Ти имаш доста романтична представа за ваксините от онова време. И да, очевидно те винаги са били представяни по този начин, като спасителите на човешката цивилизация. И то не веднъж, а многократно са ни спасявали... така поне се твърди.Тук няма да се съглася с теб.
Като виден "антиваксър", съм напълно ЗА ваксините срещу наистина смъртоносни инфекции.
Аз не знам какво точно е било, не съм раздавал ваксини на хората и не съм правил наблюдения и статистики как са им се отразявали. Доктори и имунолози са го правили това, но пък аз никога не съм имал много голямо доверие на докторите и подхождам скептично. Големия проблем е, че самата тематика допуска много предположения. Ако имаш болен и му дадеш хапче, можеш сравнително лесно да заключиш дали хапчето му е помогнало когато съвсем скоро го видиш оздравял. Трябва също така да наблюдаваш за странични ефекти. Ваксините обаче се раздават на здрави хора с предположението, че някога в неясното бъдеще ще ги предпазят от нещо, което дори може отдавна да е изчезнало. И при тях също трябва да наблюдаваш за странични ефекти.
Но загиналите вируси във ваксинката, да кажем че им имам доверие на тях. Идеята с умрялото вирусче, което кара тялото да го инспектира и да се запознае с него, така че в бъдеще когато види живо такова да знае как да реагира на него - това го разбирам, намирам логиката и съм съгласен. Само че във ваксинките няма единствено умряли вирусчета. То е както храната - купуваш си салам, обаче в салама ти има една дузина Е-та. Купуваш си краставици, обаче в краставиците нитрати. Купуваш си диетична напитка без захар, обаче в напитката има аспартам. Купуваш си напитка със захар - радваш се на живота без да разбираш колко вредна е тая захар, понеже е в повечето храни и ти се струва че е безвредна.
Щото ако бяха само и единствено безобидни умрели вирусчета, защо тогава е имало такива документални филми още от онова време, говорещи за онези ваксинки по същия начин по който ние сега говорим за сегашните?