АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ - ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА

От: АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ - ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА

dinatronix ама това тебе какво те интересува е друг върпос, аз ти казвам какви са фактите. И какво като вееш българския байрак това те прави истински националист ли? Или пък примерно като си закачиш трибагреника на терасата и се превръщаш в патриот? Обаче точно след 15 минути си хвърляш пепелника от същата тази тераса? За какви националисти ми говориш, кои са тия националисти в България, Волен Сидеров ли е националист?

От: От: АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ - ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА

Динтроникс. ти що така изтърва онази му част от статията с монополните компании, те тези монополи там няма как се пръкнат без любимата държавна гаранция. Това което Орабан иска, ако му викаш "националистически" интерес или каквото му викаш, се нарича чисто и просто пазарна икономика и свободен пазар. Виж си член 19 от нашата конституция

Чл. 19. (1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.
(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.
(3) Инвестициите и стопанската дейност на български и чуждестранни граждани и юридически лица се закрилят от закона.
(4) Законът създава условия за коопериране и други форми на сдружаване на гражданите и юридическите лица за постигане на стопански и социален напредък.
А нащи монополи какви са, няма ли договори за изкупуване от американската Марица?
Уж спорехме с тебе, па пак се връщаме на преговора от първи клас:-o

Е, хубу де, кАжи си мЪжиротарнио фейвърит, само да не ми речеш Раданчо Кънев:-o

Нямам засега ама като се появи, ще те известя веднагически :).

От: От: АЗ ПОДКРЕПЯМ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ - ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА

А нащи монополи какви са, няма ли договори за изкупуване от американската Марица?
Уж спорехме с тебе, па пак се връщаме на преговора от първи клас:-o

Същите са, не знам какво се връщаш ама айде аз ще се връщам за 4-ти път на теб какво съм ти говорил и ти пак не щеш го поемаш :)

Давам пример:

БГ енергийния сектор - това е пример за анти свободен пазар и държавно гарантирани монополи. Какво става при либерализиране:

1. Падат всички териоториални бариери, за да има монопол трябва има и бариери, няма само ЧЕЗ да е за София
2. Отпадат всички бюркоратски изисквания, всеки който иска да продава има определен лиценз и серитификат, всичко е стандартизирано.
3. Всеки търговец/доставчик има достъп до физическата мрежа, като плаща опредена такса.
4. В този момент, в който всичко е на лице, ще дойдат доста играчи, защото има доста хляб в това.
5. Това ще доведе до спад в цените защото всеки, който има готова продукция и услуги и не я реализира му се пише загуба. Водени от мотива за загуба цените падат.
6. Всеки човек, ще избира който си иска доставчик.
7. Всеки доставчик, ще може сам да си прави енергийния миск.
8. Всеки доставчик, ще избира от къде да купува - ако си от София и имаш софойски доставчик, то той ще се опита да изкупи ток от най-близките централи до софия, и да има ниски разходи за транспорт, може се окаже че тока да ти е по евтин от АЕЦ сега
9. Ще има либерализиация и при централите, всеки може си качи ВЕИ-та и да продава, но не както е сега.
10. БГ е с енергоемка икономика, в този момент всеки бизнес голям прозивдител би инвестирал в собствени центрирали, с пъти по лесни условия от както е сега.
11. Самите производители на ток, биха направили центнрали близки до пазарите си с цел по ниски крайни цени.
12. От момента на ниските цени на ток ще се възползват всички производителите, това ще довде до спад на производствени разходи и да по голяма производителност и конкурентноспосбност, това от своя страна ще довде и до по голяма заетост
13. След като имаме всичко това, доставчика ще избере, от къде да купува и може се окаже, че съседа ти прави ток, и местния доствчик на ток да взима и от него и това да сваля още цените
14. Всичката тази конкуренция, ще доведе до спад на цената в краткосрочен план, защото сега има тонове регулации сега, но в дългосрочен план цената върви нагоре, но заради либерализиранията цената няма скача рязко.
15. Всичко това ще доведе до по ниски сметки, по-голяма ефективност, по-голяма производителност и в крайна сметка по-вече пари накрая на месеца.
16. Всички ще са по-добре тогава от колкото сега или иначе казано ще се подобри благосъстоянието на хората

Това анти-монопол и защита на свободната конкуренция му се нарича пазарна икономика никакъв национален интерес, но вие националистите и вие не знаете, кое какво е .......

А по линия на Мариците, ЕРП-та и т.н квото се сещаш само по чл. 19 Може ги успориш

Блеки, Орбан е далеч от твоите теории ;) Де ти свободни стопански инициативи, направо им реже главите на монополите с държавен контрол. И банките е подпукал и реват, заради някакви финтове с форнита и швейцарския франк ;)

Пред депутатите премиерът заяви, че очаква още конфликти с предприемачите, докато прокарва намаляване цените на енергията за домакинствата и притиска банките да поемат загуби, за да помогнат на клиентите си, сключили договори в поскъпнала чуждестранна валута като швейцарски франк или евро.

Одобряваш ли тия мерки?

Блеки, Орбан е далеч от твоите теории ;) Де ти свободни стопански инициативи, направо им реже главите на монополите с държавен контрол. И банките е подпукал и реват, заради някакви финтове с форнита и швейцарския франк ;)

Абе по-лошото от частен монопол е държавният, а за загубите на банките с финансовите деривати са си е чисто банков проблем - знаеш аз съм за фалити - фалита чисти неефективността и има дисциплиниращ ефект!

Одобряваш ли тия мерки?

Не съм наясно с тези договори, явно има некви превалутиращи клаузи и банките прехвърлят целият риск на хората ...
Инак одобрявам банките да не насилстват хората, и да увеличат привлирегиите си, но не удобрявам се свалят с регулативни мерки лихви - това от една страна е мешене на пазара, а от друга изкуствено ще създадът неискане кредитна експанзия, в текущата им макро конюнктура много ще губят. А за загубите, това са чисто отписване на активи, но некви схеми банките са правили и прехвеълят пак на хората риска.
Това разбира се не е никакъв пазарен принцип, и може едно мерси кажат унгарицте на тези дето ги приемали законите преди.

То и при нас да сейм .....

dinatronix ама това тебе какво те интересува е друг върпос, аз ти казвам какви са фактите. И какво като вееш българския байрак това те прави истински националист ли? Или пък примерно като си закачиш трибагреника на терасата и се превръщаш в патриот? Обаче точно след 15 минути си хвърляш пепелника от същата тази тераса? За какви националисти ми говориш, кои са тия националисти в България, Волен Сидеров ли е националист?

Елементарен си и много ограничен
Чети кво съм писъл преди неколко поста за идеологиите и т.н.
Нема да повтарям за недоразбрали либерасти
Ти като искаш си вей знамето на дъгата от терасата
МнОго отворен са прайш откъм европейски ценности, ама ЕС ти го начуква отзад

Одобряваш ли тия мерки?

Тея мерки на Орбан и той не знае до какво ще доведат. :lol: :lol: :lol:

Следващия път като почне лудото инвестиране (тогаз когато в БГ се изсипваха по 20 милиарда Евро и бюджета беше на плюс и имаше излишъци и всички си мислеха че правителството правило тези неща).

Та значи при следващия инвестиционен бум като почнат да валят кинти (инвестиции) от небето, те просто ще заобиколят Унгария.

Елементарен си и много ограничен
Чети кво съм писъл преди неколко поста за идеологиите и т.н.
Нема да повтарям за недоразбрали либерасти
Ти като искаш си вей знамето на дъгата от терасата
МнОго отворен са прайш откъм европейски ценности, ама ЕС ти го начуква отзад

Губиш спора и започваш да обиждаш, това е нормално! Ако си чел постовете ми трябва да знаеш, че аз съм 100% анти хомосексуалистите :) но няма смисъл да ти обяснявам има мач!

Тея мерки на Орбан и той не знае до какво ще доведат. :lol: :lol: :lol:

Следващия път като почне лудото инвестиране (тогаз когато в БГ се изсипваха по 20 милиарда Евро и бюджета беше на плюс и имаше излишъци и всички си мислеха че правителството правило тези неща).

Та значи при следващия инвестиционен бум като почнат да валят кинти (инвестиции) от небето, те просто ще заобиколят Унгария.

Ало, пръмовия фен, айде спести се европропагандата. Дано тоя миризлив съюз се разпадне час по скоро, за да може европейците като тебе да останат без родина :lol:

Не съм наясно с тези договори, явно има некви превалутиращи клаузи и банките прехвърлят целият риск на хората ...
Инак одобрявам банките да не насилстват хората, и да увеличат привлирегиите си, но не удобрявам се свалят с регулативни мерки лихви - това от една страна е мешене на пазара, а от друга изкуствено ще създадът неискане кредитна експанзия, в текущата им макро конюнктура много ще губят. А за загубите, това са чисто отписване на активи, но некви схеми банките са правили и прехвеълят пак на хората риска.
Това разбира се не е никакъв пазарен принцип, и може едно мерси кажат унгарицте на тези дето ги приемали законите преди.

То и при нас да сейм .....
Това си е чиста регулация на пазара. На мен ми харесва, за това те питам ;)

Това си е чиста регулация на пазара. На мен ми харесва, за това те питам ;)
Аз по-гре писах за енергийният пазар и свободният не ненасилствен избор.
Ами то не насилственост и свободно взимане на решение и гарантиране на правата и търсенето на задълженията в случаят държавата да се занимава само с това са си основите на свободният пазар и на мен ми харесва така, не знам на кое му викаш регулация в случаят (макар че имам и по крайни виждания, но съм казвал да се докараме първо да видим ефективни и ефикасни институции гарантиращи пазара и държавна не намеса после ще ги мъдрим - много път има за вървене)

[video]http://kanal3.bg/?v=13159&fb_source=message[/video]
Нее монопол, ами направо автономия в държавата

Сага ще ви кажа какво се случи в Унгария и какво ще стане накрая

Проблема в Унгария е че преди няколко години всички унгарци се втурнаха да теглят кредити в швейцарски франкове защото лихвите бяха направо смешни - Познавам и няколко българи които теглиха от тези кредити и обясняваха на каква далавера са теглиш 100 000 след няколко години връщаш 110 000

После франка скочи в небесата и всичко си еба мамата като капак удари кризата бизнеса забуксува и започнаха да не могат да си връщат заемите и банките почнаха да им взимат имотите

Всичко това доведе до усещане в обществото че банките са им виновни щото тъпите лакоми гъзове са теглили във франкове а не във форинти и се явява Орбан на бял кон дето им разправя как ще ебе майката на монополите гаранция че е споменал и минималната заплата и пенсията и спечелва изборите

И какво се случва накрая - Или от запада накрая му свиват перките или както по нагоре казаха чуждите инвестиции леко по леко намаляват и унгарците си плащат двойно тарикатлъците.

Проблема в Унгария е че преди няколко години всички унгарци се втурнаха да теглят кредити в швейцарски франкове защото лихвите бяха направо смешни - Познавам и няколко българи които теглиха от тези кредити и обясняваха на каква далавера са теглиш 100 000 след няколко години връщаш 110 000

После франка скочи в небесата и всичко си еба мамата като капак удари кризата бизнеса забуксува и започнаха да не могат да си връщат заемите и банките почнаха да им взимат имотите

Всичко това доведе до усещане в обществото че банките са им виновни щото тъпите лакоми гъзове са теглили във франкове а не във форинти и се явява Орбан на бял кон дето им разправя как ще ебе майката на монополите гаранция че е споменал и минималната заплата и пенсията и спечелва изборите

И какво се случва накрая - Или от запада накрая му свиват перките или както по нагоре казаха чуждите инвестиции леко по леко намаляват и унгарците си плащат двойно тарикатлъците.

Мерси за разяснението Манта. Да познато ми е и мои познати ми говореха, а и четох преди за много такива случаи с БГ-та. Аз викам некви сериозни закони са приемани в полза на банките под масата, а то било чиста глупост от ниска фин. култура. Нека банките им вземат всичко, белкем се научат на дисциплина и да не се теглят кредити за неща, който не ти трябват и че си на керия с този кредит.

В този си случай Орбан сериозно се меши в банковите механизми, сега и разбирам това с лихвите - банките виждайки какво се случва от една страна спират кредита защото виждат грешките, а от друга страна самите банки си събират взиманията за да останат ликвдини, а за тези дето сакат кредитиране - рисковата премия става доста висока. Това е работата на банките, като видят яко банкрути и загуба на доверие, рисковата премия расте и от там лихвите а при липса на ликвидност направо хвърчат лихвите както по депозитете така и по кредитите. То и затова целият рев с банките в Унгарско, същото бе и при нас, а и още не сме се изчистили, само където грешките дойдоха от отгормната кредитна екпанзия и балона на НИ.

А може би не си прочел
През август предсрочно бе изплатен заемът от МВФ и по думите на Орбан "прекратихме непрекъснатия натиск, с който международните финансови организации се опитваха да ни наложат орязване на бюджетните разходи"

А може би не си прочел

А може би ти не трябва се мешиш в теми, които не си наясно - освен икономиката, включи си и финансите. Не бъркай заем към МВФ, СБ, парижки клуб и т.н, държавни дълг/облигации, корпоративен дълг и дълг на индивидуален/домакинствата/потребителите :)
Това, което си писал е към МВФ, това което ти говори Мантата е към частен и индивидуален/домакинствата дълг/кредити. В случаят множеството индивидуален дълг ги събаря Унгарците, а и какво няма то за 1 ден Швейцарците възрзаха франка към еврото и много загубиха 20% от раз. Ние си нямаме такъв случай с такъв магнитуд, но си имаме огромна фирмена задлъжнялост, и лична задлъжнялост, която ни събаря вече 4-та година. Белезите на кредитната експанзия преди се виждат най-ясно в преструктурираните кредити, предполагам че и в Унгария нещата не са по различни.

Значи, Уганрия има ръст от 2% тая година (ако не се лъжа), изплатиха няколко милиарда за няколко години и разкараха МВФ. Въпреки това, еврофанатиците продължават да говорят за инвеститори, свободни пазари и прочее чудесии :lol:

Горе