма?

Аз като съм имал родител, който е гражданин на Руската федерация да не би да съм станал етнически руснак? Или етнически българин, защото имам родител българин?

Ако това беше руски форум дискусията щеше да се различава предимно по езика, на който се води. И щяха да ме обявят за предател на родината и т.н., че защитавам чужденците и т.н.

Българските политици (с родители българи) да не би да работят за интересите на българските граждани?

Да не би да твърдиш, че не мразиш чужденците? Защото повечето, които пишат в темата ги мразят - били престъпници, нямали легла, били бедни и необразовани, били серийни изнасилвачи и затова не трябва да се допускат в тяхната държава...

Нима отричаш, че не поставяш интересите на своята държава пред интересите на другите държави и пред интересите на гражданите на другите държави?

Нима отричаш, че не поставяш интересите на българските граждани над интересите на гражданите на други държави?

Нима отричаш, че смяташ българите за по-качествен човешки материал от сирийците например?

На мен не ми пречат ритуалите за дъжд. Обаче не ми харесва това, че се поставят интересите на държавата над тези на гражданите на същата тази държава, че се създават конфликти между хората на база тяхната национална принадлежност и религия. Не ми харесва дискриминацията на база етническа принадлежност и гражданство.
На мен пък не ми харесва евробошевиките да диктуват кой ще ми е съсед. Ако това нещо беше навремето, хората вече щяха да са хванали оръжието. Нали си против ЕСССР, защо подкрепяш политиката на съюза за гетовизацията на България? Никой не дискриминира различните етноси, ние сме просто толкова различни, че ако живеем на едно място задължително ще избухне конфликт. Схващанията ни за живота са различни, всичко ни е различно. Лошо няма, но нека тези хора са си различни в тяхната държава, там да живеят по собствените си правила. Толкова е просто.

Иначе, ще стават такива неща:

http://www.standard.co.uk/news/crim...ee-days-after-arriving-in-the-uk-8898352.html

Какво мислиш за установените зони на шериат (shariаh zones) в Лондон? Смазали са човека, защото е пиел алкохол на улицата. Сега разбираш ли какво имам предвид?

shariah-3.jpg

Това, че съм от малцинство, което даже си няма наименование на идеологията, не значи че не съм наясно каква е тя.

Ето това е лошото на национализма:

Наистина ли си убеден, че си наясно с българските обичаи? А прогонване на зли духове от кучето чрез обичая "тричане на кучета" практикуваш ли? Вярваш ли, че гоненето на змей ще предизвика дъжд? А обичаят Пеперуна? А нещо да кажеш за кукерите?

На мен не ми пречат ритуалите за дъжд. Обаче не ми харесва това, че се поставят интересите на държавата над тези на гражданите на същата тази държава, че се създават конфликти между хората на база тяхната национална принадлежност и религия. Не ми харесва дискриминацията на база етническа принадлежност и гражданство.

Ей ма наистина си много прост
Някои обичаи са само в определени райони и те си държат на тях, тебе кво ти бърка в големия глобалистки задник
А това, че си от смесено семейство, какво ти пречи да обичаш България и нейните традиции
Явно проблема ти е друг, защото България винаги е гостоприемна за хора, които са в синхрон с нейните традиции
Колко арменци са дошли в България по времето на арменския геноцид в Турция?
Но и те са православни християни и имаме нещо общо и всички тези арменци са избрали за тяхна родина България

били престъпници, нямали легла, били бедни и необразовани, били серийни изнасилвачи и затова не трябва да се допускат в тяхната държава...
А не е ли наше право да решаваме кой да влиза в държавата ни? При условие, че идват хора без образование, без пари, не е ли най-нормалното нещо да правят мизерии? Лично аз предпочитам да не се пускат в държавата. Иначе ако дойде някой богат сириец на екскурзия, да стои 10 години, ако иска. Ама нормалните сирийци не стоят на тумби около Баня Баши. И ти го казвам, защото познавам такива.

Нима отричаш, че не поставяш интересите на българските граждани над интересите на гражданите на други държави?
Ти слагаш ли интересите на семейството си пред интересите на Мбонго Инобан от Конго?

Цитати от гугъла няма да ти давам.
Само ще ти кажа, че начело на държавата едва ли някога ще има националист. Затова помислете дали може да направите поне една жертва в живота си - да станете патриоти.

Териториалната цялост и независимост се пазят от съответните служби. Имаме армия (тя не е за красота). Също така (бихме могли да) имаме съюзници.

Национална идентичност - това няма нищо общо с национализма. Това е твърде сложно понятие, за разлика от "национализма". Голяма част от "националистите" са решили един ден в момент когато няма какво да правят и казват "аз ще съм националист" - сигурно звучи яко. Ти като националист не защитаваш територията на държавата. Нали в момента не си на границата с автомат в ръка? Само в този случай бих те признал за националист!
Националната идентичност се формира за много дълъг период от време (примерно ако сега идем да живеем на чужда земя, след 10-20 поколения те ще чувстват земята за своя). Не можеш да изменяш националната си идентичност когато ти скимне.

култура - това са празници, обичай, традиции - спазват се от всеки който знае историята и обича Родината си.

Какво значение има коя държава е отпечатала паспорта на родителите на някого (или неговия собствен)? Да не би това по някакъв магически начин "любовта към родината" да се предава от поколение на поколение? Или има ген на национализма?

@happyslacker - знам, няма как да стане. Не може да застанеш на наше място, както и ние на твое :)

национализма няма ген. Националист се "става". Виж за Патриот е различно - или обичаш Родината по един особен начин или не. Може да излъжеш всички други, но не и себе си :)

Ей ма наистина си много прост
Някои обичаи са само в определени райони и те си държат на тях, тебе кво ти бърка в големия глобалистки задник
А това, че си от смесено семейство, какво ти пречи да обичаш България и нейните традиции
Явно проблема ти е друг, защото България винаги е гостоприемна за хора, които са в синхрон с нейните традиции
Колко арменци са дошли в България по времето на арменския геноцид в Турция?
Но и те са православни християни и имаме нещо общо и всички тези арменци са избрали за тяхна родина България

Аз като български гражданин нямам проблеми с държавата, които да са по-различни от проблемите, които имат останалите български граждани.

Казах по-горе, че ритуалите за дъжд не ми пречат. Обаче не мога да "обичам" държава и изобщо нещо, което не е личност.

Не бих извършвал един куп обичаи и ритуали, но който си ги харесва - да ги практикува. Не мога да се сетя за обичай или ритуал, практикуването на който би могло да ми пречи по някакъв начин лично на мен.

Не ми харесва това, че законът третира различно български граждани и граждани на други държави.

Това, че отношението на държавата към гражданите на други държави, които искат да преминат границата на държавата е такова, каквото е, лично мен не ме засяга. Но това не ми пречи да твърдя, че това не е редно.

Аз нямам проблем да пътувам в рамките на ЕС и в повечето други държави, тъй като съм гражданин на България и имам български паспорт. Това, че в САЩ се пътува трудно не ми е проблем, защото не бих пътувал в САЩ (главно заради нарушаването на човешките права там). Нямам желание да пътувам, защото не смятам, че на друго място на планетата има по-добри условия за живеене.

Nortrant, каква ти е целта? Националическата теория е сложна концепция от културни и икономически схващания. Ако искаш да обсъждаме теоритично българския национализъм, пусни тема. Разликата между патриот и националист е, че националистът е активен патриот.

А не е ли наше право да решаваме кой да влиза в държавата ни? При условие, че идват хора без образование, без пари, не е ли най-нормалното нещо да правят мизерии? Лично аз предпочитам да не се пускат в държавата. Иначе ако дойде някой богат сириец на екскурзия, да стои 10 години, ако иска. Ама нормалните сирийци не стоят на тумби около Баня Баши. И ти го казвам, защото познавам такива.

Ами тогава хайде да изселим българите, които нямат образование и нямат пари. Да оставим само богатите и образовани българи.

Ти слагаш ли интересите на семейството си пред интересите на Мбонго Инобан от Конго?

Възприемането на нацията като голямо семейство се използва успешно от нацистите и подобни противни идеологии.

С подобно промиване на мозъка хората са готови да правят всякакви ужаси в името на нацията.

Да не би да твърдиш, че не мразиш чужденците? Защото повечето, които пишат в темата ги мразят - били престъпници, нямали легла, били бедни и необразовани, били серийни изнасилвачи и затова не трябва да се допускат в тяхната държава...

Нима отричаш, че не поставяш интересите на своята държава пред интересите на другите държави и пред интересите на гражданите на другите държави?

Нима отричаш, че смяташ българите за по-качествен човешки материал от сирийците например?

въпреки, че въпросите не са насочени към мен :) нека кажа нещо. Отношението ни към нелегалните имигранти щеше да е съвсем различно ако те бяха християни (т.е. "наши хора").

Исляма е много агресивна религия. не знам дали ще бъде правилно да я нарека "националистическа религия" - който я изповядва, признава само нея и мрази всички други :)
Хората ги е страх от исляма защото хората изповядващи го не се свенят да се самоубият, да убият невинни - тук няма значение дали са деца, жени или мъже.

Те възприемат (заради религията) децата и жените (особено) по един много различен начин. Аз примерно няма как да го приема.

Друг пример:
един мюсюлманин поставя жената и детето пред себе си

истинския мъж (християнин) прави обратното (добре де, може и някой мюсюлманин да го прави - но в случая говорим за общия образ на един човек изповядващ определена религия и за това как тя променя човека)

Nortrant, каква ти е целта? Националическата теория е сложна концепция от културни и икономически схващания. Ако искаш да обсъждаме теоритично българския национализъм, пусни тема. Разликата между патриот и националист е, че националистът е активен патриот.

Това не е вярно. А пасивни националисти има ли?
А активни патриоти?
всички активни патриоти ли са националисти?

след като Националическата теория е сложна концепция от културни и икономически схващания - не би трябвало да може да се родиш "националист" (просто защото не си запознат с тези схващания)

а Патриот става ли се? (НЕ?)
за да си Патриот трябва ли да си икономист?

Каква ми е целта? ами много е проста - Сидеров колко човека излъга на тези избори?
Защо не разбира, че докато е националист НЯМА да стане (какво да стане? - да помогне на държавата)

защо тогава не пробва нещо друго? щом не мърда, значи е пасивен!

Einstein was a prominent supporter of both Labor Zionism and efforts to encourage Jewish-Arab cooperation.[13] He supported the creation of a Jewish national homeland in the British mandate of Palestine but was initially opposed to the idea of a Jewish state with borders, an army, and a measure of temporal power.”

Уж не бил, ама подкрепил. Уж това, ама онова. Айде не ни го цитирай тоя ;)

Пак Ad hominem. Това, че нещо се казва от някой глупак не значи непременно, че това нещо е глупаво.

Макар, че не одобрявам социализма (Айнщайн е бил социалист и противник на частната собственост) не бих оспорил Теорията на относителността, като се позова на това, че Айнщайн е бил глупак, защото е бил пушач (документирано е как е пушил лула) и социалист.

От: От: Какво ще ги правим "бежанците"?

Ами тогава хайде да изселим българите, които нямат образование и нямат пари. Да оставим само богатите и образовани българи.
Българите са си у дома. Това не можеш да схванеш ти. У дома всеки има право да е какъвто си иска.

@ nortrant, ти може да си патриот но не си националист, защото си евродемократ
А националист като мене, иска независима държава, не ща евродупетати да ми определят ценностите и морала и да ми казват как да си живея в собствената къща

след като Националическата теория е сложна концепция от културни и икономически схващания - не би трябвало да може да се родиш "националист" (просто защото не си запознат с тези схващания)

а Патриот става ли се? (НЕ?)
за да си Патриот трябва ли да си икономист?
Разбира се, че се става патриот. Възпитава се. Чувствата и любовта към нещо се възпитава от родителите ти и средата, в която растеш. Патриотизмът е първата стъпка, след това следват политическата теория и идеология. Ако си запознат с нея и я подкрепяш, то тогава си националист. Разбира се, че не можеш да се родиш такъв, както не можеш да се родиш анархист, комунист и прочее. Не е нужно да си икономист, но може да си любител икономист и всеки човек трябва да поназнайва основни неща. Ако не си запознат и не се интресуваш от политическата идеология, то пак може да си си родолюбец. Пример за такива хора са разните клубове по исторически спектакли - интересуват се само от история, правят се на хайдути и се забавляват.

Исляма е много агресивна религия. не знам дали ще бъде правилно да я нарека "националистическа религия" - който я изповядва, признава само нея и мрази всички други :)

Аз като атеист добре разбирам злото на религията. Обаче много хора, които се самоопределят като мюсюлмани са против подобни радикални практики. Не съм убеден, че имигрантите (нелегални или не) от Сирия са от радикалните мюсюлмани, които бият жените и децата си и ги третират като роби, мразят християните и с удоволствие ги убиват и т.н.

Мисля, че съвременните "религиозни" хора в същност не разбират религиите си и затова не приемат извършването на самоубийствени атентати и нехуманно отношение към жените и децата.

Оказва се, че в същност някои атеисти познават много по-добре религиите, отколкото "вярващите" в съответните религии.

Съвременните мюсюлмани са толкова мюсюлмани, колкото съвременните християни са християни.

Хайде и аз да се включа. На темата може да се погледне много по-широко и за мен лично не са проблем бежанците, които искат да спасят семействата си, а държавата и закона, който не им дават възможност и ги мотаят като луди. Големи сме националисти и патриоти, и пазим България и българското си ни принадлежи, а пък правим сайтове на чужд език и взимаме пари нали? Значи ако не е в наша полза е лошо, а ние като се "възползваме" по вашата логика от развитието на културата на другите държави като Великобритания и САЩ да им се присламчим на пазара и да печелим пари няма нищо лошо. Тъпа работа

@ nortrant, ти може да си патриот но не си националист, защото си евродемократ
А националист като мене, иска независима държава, не ща евродупетати да ми определят ценностите и морала и да ми казват как да си живея в собствената къща

големи националистите сте няма що
затова винаги ще си останете с 20 депутата в парламента
така ли помагате на държавата?

що не бъдете малко по-прикрити националисти?
защо трябва да отнемаш нещо на някой купил го законно, било то и неизгодно за държавата?
ти като идеш на пазара - даваш ли повече защото производителите печелят жълти стотинки?

купили са го - ок, изчакай да мине договора и тогава прави каквото си решил.

Напротив, проблем са. Казват, че другата година ще дойдат 200 000, тогава какво? Пак ли така ще мислиш. Би ли живял в квартал с 10 хиляди сириеца мюсюлмани? Културата им е различна, всичко им е различно, след време ще почнат да мрънкат за права, за промяна на закони и прочее. Можем да помагаме само на сродни на нас народи, а не на тотални противоположности.

Големи сме националисти и патриоти, и пазим България и българското си ни принадлежи, а пък правим сайтове на чужд език и взимаме от пари нали? Значи ако не е в наша полза е лошо, а ние като се "възползваме" по вашата логика от развитието на културата на другите държави като Великобритания и САЩ да им се присламчим на пазара и да печелим пари няма нищо лошо. Тъпа работа
Вадим пари и ги наливаме в българската икономика - ето ти патриотизъм в действие. Не мисля, че някой от нас тук е шовинист, който да мрази всичко което не е българско.

Културата им е различна, всичко им е различно

Кое точно им е различно?

Християнството и исляма не са много различни. Особено в съвременната им версия (към която се придържат повечето от съвременните хора, които си мислят, че вярват в тези религии). През средновековието за това, което правим щяха да ни изгорят всички на клада, защото сме еретици.

Да не би да вярваш, че сирийците са някакви религизони фанатици, които като се приберат от работа за разнообразие убиват по някой неверник, след това пребиват жена си и децата си?

Горе