Спомени от следосвобожденска/царска България

Иво Инджев и Асен Генов са техните богове. Не знаеш ли? От ковида темата още 99% от мненията са им копи пейст на тези двама клоуни...
Нека си вярват на който искат, мене темата ме радва, че има интрига и както казах и преди.. уча нова история. Тия неща за предварителните уговорки и аз не ги знаех, то реално няма статия или книга в която да се споменават. Графикска нека да си вярва на тортите.

Иначе в Англия имат интересна система.. искат ми 8 паунда да проверят дали даден документ може да снима и ако може, още парички да ми изпратят копие... Ако не може горя с кинтите. То щеше да е ок, ако е за някъв списък с документи, ма за всеки поотделно и то без гаранция, че ше получа копие.. тцЪ.
 
Можеш ли да посочиш документа където Англия се позовава на тях?
Говоря за Австрия естествено. Англия се позовава на други:

От друга страна, както Англия, така и Австро-Унгария не могат да приемат постановленията на този мирен договор. Англия вижда в него посегателство срещу решенията на европейския ареопаг от 1856 и 1871 г.,



Нарушават се интересите на Австрия за черногорието и Босна, оттам се разпада тройния съюз.
Бе тука друго се твърди:

Андраши не възразява за Бесарабия, но решително се противопоставя на искането за голяма България. Той се позовава на Райхсщадското споразумение и Будапещенската конвенция и въз основа на тях изказва следните контрапретенции: Българското автономно княжество да се ограничи на юг от Стара планина, а от останалите земи южно от Балкана да се образува „една гръцка провинция”, която да бъде организирана като самостоятелна държава. България по никакъв начин не бива да достига до Бяло море.

Как се получава това, след като уж се били разбрали и всичко било ясно? Тук се подразбира, че при тия споразумения не било предвидено достигането до Бело море при тия обстоятелства.


Ето какво са разбрали в Райхсщад:

б) Ако християните спечелят:

Силите ще действат съвместно, за да разрешат последиците от войната.

Те няма да допринесат за образуването на голяма славянска държава, но Черна гора и Сърбия ще имат възможност да анексират: първата - Херцеговина и пристанището на Адриатическо море, втората - някои части от стара Сърбия и Босна.
Но в този случай Австрия ще има право да анексира турска Хърватия и някои граничещи с нея части от Босна по линията, по която ще бъде сключено споразумение.
От своя страна Русия в този случай би имала право да си върне частта от Бесарабия, отстъпена според договора от 1856 г.

До тук България въобще не се споменава. Споменава се чак при съгласието, какво да се случи ако се стигне до пълното разпадане на Османската империя в Европа (такова след войната няма). Тогава се споменава за образуването на княжества България и Румелия в естествените си граници.

Ако в крайна сметка последствието от християнския успех е пълното разпадане на Османската империя в Европа, България и Румелия биха могли да образуват независими княжества в естествените си граници. Епир и Тесалия биха могли да се присъединят към Гърция.

Константинопол може да стане свободен град.

На кратко, още 76г. преди започването на войната Русия и Австрия се споразумяват, при частична победа да няма голяма славянска или друга страна, а при пълен разгром над Портата да се създадат княжества България и Румелия в граници, които не ясно какви са. По-късно, единия от подписалите се в договора, позовавайки се на него не иска България на юг от Стара планина...

За мен темата е ясна и приключена, повече не мисля да си губя времето и да се повтаря едно и също нещо по 100 пъти.
 
Последно редактирано:
За мен темата е ясна и приключена, повече не мисля да си губя времето и да се повтаря едно и също нещо по 100 пъти.

За мен тепърва започва. По-късно ще се спра на тия абзаци. Само мое да се сетиш, че Османците са напълно победени, затуй търсят бързо премирие, че да не иде и Цариград, както знаем Европата не позволява това.

Попаднах на документ каква славянска държава не иска и къде точно не трябва да бъде тя.

Иначе документ от тебе все още няма.. само рязсъждения. То поне да бяха собствени.., а не преразказ на Инжито.
 

Горе